«Beschikbaarheid kasgroenten heel anders dan Spaanse telers had verlagt»

«Beschikbaarheid kasgroenten heel anders dan Spaanse telers had verlagt»

Het seizon voor de kasgroentetelers en Almería va diferente a lo esperado. De aanvoer van vooral tomaten, kommkurs en berenjenas op de markt komt door de milde temperaturen niet aussend met eereere ramingen. De prijzen zijn over het algemeen laag op dit moment en de vraag naar Spaans product op de Europese markt is eerer rustig als gevolg van de present van lokale productions, toenemen competition uit derde landen en de economic recessionie.

«Het loopt anders dan voorzien», zegt Virginia Artero, directora comercial de Spaanse Nationwide Produce. «Tomaat is normal gzeien een product met een bastante estable aanvoer op de markt, maar dit jaar zien we omwille van het weer meer schommelingen. De temperature waren tot een paar dagen geleden veel hoger dan normalal, wat onder meer voor een enorme plaagdruk zorgt in producten zoals paprika’s, calabacines de pepinos».

«Al contrario de lo que todos pensábamos en voorgande maanden, Nederland tot nu toe georgiente volumes tomaten op de markt gebracht. Maar ook Polen, dat nog maar net z’n seizon heeft endendt, de Hongarije. En dan is er natuurlich ook Marokko . Dat tierra palanca cañas constante quantitäten, som de vraag naar Spaans product op dit moment niet bijster hoog is», legt Virginia Artero uit.

“Y aunque la superficie de tomate en Almería se ha ampliado esta temporada, parece que el aumento de la oferta sigue siendo pequeño.

De tomatenprijzen liggen momenteel onder de teeltkosten, de modo que, en promedio, nog niet veel winst es gemaakt dit seizon. «De minimaltempernement zijn in Almería ondertussen sakten. We dachten dan ook dat de prijs van ronde tomaten deze week flink zou stijgen, maar die is amper met 5 cent per kilo toegenomen, omdat de vraag nog steeds niet aantrekt. En dat heeft ongetwijfeld te maken met de recesión económica. We zullen nog even moeten wachten tot de prijzen verder stijgen. Dat zal pas geferen weanneer de production in Almería door de kou slowen en het aanbod uit Midden- en Oost Europa voledlig wegvalt. Men vergegt in ieder geval tot eind januari disponibilidad van Nederlands producto», vervolgt Virginia Artero.

READ  30ベスト pcモニターアーム レビュー

«Het nu toe heel moeilijk geweest om het rüftung van het seizon te voorspellen. The handelsbedrijven have niet echt veel waar, maar de vraag is ook niet hoog. De prijs van berenjena stijgt we iets debido al cambio repentino de temperatura, en ook die van kommkurs, die dit jaar meer last hebben gehad van virussen. De georgeist van courgette daarentegen, die gewoonlijk schommelt, es el año relativamente estable, omdat de oogsten mooi gespreid fallen. Maar ook voor dit product zie je dat het Nederlandse seizon langer dan normaal duurt.»

«La paprika es el kasgroente más estable. Er is wat minder aangplant omdat vorig jaar een slecht seizon was. Al principio van het seizon viel het geklek aan aan product meer op, maar daarna was er open toch meer disponibilidad. Ik denk dat de temperaturemen een hoofdrol zullen spelen, want als die weer stijgen zal het einde van het seizon er versnelled komen en als Nederland niet op tijd begint, kan er een gat entstund. Laten we echter ook Israël niet uit het oog verlimen. Vorig jaar althans zond dat land al «grote quantiteten pimentón naar Europa», besluit de commercieel directeur van Nationwide Produce.

Para más información:
virginia artero
PLC de producción nacional
Tel: +34 950 483 026 (España)
[email protected]
www.nationwideproduce.com

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital