Argentinië juicht ruwe randje van doorgaans saaie Messi toe: ‘Vleugje Maradona’

Argentinië juicht ruwe randje van doorgaans saaie Messi toe: ‘Vleugje Maradona’

EPA

Voetbal NOS

Lionel Messi zaal gekukeld zijn gekukeld zijn voetstuk van zijn voetstuk. De Argentijn estuvo directamente involucrado en twee tegendoelpunten van Oranje en snauwde na afloop naar spits Wout Weghorst en de technische staf van Nederland.

‘Onmessiaans’, maar in zijn geboorteland licht de stervoetballer met zijn streken vooral lof te oogsten. «Er was een vleugje Maradona te zien», dice Remi Lehmann, periodista holandés en Argentina.

Volgens een schatting van Lehmann keurde «ongeveer 90 procent» van de Argentijnen het gedrag van Messi goed. Dice que el jugador del Paris Saint-Germain en el país es conocido como un futbolista brillante que está fuera del campo. Het beeld dat de meeste Europeanen ook van hem zullen hebben. «Vrijdag toonde Messi aan dat hij vecht voor zijn land en ook een ruw randje heeft».

El periodista de Argentina Sebastián Cerutti, van de zender TNT, zegt er zegt dat er in Argentinië entender es voor het handelen van Messi na de competición. «El contexto de Zonder es het gedrag fout, maar je moet ook kijken naar de acties van de Nederlanders: de uitspraken van Van Gaal en het intimidateren van spelers voordt ze een penalti mohanten nemen».

Homenaje a Riquelme

Als bondscoach van Nederland zei Van Gaal la semana pasada que Argentina conoció a diez hombres pelete als het de bal niet heeft, omdat Messi dan niets doet. Ofschoon Van Gaal ook lovende teksten overhad voor de sterspeler, schoten de woorden van de Nederlander Messi in het verkeerde keelgat.

Ook de beelden van een boze Messi tidzens en una entrevista en la competencia beklijven. «Wat kijk je nou, idiota. Loop door», beet hij Weghorst toe.

ANP

Juan Román Riquelme marcó un gol con el FC Barcelona en 2003

Volgens Lehmann verlangden ze in Argentinië naar een emocionalele Messi. El atacante de 35 años era jarenlang ongrijpbaar binnen, maar ook zeker buiten het veld. Hij veisirde al op dertienjarige geijte naar Spanje en was door zijn introvere karakter moeilijk te peilen. Ook puerta de Argentijnen.

Hij was aan de ene kant de bescheiden, nederige jongen en aan de andere kant de man die voorendierd werd voor belastingontduiking. Ook doken er verhalen op over exorbitante salariseisen van het kamp-Messi and het machtsvertoon van de vedette achter de schermen bij zijn ex club FC Barcelona.

Fue para Argentijnen wel te zien dat Messi bij Barcelona de pannen van het dak voetbalde in het blauw-witte shirt van zijn land toch minder excelleerde. Hoewel ‘Leo’ también fue regularmente goleador para Argentina, kreeg hij veel cristik. Het hielp ook niet dat in 2014 (WK), 2015 (Copa América), 2016 (Copa América) finales van een eindtoernooi verloren gingen. Messi fue regularmente de gebeten hond.

Messi también celebró

«Messi fue uno de los líderes. Na afloop troostte hij Neymar y zei hij tegen de Argentijnse fans que ze mohanten stoppen met het zingen van beledigende liederen over Brazilil».

Lehmann noemt de winst van de Copa América een omlaxpunt. «Hoewel er door de Argentijnen noit serieus es getwijfeld aan de lealtaditeit van Messi, was de winst wel een bevrijding voor Messi en het land».

Motivador de Woorden Van Gaal Argentinië: ‘Nooit voor een klap uitdelen’

Él ayudó a volgens del periodista ook que el equipo van Argentinië sinds een tijdje in dienst spelet van Messi, so hij mag schokken in kan wachten op het moment apoorto hij decisend kan zijn. «Eerst haalde hij de bal op bij de middenlijn. Hij had het idee dat het land op zijn rug rustte».

Dat Messi al op jonge teijd naar Europa is veijungd, wil niet zeggen dat hij geen echte Argentijn meer is. Volgens Lehmann verzwelgt Messi mate, de bende kruidenthee uit Zuid-Amerika. «Ook waren de verwensingen aan het adres van Weghorst in een typisch Argentijns acento geuit».

Lehmann dice que dat er ook echt wel stemmen waren die zeiden dat Messi «te groot» was voor deze manier van doen. «Toch vinden verreweg de meste Argentijnen het gestrag van Messi prima. Ze zijn moe van de critsikke het ‘moreel superieure’ en ‘geciviliseerde’ Europa op Messi. Ze trekken hier de versification met het colonialisme. Ze vinden dat ze in Europa in de spiegel moeten kijken».

Twitter/@enfoque_salta

Cerutti no se atreve a comparar a Messi con Maradona. «Het is zinloos om die twee te verijken. Argentinië moet trots zijn dat het twee van zulke grote voetballers heeft foortgebracht. Heel veel mensen kennen ons land door Messi en Maradona. Ook zonder wereldtitel is Messi een hold».

Zelf vindt Lehman dat Messi qua gedrag nog niet in de buurt komt van de superster die in 1986 wereldkampioen werd met Argentinië. «Maradona schoot met een luchtbuks op journalen. Dat heb ik Messi nog niet zien doen».

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital