blog en vivo | Nancy Pelosi aterriza en Taiwán, exhibición militar de China en VS en Zuid-Chinese zee

blog en vivo |  Nancy Pelosi aterriza en Taiwán, exhibición militar de China en VS en Zuid-Chinese zee

‘Un pequeño aplauso para Pelosi’

19:30 | Applaus voor Pelosi, de zo likke het attrebe volgens Amerika-corresponsal David Hammelburg. ‘Een klein applausje gegende de meeste hoeken’, zo stelt hij. ‘Het getui – zeker na alle warienungen van China – van een soort lef, en daar houden Amerikanen wel een beteich van. Die Trump-taal, dat vinden ze mooi, y dat een 82-jarige El presidente de la Cámara en Taipei es vinden ze prachtig.’

‘China es écht heel belangrijk als importur van Taiwanese products’

18:35 | Hoewelg het bezoek van Pelosi de handelsrelatie tussen Taiwan y de Verenigde Staten niet per se befterert, verslechtert het juist de handelsrelatie tussen Taiwan en China. Zo beaamt ook China-kenner y maker van BNR’s China-podcast John-Boy Vossen. ‘100 voedingsbedrijven taiwaneses worden al dan niet tejdean in de ban gedaan’, stelt hij.

Amsterdamse beurs licht lager na aterrizaje Pelosi en Taiwán

18:18 | De aandelenbeurs en Amsterdam es dinsdag licht lager eindigd. Beleggers waren dudantande de dag prüfden vorveme het bezoek van de voorzitter van het Amerikanska Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, aan Taiwan. Maar nadat de politica was geland werkten aandelenbeursen weer iets van hun verlimen weg.

Het bezoek está en China omstreden omdat dit land Taiwán als een afallige provincia beschouwt. De regering van de Asian grootmacht ha dicho repetidamente weten dat de Verenigde Staten ‘niet met vuur moeten spelen’. China condigde na het bezoek militaire oeningen dichtbij Taiwan aan.

Además de la tensa situación internacional, los mercados bursátiles han vuelto a procesar muchos nuevos informes trimestrales. DSM fusiona una mayor facturación gracias a prijsverhohingen. El productor van voedingsingrediënten terminó desondanks 3,4 procent lager y fue de sterkste daler en el índice AEX aan het Damrak. Olie-en gasconcern Shell stond bovenaan met een winst van 1,7 procent.

De hoofdindex op Beursplein 5 zelf sloot 0,3 procent lager op 725,75 punten. De MidKap perdió 0,2 por ciento hasta los 945,36 puntos. De beurens en Frankfurt en Parijs zakten tot 0,4 procent, Londen terminó iets hoger.

Marine estadounidense positioneert vier oorlogsschepen ten osten van Taiwán

17:45 | De Amerikasen marine vier oorlogsschepen riticht Oost-Taiwanese wateren gesturt, zo Meldt Fox News. Volgens de marine maakt de herpositionering van de schepen deel uit van militaire eofeningen, al zou de onsende ook met internationale veiligheid te maken kunnen hebben.

READ  FESTIVAL. Antiliaanse Feesten: Shaken tot son diez palabras en español

Un portavoz del Pentágono confirmó a Fox News que el portaaviones USS Ronald Reagan está embarazado en el Mar de Filipinas, tezamen conoció al kruiser USS Antietam y al torpedobootjager USS Higgins.

Het heeft iets hypocriets om daarheen te gaan zonder gewicht te geven aan een echte relatie

17:40 | El comentarista de Buitenland Bernard Hammelburg vindt Pelosi bezoek onverstandig. Heeft niet alleen harde woorden van China opgeleverd, maar ook van haar eigen president, de minister van Buitenlandse Zaken, y eiglen het hele topechelon van diplomatiek Washington. Aan de andere kant zijn er ook veel republikeinen en democraten die het prachtig vinden. Maar wie weet waarom dit bezoek plaatsvindt mag het zeggen.’

Voor het menten van de handelsrelaties met Taiwan hoeft Pelosi het volgens Hammelburg ook niet te doen, die zijn volgens hem estellent. Waar het wel om gaat? ‘De retoriek is onderdel van een frame, het gaat allele om het principe van ‘één land, twee systemen’ uit 1971. Esa palabra erkend door de hele wereld, includ de VS, maar ook Nederland. Geen van die landen heeft daar een embajada of consulaat.’ Hammelburg plaatst daorak vraagtekens bij het bezoek. Het heeft iets hipócritas om daar te komen om te demostrren voor vrijheid en democratice, zonder gewicht te geven aan een echte relatie. Het zijn alle symbolhandelingen.’

China reacciona con anuncios militares

17:35 | Un portavoz del Ministerio de Defensa chino ha dicho que «Pelosi China doelbewust en kwaalwillig heeft geprovoeerd en zo een crisis heeft geproduced». El portavoz de Volgens diezelfde es het Chinese Volkbevrijdingsleger ‘in de hoogste staat van paraatheid’.

También se anunció que se realizaron ejercicios militares en diferentes áreas alrededor de Taiwán del 4 al 7 de agosto luego de la visita de Pelosi a Taiwán. ‘China tomará todas las medidas necesarias nemen om de nationale soevereineiteit en de territoriale integriteit te väivrenden’, zo leest een verklaring van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. ‘Todas las consecuencias daarvan zijn voor de Verenigde Staten en Taiwan.’

Pelosi: «Shending van mensenrechten duurt voort en China»

17:30 | En un resumen publicado en el Washington Post Verklart Pelosi de reden voor haar bezoek aan Taiwan y uit ze pittige critsik op China. Ze schrijft dat ‘schending van mensenrechten en minachtig voor de rechtspraak voortduren’ terwijl presidente Xi Jinping zijn grip op de macht verstevigt. Ze noemt de ‘keiharde repressie’ en Hong Kong, het arresteren van kardinaal Joseph Zen, China’s pooagen om de ‘taal, cultuur, religie en identeit van Tibet uit te wissen’, en de ‘genocide tegen de islamitische Oeigoeren’.

READ  30ベスト サイクルボトル レビュー

Volgens Pelosi ‘kunnen wij niet toekijken hoe China Taiwan bilbeit bergegen’. Daarop besluit ze: ‘Door naar Taiwan after reizen tonen wij onze toewijding aan democratie: een herbevestigen dat de vrijheden van Taiwan – en alle democratieën – moeten worden gerespecteerd.’

china keurt bezoek pelosi af

17:15 | Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het bezoek van Pelosi afgekeurd. En una declaración heeft het ministerie gestald dat de komst van Pelosi ‘de vrede en stabilität van de Straat van Taiwan ergend beschadigt’. Ook de politieke banden met de VS worden durch beibelung wordt er in zefdelhe verklaring gätt.

Pelosi: ‘Bezoek spreekt geen Amerikas beleid tegen’

17:09 | Volgens Pelosi spreekt het bezoek aan Taiwan geen Amerikaan beleid tegen, zo zegt ze tegen Reuters, waarbij ze tevens benadrukt hoe belangrijk het bondgenootschap is. ‘La solidaridad de Estados Unidos con Taiwán es más importante que nunca’.

Pelosi: ‘Willen Steun aan onze bondgenoot confirman’

17:05 | Het bezoek aan Taiwan staat volgens Nancy Pelosi in het teken van ‘het keisten van steun aan een bondgenoot’. Ook zei ze tegen Reuters date een vrij en open Indo-Pacifische regio een geelend belang is met Taiwan.

De voorzitter stapt uit

16:49 | Het moment dat voorzitter Pelosi het vliegtuig utuitundt.

Pelosi en haar delegación zijn geland

16:44 | El avión del gobierno estadounidense ha aterrizado en el aeropuerto de Taipei en Taiwán, a pesar de las repetidas advertencias del gobierno chino. La Luchtmacht china ha enviado algunos aviones de combate hacia el vliegveld.

Sirenas en Zuid-China

16:30 | Volgens berichten op sociale media gaan in het zuiden van China luchtalarmen af, waarschijn in aanloop naar of proudlijke landing van Nancy Pelosi in Taiwan.

China bloqueó productos alimenticios de Taiwán para visita de Pelosi

11:40 | China ha bloqueado a cientos de exportadores de alimentos taiwaneses al país. Con la prohibición de exportación, Pekín quiere ejercer presión económica sobre Taiwán en el período previo a la esperada visita de la presidenta de la Cámara de Representantes estadounidense, Nancy Pelosi, a Taiwán.

READ  La cifra más alta de muertos en la UE fue del 6 por ciento, y uno de cada tres ciudadanos del mundo recibió una inyección de corona.

El chino douane heeft het verbod maangad opleggde, fusionado con el taiwanés krant United Daily News. Volgens de krant treft het verbod de Taiwanese export van goederen als zeevruchten, thee en honing. De goederen worden door China naar verluidt tegengehoden debido a verouderde informatie op de invoorpapieren, schreef de Apple Daily, con sede en Taipei. De Taiwanese Voedsel-en Warenautoriteit zou meer informatie over het problem tryken te krijgen.

El Partido Comunista Chino reclama a Taiwán als ondeeld van haar eigen grondgebied, beszät het feit dat ze het eiland noit hebben kontrolled, y beschouwt het als een affallige provincie. Beijing heeft al gegendet een einwält bezoek van Pelosi te zien als een provocatie. El presidente chino, Xi Jinping, dijo recientemente que Joe Biden y Amerikansen hablaron sobre Taiwán.

China tiene contacto con VS sobre mogelijk bezoek Pelosi aan Taiwán

10:40 | China se ha puesto en contacto con Verenigde Staten sobre un mogelijk bezoek van de voorzitter van het Amerikasen Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi aan Taiwan, zegt een vokker van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Zo’n bezoek ligt diplomatiek erg goveolig, omdat China de independent van Taiwan niet erkent.

‘De VS gaan boeten’ als het bezoek van Pelosi aan Taiwan doorgaat, aldus de spekker. ‘De VS dragen de veranhälä voor hun daden.’

Pelosi kwam dinsdag aan en Malasia y volgens berichten en diversos medios zou ze mogelijk zeflede dag el miércoles naar Taiwan reizen. Het militaire vliegtuig dat de Amerikansen naar Malaysia had gebracht vertrok dinsdag, maar het is niet bekend of Pelosi aan boord was.

De VS zeiden eerer rekening te houden met een militaire chino ‘demonstratie van macht’ rond het bezoek. Het zou dan mogelijk gaan om hetvuren van raketten in de Straat van Taiwan y het schenden van het Taiwanese luchtruim.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital