Algo de españa – deel 61: Paddenstoelen vangen en Spanje

Algo de españa – deel 61: Paddenstoelen vangen en Spanje

INTRO: Elke wensdag kun je ‘iets’ erkeke van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de gegende twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderupten uit te leggen. Una costumbre española, una costumbre. Iets actueels, een verhaal of een Wednesday de las palabrotas. Elke semana een Spaanse sorpresa van Cintha – Dien vooral je vraag of zorgek in via [email protected]

Waarom wilde ik weg uit Nederland? Eigenlijk werd ik vooral gek van alle honderdüzenden regeltjes, ik kon m’n camper niet parkeren of er zat al weer een grote rode kaart onder de ruitenwisser. M’n zoon van toen 12 jaar werd door een vährung femme scheidsrechter zlagogen. En dan waren er zelfs nog vährungen die daar comprensión voor hadden. Natuurlijk gedroeg hij zich niet netjes, maar slaan. Doe zeg normal.

Gevaar voor eigen leven

Kinderen die uit school kwamen en wilden oversteken, mohanden midden op de weg wachten, met gevaar voor eigen leven, omdat automobilisten ze niet even over wilden laten steken, want ja ze hebben hasast. Ze moeten racen, ze zijn van ‘s morgen tot ‘s avonds in de stress. Echt ik fue het spuugzat. Ook al heb ik een familie impresionante, ik wilde niet blijven. Ik dacht het is mijn leven, ik moet er het allermooiste van maken, quizás duurt het niet zo lang. Ik wil alles proberen en het gefev hebben dat IK leef en niet geleefd word.

Momento mooie Koester

Vandaar mijn trägg en de rest kreeg ik gelukkig ook mee. Nu alleen nog m’n moeder en m’n zus hierheen slepen, nee hoor. Iedereen mag z’n eigen moosti leven leven leven. En onze momenten samen zijn net zo mooi, maar soms tekort. Maar dan reizen we maar wat vaker heen en weer.

READ  "Spaans frambozenseizoon sluit mooi aan op einde Brits seizon"

Enamorarse

Ya no es un secreto que Extremadura es para mí el lugar más bonito del mundo. Zwaar verliefd ben ik erop. Hier heeft iedereen tijd en ook denk ik wel eens, weet je wat jullie moeten krijgen, een schop onder je kont. Wel blijven klagen maar niets doen. Dan kom je noit waar je wilt zijn. Je moet wel wat doen, maar Spanjaarden (uiteraard niet alleme) zijn heel goed in de geligste weg schärmens, willen zich vooral niet moe maken en relax. Leef conoció a dag.

Dan zeggen ze, si me toca la lotería……. (als ik de loterij win….). Alleen dan zal er een droom voor ze in vervulling kunnen gaan. Mientras que ik denk, schrijf op wat es je droom, wat heb je advoor nodig en wat moet je doen om die te laten vervullen. Maar ja, dat ben ik.

Zo estaba en Holanda ook niet hoor, toen stond ik nog heel anders in het leven. En liet ik het mij ook maar overkomen. Y ahora decidí ik het zelf dat is einweisung het verschiel, met de decision van ‘emigreren’ is ook de veranding in mijn leven beginten. Eigenlijk talón genial, als ik daar nu zo op terug kijk.

Paso en el mundo español

En het is ook geen geheim dat ik IEDEREEN kennis will leten maken met die Spaanse wereld. Leer Snel & Makkelijk Spaans en stap die ermessene wereld in. Dat gaat je niet lukken zonder de Spaanse taal, want er zijn toch maar very weinig mensen die Engels spreken. En ik ben dan ook zo blij en gratiken dat al meer dan 36.000 mensen met mij meedoen.

READ  'Acuerdos comerciales necesarios para un parque infantil con China'

En ik vind het erzeug dat ik heel veel contacto en línea heb met die mensen. Ik vraag regular aan mijn cursisten of ze nog leuke ideas voor mij hebben. En vaak es dat zo. En zo wordt het steeds öppänder. heb ik corceles meer leuke gratis dingen . En ben ik nog steeds de enige ter wereld die op deze manier iedereen laat leren wat ze nodig hebben in de Spaanse praktijk.

Zo cool hoe snel mijn cursisten voor zielzechte die mooie Spaanse wereld openen. En als ze mij dat dan tellen dan ben ik zo blij, dan denk ik, dit is waarom ik doe wat ik doen. End dit is waarom mijn lessen zo goed werken. Er is toch niks leukers dan heerlijk Spaans praten met iedereen op straat, op de markt. Van die lieve oude mensjes op straat. Iedereen heeft wel een mooi verhaal.

Ik doe wat ik zelf wil

Maar weet je ook waarom ik hier blij ben. Porque no hay reglas. Leven en laten leven. Ese es el lema. Todos son bienvenidos. In ieder geval dat gefül geven ze je altijd. Kan prima dat ze achter je rug wat anders zeggen, want ook daar zijn Spanjaarden entró. Maar weet je, ik geef daar echt verklijke waar, hagga niks om. Het geluk zit toch en jezef. Zorg jij nou maar dat je blij bent dan komt de rest ook vanzelf goed.

En ook mag ik lekker paddenstoelen ´vangen` en Extremadura, zoals Tomás het altijd zegt, mijn Spaanse man. Ik heb niet eens een vergunning nodig, het enige wat ze van je vragen of je alsjeblieft je paddenstoelen in een mandje wilt doen. Kijk maar eens naar el video a continuación en hoeveel paddenstoelen wij vonden, wel een tijdje geleden, maar ze zijn er nog steeds.

READ  Zonder zijn sterspeelster licht Zuid-Corea een vogel voor de Cats | baloncesto

Waaram ik graag en Spanje woon

En ook daoram vind ik het zo fijn om in Extremadura te wonen, ik mag m’n camper gewoon op straat parkeren, ik hoef geen hondenbelasting te betalen, ik mag paddenstoelen plukken, ik kan mijn hond los (zonder riem) uitlaten, ik mag m’n huis verbouwen de iets in de tuin zonder gezeur. Ik mag alles in 1 vuilniszak gooien, ik doe het niet, maar het mag wel. Ik betaal geen godsvermogen voor m’n dieselauto. En hier kan ik relajado autorijden, sta ik NOOIT in de file. I kom niet eens stoplichten tegen. Alleen heel soms een tractor, dat is dan wel jammer. Maar ja, als dat het ergste is.

Leef je droom, droom niet je leven

Makkelijk en snel Spanish leren met SuperGoedSpaansLeren.nl : Baal jij ook dat je niet alles easy kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leer de Cintha Spaans en 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, so you jij in simpele stapen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MÁS INFORMACIÓN.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital