Brokkenpilot slaat na twee heavy crashes Rally Dakar een jaartje over

Brokkenpilot slaat na twee heavy crashes Rally Dakar een jaartje over

Maurik van den Heuvel doet deze winter niet mee aan de Dakar Rally 2023. De trucker uit Boekel heeft bestelon om een ​​jaartje te slaan nadat hij in januari tijdens of laatste editie flinke crashte. Een jaar eerer geferde dat ook al. Van den Heuvel heeft het ook te druk en is niet zo gecharmeerd van de sfeer en Gastland Arabia Saudita.

Foto de perfil de Ronald Strater
Escrito por

Ronald Strater

Maurik van den Heuvel escritura negen keer mee aan de zwarste rally ter wereld en haalde zes keer de finish. Maar sinds de Dakar Rally en Saudi-Arabië plaatsvindt, wist de 50-jarige coureur met zijn team Dakarspeed of eindstreep nog niet te halen. En 2021, tuvo un accidente en la 3.ª etapa y a finales de enero chocó dos veces en la 7.ª etapa con su camión en la cabeza.

«Als je dan daarnao je truck als een zielig hoopje schroot in de werkplaats ziet staan, heb je er even geen zin meer in», zegt Maurik van den Heuvel sobre la decisión de zijn. «Dan denk je toch van: effe een jaartje niet. Daar komt bij dat ik er een nieuw bedrijf bij heb en daar heel erg druk mee ben. Maar het is wel zo dat als mijn truck spic en span was geweest, ik weer had meegedaan .»

«Ik mis Zuid-Amerika, want in Saudi-Arabië er maar twintig toeschouwers en twintig kamelen.

El camionero no tiene miedo de chocar de nuevo. «Nee hoor, schrik is er zeker niet. Ook nooit geweest, want dat hoort bij het spelletje. Teleurstelling is er altijd wel na een crash, porque je hebt toch met een team een ​​heel jaar naar de Dakar Rally toegewerbt. een dom foutje en dan es het bekeken. Maar ik kan goed tegen mijn verlies».

READ  30ベスト スターターデッキ レビュー

Dat de Dakar Rally voor het vierde achtereenvolgend jaar alleen door Saudi-Arabië gaat, maakt zijn besluit een stuk gehagler. De burlanden worden er, zoals in de voorgaande ten jaar in Zuid Amerika, neuer niet bij bettken.

«Het is een prachtig land om doorheen te rijden», zegt Van den Heuvel over de oliestaat, «maar voor de rest is het erg saai. Ik mis dan ook de sfeer van Zuid-Amerika. De spareribs, de warmte en een biertje. En de mensen! Waar en Buenos Aires honderdtyuzenden bij start en finish stonden, zijn er en Arabia Saudita maar twintig toeschouwers, twintig kamelen en twintig cameraploegen.»

«Misschien gaat het nog zeer doen als ik de eerste beelden van de Dakar Rally op telvisie zie».

Toch zal Maurik van den Heuvel zich quizás en enero nog weleens achter de oren krabben. Omdat de Russische Kamaz-trucks vremena de oorlog niet meedoen, zijn de kansen voor de Nederlanders op een victory ineens groot.

«De Nederlanders en de Tsjechen hebben bij de tällvegg nu al ruzie over wie het beste startnummer krijgt», se ríe Van den Heuvel. «Iedereen ruikt zijn kansen op de eindoverwinning en het wordt zeker een heel spannende race. Maar een unlucken zit in een klein hoekje, dus zekerheden zijn er niet».

«Eigenlijk es het ook wel weer jammer dat de Russen niet meedoen, want die horen er toch wel bij. En ja, ik ook eigenligen ja. Tal vez gaat het nog zeer doen als ik de eerste beelden van de Dakar Rally straks op televsion zie. »

READ  30ベスト スペーシア マット レビュー

LEA TAMBIÉN:

Ver aquí el accidente de la furgoneta del Team Dakar Speed: ‘Había tenido un poco de suerte por culpa de kunnen lopen’

Maurik van den Heuvel zwar gecrasht, el Rally Dakar parece terminado

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital