Baas Spaans statistiekbureau weg na rel om inflatieberekening

Baas Spaans statistiekbureau weg na rel om inflatieberekening


Foto: ANP

Het hoofd van het Spaanse statistiekbureau INE es opgestapt. Escritura oficial Juan Manuel Rodríguez Poo dat om personale redenen, maar het statistiekbureau kreeg de gegende tijd de nede kritik te verduren. Onder meer de reden onder het de inflatie berekede viel niet overal bij de overheid even goed.

La forma en que la puerta INE prijzen de energía en el inflatie werden meegeteld, zou leiden tot een te hoog inflatiecijfer, zo klonk het kansoon de overheid, maar ook van andere economen. Además, zou het statistiekbureau voor de inflatie ook kijken naar producten die verouderd zijn en daorak niet door een groot deel van de Spaanse voloklen gebruikt worden.

Verdere cristik fue er toen de Spaanse statistici vorig jaar het economika groeicijfer voor het tweede quartt sperk naar beneden bijstelden. Dat geberde juist nadat er goede cijfers over de banengroei en de ergeligt belasting die de overheid had opgehaald naar buiten waren komenken, wat voor de reviews moeilijk verenigbaar was.

Según el partido conservador Partido Popular, la partida de Rodríguez Poo es un esfuerzo del gobierno para fortalecer su control sobre las instituciones estatales. De oppositiepartij wordt gesterkt in haar mening omdat de regering van premier Pedro Sánchez niet allene snel een follower aan wil wil wijzen, maar ook nieuwe regels voor het statistiekbureau wil opstellen. Dat zou meer databronnen moeten gaan gebruiken en ook zogeheten ‘big data’, massaal vergaarde gegevens, moeten benutten.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital