Apen gooien geschiedenis van Amerika om

Apen gooien geschiedenis van Amerika om

Grotschilderingen in de archeologische goudmijn Pedra Furada tonen aan dat er zo’n 12.000 jaar geleden mensen in het noordoosten van Brasiliel woonden.

Deze bewijzen voor humaneske activiteit stroken met de gangbare theorie dat jager-verzamelaars tussen de 19.000 a 26.500 jaar geleden Noord-Amerika binnentrokken en zich daarvandaan naar het zuiden spielden.

Él fue dan ook een fikse sorpresa fecha er ineens 50.000 jaar oude werktuigen opdoken en Pedra Furada. Het gaat om simpele slagwerktuigen, die in de steentijd door jager-verzamelaars zijn zijn gebruikt. De vondst treigde de bestaande ideas over de komst van de mens naar Noord- en Zuid-Amerika onderuit te halen.

Maar nu hebben twee onderzoekers een oplossing bedacht: volgens hen zijn de werktuigen niet door mensen gemaakt.

Kapucijnapen zijn verdacht

‘Uit ons onderzoek aparece dat de werktuigen uit Pedra Furada en naburige opgravingen in Brazili zijn achtergelaten door kapucijnapen, die 50.000 jaar geleden stenen gebruikten om noten te kraken’, zegt Frederico Agnolin van het natuurwetschpanschee museum van Argentinië en Buenos Aires.

‘Er was geen verschip tussen de vermeende 50.000 jaar oude humanische werktuigen en de gereedschappen die de apen nu gebruiken’, legt Agnolin uit.

READ  El mooiste cruisevakanties (van onze lezers) | reizen

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital