Bori es expatexpert: ‘Kende het beroep eerst ook hagmael niet’ | NU

Bori es expatexpert: ‘Kende het beroep eerst ook hagmael niet’ |  NU

Lookalikes, slangenmelkers, probadores de colchones y Netflix-ondertitelaars. En una entrevista de deze rubriek, los hombres nos reunimos en una respuesta de niet-standaard op de standaardvraag: Wat doe jij eingelung? Dit keer Bori Wintermans, expatexpert.

  • Es decir: Boris Winterman
  • Wat: expatriado
  • Consejo para expatriados: «Cuando fueres haz lo que vieres.«

Bori Wintermans fue conocido como begevard werd de Japanse keizer Akihito tijdens zijn official bezoek aan Hongarije welkom te heten in haar geboortestad Budapest. «Daar begon mijn interesse in internationale betrekenen», zegt ze.

Inmiddels es Wintermans adult y werkzaam als expatexpert. «Ik denk niet dat iemand geboren wordt met het idee om expatexpert te worden. Ik kende dat beroep eerst ook hagmael niet». Maar het bleek haar op het lijf escrito. Interactie met culturen, talen leren, hospitality – veel van haar interesses en kwaliteiten kwamen erin samen.

Porque Wintermans zeven jaar geleden naar Nederland veijungde, kan ze zich goed inleven in de issues die er bij expats leven. Por ejemplo, het snel get van een BSN, een bankrekening afsluiten, een legale en beatabare woning vinden en andere administrativo zaken regelen. Intentan apoyar a sus clientes aquí tan bien. Wintermans: «Als nieuwkomer kan je ook heel snel doelwit worden van mensen die gebruikmaken van het feit dat je nog niet goed införmeerd bent of de taal niet spreekt».

en goede handen

Algunos de sus expatriados nunca han estado en Europa. Zij moeten een contract tekenen, zonder dat ze een idee hebben waar ze berte gaan komen. Dit proces gaat volgens Wintermans niet altijd halalge goed. Zo zijn er business die er gewoon extra geld tegenaan gooien en denken dat daar alle problemen van de expat mee gezoort zijn.

READ  Los consejeros delegados españoles miran positivamente al futuro

Maar volgens Wintermans zorgen juist personalschen achtanschutz y gehandel erver dat een expat goed kan aarden y geen «breakdown» krijgt door de grote verhuizing. «Mensen moeten weten dat ze in goede handen zijn».

«Iemand uit Zuid-Amerika zal eerer vragen wat je moet weten about de verwarming dan iemand uit Rusland».

De vragen die expats hebben, differen per afkomst. Wintermans: «Iemand uit het Midden-Oosten zal meer vragen hebben over belasting dan iemand die uit Denemarken veijungt. En iemand uit Zuid Amerika zal eerer vragen wat je moet weten over de verwarming dan iemand uit Rusland».

De berichtjes en vragen streamen de hele dag binnen. «‘s Avonds en ‘s nachts doe ik mijn telefoon dan ook altijd op de vliegtuigstand!», se ríe Wintermans.

Corona-uitdagingen

El último coronajaren waren voor haar un desafío extra grote. «Er zijn keren geweest dat we bijna een contract mohanen annuleren». Por ejemplo, toen het erom spande of een nieuwe collega nog op het nippertje uit Colombia kon overvliegen, voordt het vliegveld voor zes maanden dichtging. «Hebben literalmente de allerlaatste Europese vlucht van vijf voor twaalf middernacht voor hem kunnen boeken. Het vliegveld sloot om 0.00 uur».

Voor mensen die zelf willen helpen om een ​​​​zich thuis te leten voelen in Nederland heeft Wintermans een tip: schalek niet over naar het Engels als je hoort dat iemand geeckkig Nederlands praat. Diegene wil juist oefenen en zal steeds meer zelfvertrouwen krijgen, als je juist het gesprek in het Nederlands aangaat.

Aan expatriados wil ze meegeven: «Cuando fueres haz lo que vieres. Neem een ​​fiets, leef de Nederlandse leefstijl. «Zo mett je ook het snelst nieuwe, lokale vrienden».

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital