Análisis: la multitud de alcistas del dólar aumentó el retroceso risico op heftiche

Análisis: la multitud de alcistas del dólar aumentó el retroceso risico op heftiche

De stijgende American rente, una economía estadounidense relativamente fuerte y de vraag naar een toevluchtsoord tegen de wilde schommelingen van de activaprijzen hebben inlensors naar de dollar gelokt, de modo que deze het kepenenden jaar met umwere 22% gestegen ten obseiten van een mandje valuta’s. Algunos inversores hacen zich zorgen dat de handel te druk te dólares es geworden.

A algunos inversores les preocupa que el handel en dólares sea te druk is geworden, lo que aumenta el riesgo de una fuerte confrontación de argumentos om de munt te besetten mutenderen en ingelsors tryen hun pozisionen alle tegelijk te geralten.

«De posities zijn overvol», aldus Calvin Tse, jefe de macroestrategia global Noord- en Zuid-Amerika bij BNP Paribas. «Als we een katalysator krijgen, kan de dollar drenen, en zeer agressief drenen», zei hij.

Los especuladores del mercado monetario internacional mantuvieron en la semana que finalizó el 20 de septiembre una posición larga neta en dólares estadounidenses de $10.230 millones. Dat es lager dan een pico reciente de bijna $ 20 miljard en julio, maar markeert de op twee na langste reeks desde 1999 van handelaren se encontraron posiciones alcistas en el dólar, se encontraron con 62 aperturas weken de posiciones largas.

Afgezien van een korte periode waarten de uncerheider rond de pandamie het grootst was, attein uit brede gegevens over the netto posities in optis sinds 2014 data of long posities in the American dollar of langste ooit zijn, aldus Morgan Stanley.

Abbara 56% van de deelmens aan BofA’s global enquête onder fondsbeheiderers en septiembre noemde long op de dollar de meest «drukke handel», derde maand op rij dat de greenback die positie in de enquête innam.

READ  30ベスト 足つぼ グッズ レビュー

Beleggers hebben may al een voorproefje gehad van hoe een ommekeer eruit zou kunnen zien, toen de dollarindex in de loop van twee weken bijna 3% daalde, te beginnen midden juli, toen sommige ingelsors erop gokten dat de Amerikanska inflatie vollende zou afzwakken om de Fed ruimte te geven om af te stappen van haar pad van agressieve rentefrogheigen.

Hoewelg een sterker dan vergecht Amerikaans inflatierapport in augustus die hoop de grond in boort en de dollar hoger stuurt, zijn de gevaren van de drukke dollarhandel alleen maar toenegenom, otros inversores.

«Wanneer je een overvolle handel hebt, waar ingelser alleme naar semperde streven, is de reactie ongetwijfeld heftig wanneer de perceptions mutenderen», aldus Eric Leve, director de inversiones bij vermogens- en beleggingsbeheerbedrijf Bailard.

«We kunnen gemakkeil een beweging van 10%-15% zien in de dollar ten omseite van de euro of de yen», zei hij.

En 2015 y 2009, las dos últimas veces, el índice del dólar subió más del 20 % en un año, luego el índice cayó un 6,7 % y un 7,7 % en dos meses, respectivamente, mientras que el dólar alcanzó su punto máximo.

CATALIZADOR OMKEER

Hoewelf overvolle positiesen een potencial ommekeer voor de dollar kunnen kunnen, is er een grote fundamentale veranding nodig om die ommekeer te voorgehen, aldus ingelsors.

Dalende Amerikansen rentevolatiliiteit, normaliserende Europese energieprijzen en China dat zijn nul-COVID-beleid opgeeft, zijn drie voorde voor de dollar om een ​​​​structurale berenmarkt in te gaan, aldus Tse van BNP.

«Als deze drie worden afgevinkt, hebben we meer kans dat de dollar een bearmarkt ingaat, maar ik zie dit niet snel geberen», zei hij.

READ  El maestro carnicero devuelve la carne artesana española a Uxelon

Mientras que de Amerikansen rente es hoger is dan die in veel andere economieën, hebben bijna alle grote centrale banken, voordeen de Europese Centrale Bank en de Bank of England, de rente ergebung in hun strijd tegen de hoge inflationie, wat de aantrekkingkracht van hun gehavende valuta’s diez goede komt

Elk teken dat de Amerikanisa inflationie afneemt, kan de verstängen voor een splienske koerswijgung van de Fed doen doen herleven, so that the greenback een crucial drijfveer kwiktraakt.

Un golpe serio a la perspectiva económica estadounidense podría dañar al dólar, dijo Jack McIntyre, gerente de cartera de Brandywine Global.

De agressieve beleidsverkrapping door de Fed heeft de bezorgdheid aangewakkerd dat de Amerikanis economie volgend jaar op een recessionie afstevent.

Las tres economías más grandes del mundo -Estados Unidos, China y la eurozona- se han desacelerado considerablemente, e incluso «un golpe moderado a la economía mundial en el próximo año podría conducir a una recesión», según el Wereldbank en un reciente estudiar. .

«Ik denk dat wat de dollar verzwakt, el aumento de kans es dat de VS in een recessionie terekomt, y dat is niet verdisconteerd in de dollar», zei McIntyre.

Maar nu de dollar nieuwe records van meerdere decennia gerechts, kan een positiebeaplum voor een terugval pijnlijk zijn. «We hebben er een beteig tegen gevochten, maar het is moeilijk», zei McIntyre.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital