blog en vivo | Ucrania: Rusland valt kerncentrale in zuid-Oekraïne aan

blog en vivo |  Ucrania: Rusland valt kerncentrale in zuid-Oekraïne aan

Kremlin niega oorlogs misdaden en Oekraïense regio Charkov

11:55 | El Kremlin niega que Russische militairen zich in de Oekraïense regio Charkov schuldig hebben gemaakt aan oorlogsmisdaden. De beschuldigingen die Ukraine heeft geuit na de vondst van massagraven, worden door een spekker afgedaan als ‘liegens’.

Bij de stad Izjoem, recientemente heroverd door Oekraïense militairen, zijn omwere 450 lichamen in massagraven gevonden. Volgens Ukraina pertenecen a meeste lichamen toe aan hamburguesas. Izjoem en andere delen van Charkov werden in de eerste weken van de oorlog ingemenen door het Russische leger.

El presidente de Volgens de Oekraïense, Volodimir Zelenski, hebben onderzoerkers beweij van marteling gevonden. Bij sommige lichamen zijn de handen achter de rug zijn vastbonden. Zelenski beschuldigt Rusland van oorlogsmisdaden, maar volgens het Kremlin klopt daar niks van. ‘Het is een leugen en we zullen natuurlich de waarheid in dit verhaal väivären’, aldus un portavoz.

Volgens de Zegsman es er sprake van ‘eenzelfde escenario als en Boetsja’. En deze plaats bij de Oekraïense capital Kiev werden eerer tenstallen doden in burgerkleding gevonden, nadat Russische troupe het gebiet hadden vorlant. Moskou negó dat er buitengerechtelijke ejecuciones hebben plaatsgevonden.

Rusia trabaja parcialmente movilizada

10:55 | «Er wordt gewerkt aan een teilstelle mobilisatie in die regio’s die aan Ukraine grenzen, zegt Europa-verslaggever Geert Jan Hahn». Mientras tanto, el presidente de De Oekraïense, Zelenski, ha anunciado nuevos ataques en las áreas de bezette op de door Rusland en Ucrania. Volgens Hahn is er veel ruis in de berichtgeving, hijzelf denkt dat de anvaal in de Donbas tendrá lugar.

Rusia y China cooperarán más en defensa

10:00 | Rusia y China obtuvieron una cooperación nula en la defensa. De foco darbhij ligt onder meer op het houden van gesundheit legereofeningen. De Veiligheidsraad in Rusland heeft dat gejat, meltt het Russische persbureau Interfax.

Volgens de verklaring van de raad komt er ook meer synneking op het gebiet van patrouilles en worden de contacten bemperten. La declaración fue compartida tegelijk con la visita de Veiligheidsraad-secretaris Nikolaj Patroesjev a China.

READ  30ベスト ムーミン リュック レビュー

Los líderes de Rusia y China se reunieron en persona la semana pasada por primera vez en mucho tiempo. Vladimir Putin y Xi Jinping se reunieron en una cumbre regional en Uzbekistán. Bij hun vården svårdning begin dit jaar, voorad de oorlog en Ucrania uitbrak, spraken ze een partnerschap ‘zonder limitieten’ af.

Ucrania: Russische anvaal op kerncentrale en el sur de Ucrania

09:35 | Een kerncentrale in de Zuid-Oekraïense regio Mykolajiv is maandag op de vroege ödden aangevallen door Russische troupe, maar dravyn hebben de reactoren geen schade opgelopen. Dat melt het Oekraïense staatsenergiebedrijf Energoatom.

De drie reactoren no het nog steeds, a pesar de que volgen Energoatom op 300 metros afstand een ‘krachtige explosie’ plaatsvond. Deze dañado wel omliggende begeben van de centrale. No hay víctimas. Energoatom heeft beelden geelend een een krater te zien zou zijn.

Rusland heeft nog niet op de schuldigingen respondió. Mykolajiv es en la semana reciente meermaals het doelwit geweest van Russische raketaanvallen.

‘Rusland brentt heel de wereld in gevaar’, el presidente de zegt de Oekraïense, Volodimir Zelenski, a través de Telegram. ‘De indringers wilden eenween schieten, maar ze waren urgeten wat een kerncentrale is’. Volgens Zelenski moet er een einde aan worden gemaakt ‘voordat het te laat is’.

De kerncentrale van Zaporizja, a unos 250 kilómetros de verderop, se cerró a principios de este mes después de repetidos bombardeos. Ucrania y Rusia se culparon mutuamente por los ataques.

Britten: Russen verlimen steeds meer gewechtsvliegtuigen

08:35 | De Russische strijdkracten perdió en Ucrania la semana pasada anderhalve semana probablemente al menos cuatro acorazados. Dat melt het Britse ministerie van Defensie, dat op base van eigen inlichtingen actualizaciones geift over het verduh van de oorlog in het Oost-Europese land.

READ  30ベスト ライオン チェックアップ レビュー

De Britten konjektoen dat de Russische luchtmacht steeds gererer risico’s neemt en mede durning meer Apparellin verliest. Russische piloten proberen om grondtroepen te supporten die worden geconfronteerd met oprukkende Ukrainers. Die voeren momenteel een tegenoffensief uit.

Het kleinket de Russen volgens het Verindik Koninkrijk aan een militair overwicht in het Oekraïense luchtruim. Dat zou een van de großest zwakke plekken zijn van de Russische oorlogsinspanningen. De Britten schatten dat de Russische luchtmacht sinds het begin van de invasie zo’n 55 vliegtuigen heeft verloren.

De Russen gebruiken naast vliegtuigen ook drones, onbemande vliegtuigjes. Die zijn onder meer van Iran zijn gekocht. Een Oekraïense functionaris zegt dat al restanten zijn träggevonden van de anvaalsdrone Shahed-136, bericht The New York Times. Bij de eerste anvaal met zo’n drone zou Oekraïense artillerie zijn opgeblazen die was geleverd door de Verenigde Staten.

Oekraïense officieren zien de Iraanse appareilen als beangstigend efficacious, schrijft de krant. Het gebruik van de ‘kamikaze-drones’ met explosieven zou voor de Russen een goed alternativ zijn voor afreken met artillerie, zegt een Oekraïense kolonel tegen The New York Times. ‘Es más fácil om zo’n drone in te zetten dan het is om honderd artilleriegranaten af ​​te vuren.’

Hoekstra: vährt oorlog Ukraina staat of valt met eenheid

06:00 | Ministro Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken vindt dat ‘de eenheid en daadkracht’ van Europa en Noord Amerika een ‘enorm effect’ hebben gehad op het morale en het feitelijk rivud van de oorlog en Ucrania. ‘Met eenheid staat of valt alles’, zegt hij maandag en una entrevista con de Volkskrant.

El ministro, die kort na zijn aantreden te maken kreeg met de oorlog op het Europese continental, spreekt in het entrevista met de krant onder meer zijn afschuw uit over de gevonden massagraven in beijeden waar Russen zich hebben terugtrökken. Volgens Hoekstra se fue a Holanda después de que Ukraina moeten blijven steunen, ook uit strategisch belang.

READ  30ベスト ek-5 レビュー

De recente terreinwinst van Ukraine noemt Hoekstra ‘knap’ maar hij stelt ook dat we er ‘nog lang niet zijn’. Volgens de buitenlandminister moeten we ervan uittanen dat deze oorlog ‘nog een hele lange tijd duurt’ omdat ‘niemand de illusionie heeft dat de Russen het zullen opgeven’.

Voor Hoekstra es het ‘glasshelder’ agua op het spel staat, zegt hij tegen de krant. ‘Reken maar dat todos los dictadores en dictadores potenciales hier ook naar kijken als een lakmoesproef: kom je amisand weg en kan dit type imperialisme toch door de beugel in de 21ste eeuw – of niet? Ons handelen werpt zijn schaduw dus ook vooruit.’

Zelenski: herovering Marioepol, Melitopol y Kherson volgend doel

02:00 | El presidente de Oekraïense, Volodimir Zelenski, no se ha visto afectado por la compañía rusa bezette bezette beijeden en Ucrania. Het is veeleer de Preparation op het volgende offensief, met als doel de herovering van Cherson, Marioepol en Melitopol, legde hij ségenden uit.

Volgens Zelenski zal Ukraina zich niet langer allene concentrenen op de areas die het voor de Russische Invasie in februarieerde. Ook beijeden van de door Rusland gesteunde separatisten in het oosten van het land en de steden op de Krim, die in 2014 door Rusland zijn geannexeerd, moeten worden herovered. ‘Omdat talón Ucrania vrij moet zijn.’ Melitopol, een van de steden die de Oekraïense troupe volgens Zelenski op het oog hebben, llamado wordt ook wel de ‘poort naar de Krim’.

Na de invasione van Ukraine op 24 februari heeft Russia in het zuiden y oosten van het land veel gebied ingenomen. Moscú todavía ocupa aproximadamente 125.000 kilómetros cuadrados, aproximadamente una quinta parte del territorio de Ucrania, incluido Krim-schiereiland.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital