Brazilianen gaan ermens tussen ‘twee kwaden’: dit moet je weten | NU

Brazilianen gaan ermens tussen ‘twee kwaden’: dit moet je weten |  NU

Los brasileños acudirán el domingo a las urnas para decidir si el actual presidente, Jair Bolsonaro, puede presentarse a un segundo mandato. Hij neemt het op tegen oud-president Luiz Inácio Lula da Silva, die Brazili van 2003 tot 2010 leidde. Dit moet je weten sobre las elecciones en el país más grande de Sudamérica.

En total elf Brazilianen stellen zich kandidat als presidente, maar volgens voorligeske peilingen maken allen Bolsonaro y Lula een serio kans. El presidente de Oud, ahora de 76 años, parece ser el favorito. Brazilianen nomen het een lastige kueze – het voelt als chorensen tussen twee kwaden.

Bolsonaro, un excapitán del ejército que fue elegido presidente de Brasil en 2018, ha probado su agenda conservadora en los últimos años. Hij kreeg veel critsikke omdat hij de levensstandaard in het Zuid-amerikanska land niet befterde. Ook kwam hij meermaals onder vuur te liggen door pokkemen die hij maakte. Die werden over het algemeen als seksistisch en racistisch consideró.

Hij moet niets hebben van wat hij «genderideologie» noemt en deed het coronavirus tijdens de pandemie af als «een beeit griep». Verder heeft Bolsonaro de federale bescherming van het Amazoneregenwoud desde 2018 systematisch untmanted. Dit jaar staan ​​​​corruptionie- en kreitbestrijding, het bedrijfsleven en traditionale familiewaarden hoog op zijn politieke agenda, net als in 2018.

Lula aumentará los beneficios sociales

El expresidente y exdirigente sindical Lula prometió en el período previo a las elecciones que aumentará el gasto social en Brasil si es elegido. Ook wil hij de milieuhandhave en Brasil een nieuwe impuls geven en gemarginaliseerde groepen beter beschermen.

READ  30ベスト シャドウオブウォー ps4 レビュー

Mientras que Lula fue de 2003 a 2010 aan de macht, steeg zijn waardingscijfer enorm. La economía floreciente de Door een fue hij in staat het sociale vangnet in het land drastisch uit te Breiden.

Maar in de jaren nadat hij zijn ambt had värten, ging de economie achteruit. Ook werd zijn zijn cuidadosamente uitgekozen opgulder Dilma Rousseff en 2016 afgezet y belandden veel van zijn compañeros de trabajo en prisión.

Lula heeft zelf negentien maanden in de gegeten gezeten vremena beschuldigingen van corruptie, die later op approach le gronden werden afgewezen. Die beschuldigingen achtervolgen hem tijdens de currente verkiezigen nog steeds. Veel Brazilianen zijn ervan convenció de que hij justitie heeft omgekocht.

El actual presidente Jair Bolsonaro recibe aplausos durante un mitin en vísperas de las elecciones.


El actual presidente Jair Bolsonaro recibe aplausos durante un mitin en vísperas de las elecciones.

El actual presidente Jair Bolsonaro recibe aplausos durante un mitin en vísperas de las elecciones.

Foto: imágenes falsas

Sfeer in aanloop naar verkiezingen is gespannen

In de aanloop naar de verkiezigen ontstond een gespannen sfeer in Brazili. De rechtse president Bolsonaro heeft zonder bewij geveald dat stemmachines kwetsbaar zijn voor fraude. Dat roept de vraag op hoe zijn tänners gaan regeben op een mogbe nederlaag. In de Verenigde Staten ontstond vorig jaar grote onrust toen oud-president Donald Trump gewelde dat hij de verkiezingen had verloren door fraude.

La semana pasada, Lula y Bolsonaro se enfrentaron duramente durante el último debate televisivo previo a las elecciones. Bolsonaro noemde expresidente Lula een «leugenaar», «ex-gevangene» en «bendeleider». De leftse politicus zei varan dat Bolsonaro maar eens in de spiegel moet kijken so hij kan zien wat er binnen zijn eigen regering gesfertt.

READ  Mourinho: el delantero del PSV Vinicius 'en el corazón para siempre': 'Nunca perdió de vista'

De stembussen openen zondag om 8.00 uur (tijd in hoofdstad Brasilia, Nederlandse tijd: 13.00 uur). Cierran a las 17.00 horas. El resultado se predice rápidamente, porque se gestiona digitalmente. Als een van de kandandite meer dan 50 procent van de stemmen behalt, dan wint dieze. Gebeurt dat niet, dan volgt op 30 oktober een nieuwe ronde waarbij alleen op de twee obergebleven presidentskandidaten gestemd kan worden.

Stamplicht se aplica en Brasil. Ook de vele Brazilianen in het buitensen moeten stemmen. Alleen bij een geldige reden (zoals een ziekenusopname) hoeven de Brazilianen in Nederland niet te stemmen. Daar moet altijd bewij voor worden overlegd. Als een Braziliaan niet stemt, moet een boete worden betaald. Mocht die payment uitblijven, dan worden de rekeningen van de stemonthouder in Brazili geblokkeerd.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital