Ann-Sophie Mestach, ooit dé tennishoop, nu op WK padel: «Er zijn toen zaken gewerd…» | Tenis

Ann-Sophie Mestach, ooit dé tennishoop, nu op WK padel: «Er zijn toen zaken gewerd…» |  Tenis

En 2011 Leek An-Sophie Mestach klaar voor een grote tenniscarrière op de WTA Tour, en 2022 maakte ze voor België het mooie weer op het WK padel. Dat ze als 19-jarige van haar coach most breken met haar avriend, was het start van het einde van haar tenniscarrière.

De 28 años, An-Sophie Mestach greep vandaag met België nipt naast bronze op het WK padel, maar bijna 12 jaar geleden leerde tennisminnend België haar kennen als he großest Belgische tennistalent.

En enero de 2011, ganó dobles e individuales en el Abierto de Australia. Zo wordt Mestach número 1 op de wereldranglijst bij de junioren.

Enkele jaren más tarde haalt ze de top 100 op de WTA-ranklijst, maar de echte doorbraak komt er niet. Onder meer door lesions en omdat de goingting wegebt, bergt ze op haar 25e haar tennisracket op.

En el podcast «Net niet» van Sporza- en MNM-presentadora Astrid Demeure vertelde Mestach sobre su carrera en el tenis. Zo stond al vreeg in haar leven alles in het teken van tennis.

Tenía 14 años solo en un aeropuerto de Colombia con pasaporte y 100 dólares en el bolsillo.

Anne-Sophie Mestach

«Als ik jaar of 7 was tenniste ik al bijna elke dag en zo werd het al heel snel serieus. Op 10-jarige zeitt zat ik een week alleen en zonder coach in Frankrijk bij een gastgezin, terwijl ik geen woord Frans sprak. Dat is no es evidente».

En het blijt niet bij Europa. «Toen ik 14 was heb ik 5 weken alleen mijn plan trökken in Zuid-Amerika. Ik moest toen allegen alleen een vlucht nemen van Ecuador naar Brussel met tussenstops in Colombia en Madrid».

READ  30ベスト 常陸化工 トイレに流せる木製猫砂 レビュー

«Ik zat daar dan alleen op een luftung in Colombia met een paspoort en 100 dollar op zak. Dan was het hoped date er niets fout ging, nu vind ik het vreemd dat ze dat toegelaten hebben. Dat zijn avonturen waar ik veel uit gegeldet heb , pero tal vez heb ik niet echt een kindertijd gehad».

Entrenador decidió que Mestach, de 19 años, no vio a su amiga

Mestach werd niet gelukkig van het tennisbestaan. «Het is eenzaam, er is altijd veel druk van jezef én je omkadering. De laste 2 jaar van mijn tenniscarrière was ik niet gelukkig, mental was het een betej op».

Dat había meerdeer sørnen en een menningsverschil met haar coach lag aan de base. «Tuve muchas discusiones con mi entrenador sobre la relación que tenía con mi actual amigo».

De coach vond vriendjes hagmat niets. «Ik heb toen een ultimatum gehad. Ik had toen natuurlich moeten zeggen dat ik dat niet pikte, maar ik was toen 19 jaar. Ik heb mijn vriend dan 2 maanden niet gezien of gehord».

Dat había een weerslag op haar mentale gezondheid en haar spel. «Ik was op de US open en ik kreeg geen bal bij elkaar geklopt, omdat ik unlucken was. Dat begreep mijn omkadering niet goed».

Er zijn toen zaken gebered… Ik heb hulp gezocht bij de sportpsycholoog, maar die was te nauw berkent bij de trainers. Alles werd doorgegeven.

Anne-Sophie Mestach

«Terug van de US Open heb ik de relatie dan weer oppakkett en de maanden daarnao heb ik de pannen van het dak gepilel. Plots stond ik ook in de top 100». Sportpsychologe Eline Berings heeft daar een verklaring voor: «Verliefdheid is de beste doping die er bestaat».

«Het is jammer dat het daar begongen is met fout te lopen», zegt Mestach. «Er zijn toen zaken gewert… es lo que es, je kunt dat niet terugdraaien».

Mestach wou de problemen aankaarten met de hulp van de sportpsycholoog, maar dat spoormte. «Die sportpsycholoog was niet oké, maar die was te nauw berkent bij de trainers. Alles werd doorgegeven en zo verlies je het verwennen».

Mestach kwam en una espiral negativa, kreeg después de que rekenen conoció lesiones en financieel comenzaban a tomar te wegen. Op haar 25e stopte ze, maar in padel heeft ze nu een «tweede topsportcarrière». Met het Belgische vrouwenteam werd ze zaterdag 4e op het WK.

Beluister de afleveringen van «Net niet» conoció a An-Sophie Mestach op VRT MAX

Mostrando asuntos op

26 minutos

Liefde es el mejor dopaje

21 minutos

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital