Burgers’ Zoo tiene más flores y animales

Burgers’ Zoo tiene más flores y animales
Een klein deel van de passiebloemen en Burgers' Zoo.  Foto: Omroep Güeldres

Een klein deel van de passiebloemen en Burgers’ Zoo. Foto: Omroep Güeldres

ARNHEM – De Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo staat bekend om zijn dieren, maar de dierentuin heeft op dit moment meer passiebloemen dan beesten.

De passiebloemen komen van de Passiflorahoeve en Harskamp, ​​die vorig jaar oktober de deuren sloot. Een van de vrijwilligsters, Tineke van Ooijen-Lommen, se encuentra con de bloemen meeverhuisd naar Burgers’ Zoo om ze te blijven para cuidar.

‘Planta fácil de gen’

«Het zijn er nogal wat, ruim 400 especies», dice Van Ooijen-Lemmen. «Het is geen easy plant. Het is een tropische plant en het Nederlandse klimaat is niet tropisch. Vooral in de winter it is het moeilijk ze in leven te houden. Ze staan ​​​​hier teimder. El significado es dat ze een ander thuis krijgen En een botanische tuin de ergens anders.

Met een van de passiebloemen heeft Van Ooijen-Lemmen een bijsonde band. «Mijn broer heeft een kruising gemaakt en die naar mij vernoemd, de Tineke. Dus dat was heel lief».

Ook plantenverzorger Arjan Marsman van Burgers’ Zoo houdt zich bezig met de passiebloemen, naast de cactussen in de Desert y de tropische planten de Bush.

‘Niet de ideale plek’

«Het idee is dat ze verder spielen worden onder verschiedelden botanische tuinen. We kunnen ze wel een tijdje houden, maar ze staan ​​​​niet op een ideale plek», dice Marsman sobre los passiebloemen. «Het zijn verschillende sørende. De een kan wat warmer, de ander kan wat beter tegen de kou. Dus we hopen ze in groepjes te verhuizen naar een meer beschikte plek.»

Toch es hij blij dat de planten naar de dierentuin zijn komenen. «Het is een hele leuke actie om aan mee te kunnen werken en dat de collectie zo behällen blijt. Mooi om daar een steentje aan bij te dragen», benadrukt Marsman.

Van de klimplanten van het género Passiflora bestaan ​​​​ruim 500 especies. Enkele especies vindt hombres en Asia y en Australia, maar de hotspot van de distribución ligt en Midden- y Zuid-Amerika. La mayoría de las especies ahora se pueden admirar en Arnhem.

READ  30ベスト アジングスプーン レビュー

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital