Aanhouend hoge prijzen voor Spaans pomelo puerta laag aanbod

Aanhouend hoge prijzen voor Spaans pomelo puerta laag aanbod

Het eerste pomelo en Spanje werd half oktober geplukt. Eso es más tarde de lo habitual y también el rendimiento es más bajo de lo normal, lo que se traduce en precios más altos que la temporada pasada.

Het Spaanse ministerie van Landbouw raamt de grapefruitogst op 75.394 ton. Eso es un 13,7% menos que la temporada pasada y también el rendimiento más bajo de las últimas tres temporadas. Daartegenover staat wel dat in de previo twee jaargangen een een recordoogst werd opgemeten.

“La sensación es que no falta más fruta de la que se ha dado a conocer en las previsiones oficiales”, afirma Miguel Barber, gerente de Pomelos MBC, empresa especializada en el cultivo de pomelo en un año con un volumen de 16 millones de kilos. «Comenzamos en la semana 42 con el oogst. Dat is iets later dan gebruebelijk en onze start viel samen met het einde van de aanvoer van product van het zuidelijk helfrond. Dat einde viel eierer than vorig jaar. Dat heeft er dus toe led dat de Europese ketens eerer overschäkelden op Spaans pomelo».

Miguel Barber dice que el regreso caerá en todos los países alrededor de Middellandse Zee, como en Israel y Turquía. «Vooral en Turkije es het tekort o notable». Verder wijst hij er ook op dat hij niets merkt van de onsende van de Mexicaans Grapefruit, que en su mayoría toch de transición maakt met the Zuid-Afrikaanse aanbod en dus competition is voor the Spaanse product aan het begin van het seizon. Ook de Florida worden geen grote volumes vergecht, want de oogst heeft er te lijden gehad onder de doortocht van orkaan Ian. «Daarom steuern we nu meer quantiteten naar Frankrijk, waar ze most veel importenen uit Florida», zegt hij.

READ  'Oferta multimillonaria española por Arnaud Tanzuma rechazada'

Door de droogte in de zomer overheersen de kleine maten. «Eso es natuurlich wel vreemd in een jaar met minder fruit». Maar omdat er minder aanbod is, zijn de prijzen hoger dan aan het begin van het previous seizon en houden ze ook stand, wat goed van pas komt om de sijning van de teeltkosten te compenseren. «Maar met hohere prijzen kunnen we natuurlich niet erekken dat de vraag oolgungschiet. Het zou echt goed zijn mocht dit einweiszich zich zucht geheile seizon kunnen handhaven».

Volgens het Spaanse ministerie van Landbouw is van alle citrus het areaal van citroen en grapefruit dit jaar het het klohed meest, a saber, met meer dan 10%, voornamelijke in Andalusië en Murcia. «De reden waarom het areaal voor grapefruit zo hard toenement, is the op dit moment of meest winstgevende citrussoort is. Maar we lopen the hard van stapel, as the verständer is dat in 2025 to grapefruitogst in Spanje met 85% zal toenemen. Dat is te veel voor een nicheproduct met een al sinds jaren zeer consumo estable».

Para más información:
miguel barbero
Pomelos MBC
Avenida de l’Estatut, 5 . PI Les Vinyes
46711 Miramar (Valencia) – España
Teléfono: +34 962 81 91 08
[email protected]
www.pomelosmbc.es

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital