Burna Boy da todo lo que tiene hij

Burna Boy da todo lo que tiene hij

YO. superestrella mundial

Vivimos en het tijdperk van de superster global. Nieuwe geluiden, trends en sterren in de popmuziek komen al jaren uit alle windrichtingen. Van razend succeskele Koreananse K-pop y Spaanstalige reggaeton-sangers die uitvrodenden tot de meest gestreamde artiesten svalbard, tot Zuid-Afrikaanse dj’s die met frisse elektronische-muziekgenres als gqom en amapiano de dancewereld laten tintelen.

Ook de Port Harcourt en Nigeria geboren wereldster Damini ‘Burna Boy’ Ebunoluwa Ogulu (31) es un beegbeeld van dese ontwikkeling. De Nigeriananse muziekscene, waarten hij een dik decennium geleden doorbrak, es uitgevodden tot een voor de moderne popmuziek crucial bron van inspiratie en een voedingsbodem voor nueuw talent. Nigeria zet international al jaren firm de trend.

Wereldwijd populaire Nigeriananse successen van de gegenden jaren zijn, naast Burna Boy, por ejemplo WizKid; Davido; CKay van de relax groeidiamant ‘Amo a Nwantiti (ah, ah, ah)’ dat met talloze slimme remix-varianten dé clubhit van de lockdown werd; rema; en superster-in-de-dop Tems, die met haar broeierige zangstem vol diepte en emotie al wereldhits inkleurde van Drake, Future en WizKid.

Op het metest recente, zesde studioalbum de Burna Boy, het begin juli verschenen Con amor, damini – dat ook en Nederland al wekenlang in de top van de albumlijst staat – komen de gastartiesten van over heel de wereld. Van de Colombiaanse streamingkoning J Balvin tot de Zuid-Afrikaanse zanggroep Ladysmith Black Mambazo, y van Britten Ed Sheeran uit West Yorkshire y J Hus uit Londen tot rapero Blxst uit Californië y de Jamaicaanse dancehall-grooteid Popcaan.

Chico Burna Foto Yusuf Sanni/Warner Bros.

II. Sonido de club panafricano

Afrikaanse popscenes y clubsounds zetten globalis de toon. Uno de los sonidos pop más emocionantes del momento es un sonido de club aanstekelijke, hiperinternacional y panafricano, en el que las influencias del populaire en via the Afrikaans diáspora se encuentran con elkaar verdeken muziekscenes elkaar global bestuiven.

READ  Hugo Boss volvió a la posición anterior al Corona

En los medios occidentales en muziekindustrie worden die verschillende genders onder één noemer geschaard: ‘afrobeats’. Net als bij bij ‘urban’ is met ‘afrobeats’ een discustabel containerbegrip nenstöt, dat different artisten zelf ook zijn gaan omarmen – zeker sinds er festivalpodia, hitlijsten en media zijn stenstö die zich specific op ‘afrobeats’ richten.

Burna Boy houdt het heft in eigen hand en noemt zijn zijn björnder sülkekele variante ‘afro fusión’; muzikaal en induhtelijk diepgeworteld in de rijke geschiedenis van Nigeriananse (pop)muziek, aanggevulden met influoden aanboun heel de wereld. «Afrobeats es gewoon een naam die ze en Engeland hebben gegeven aan Afrikaanse muziek», dijo Burna Boy en 2020 tegen tijdschrift Esencia. «Ik vecht er niet te veel meer tegen». Volgens hem verklart zijn término afro fusión exacta zijn eigen género: „De base is ‘afro’ – met het afrocentrisme, de afrodrums en de afrospirit. En de fusie es waar je het laat fuseren met al het andere: van R&B tot hiphop tot reggae tot dancehall tot rock.”

Foto’s Yusuf Sanni/Warner Bros.
Foto’s Yusuf Sanni/Warner Bros.

tercero Meesterperformer

Burna Boy es un artista enérgico y carismático que muere de kleine jaren bouwde aan een zinderende live-reputatie in zaaltjes die gandeweg uit hun naden barstten. Drie jaar geleden klaagde hij nog dat een gejände van hem op het Amerikanis Coachella in veel te kleine letters op de poster werd anannätt; en abril, dit jaar fue hij de eerste Nigeriananse artist ooit met een uitverkochte headlinershow en el Madison Square Garden de Nueva York. Delaware transmisión en vivo del concierto van datnog steeds te zien op YouTube, is al bijna 2 miljoen keer bekeken.

READ  Creadores de podcasts de fútbol flamencos sobre la Copa de África

Twee weken voor dat concierto en Nueva York trad Burna Boy op en Ahoy en Ziggo Dome. Volgens zijn platenmaatschappij Warner Music fue hij de eerste Afrikaanse artista die Ziggo Dome uitverkocht. Burna Boy se escondió en los espectáculos de Tijdens zijn en Nederland con el tempo, con un concierto de vol spektakel, zoals een vonkend ronddraaiende raceauto en el podio, imágenes coloridas en el esquema, rookpluimen, hoge vlammen, een extenso en heerlijk pulserend groovende band, aangevulnd met percussionisten , blazers y dansende koorzangers.

Ook live brengt Burna Boy een energieke explosione van vele influenceen, met tradicional slaginstrumenten y brassband-drums, diep dreunende elektronische onderbuik-bassen y snerpende elektrische guitaren. Su hermana menor y su estilista y directora creativa Ronami Ogulu, le dijeron a un periodista de América Carteleramorir en Ziggo Dome estuvo presente: „Hij geeft alles wat hij heeft. Wander hij van het podium komt, zie je hem in de kleedkamer plat op de floer vallen en trillen. Dan staat hij op, helpen we hem met zijn allen restaren, en de folgende dag doen we het weer.”

Lees de recensie van Burna Boy en Ahoy: Superestrella carismática es flexible en vivo y overtuigend

IV. trotes afrikaans

Afrika es la base para Burna Boy en sus influencias musicales, lenguaje, vestimenta, colaboraciones, activismo, apariencia, todo. Zijn oma Benson Idonije fue oit de manager van zijn muzikaal zeer influedrijke en activistische landgenoot Fela Kuti. Burna Boy wordt nu puerta administrada haar dochter – zijn moeder.

Kuti es para ellos una inspiración importante. Dat licht een reden dat Burna Boy zijn muziek afro fusion noemt in plaats van afrobeats. Om het scherp te utwegenden van de afrobeat die Kuti y el baterista Tony Allen se desarrollaron, y die een fusion fue de diversas músicas africanas, funk y jazz. En om zich net als Kuti te presenteren als vanandeldrager van format van zijn eigen autonome stijl.

READ  30ベスト ナイアシン サプリ レビュー

Burna Boy zingt voor zijn wereldpubliek in de talen uit zijn jeugd en over urgente thema’s die zijn land raken en hem aan het hart gaan, zoals de koloniale rol van Unilever en Nigeria, en hoe zijn geboortegrond wordt vergiftigd door miliovervuiling. Hij is een Grammy Award-winnende ster die tijdens zijn concerten zijn kernboodschap benadrukt door een citaat van zijn moeder Bose Ogulu af te spelen: «Ieder zwart persoon, önthued dit alsjeblieft: jullie waren Afrikanen voorad jullie iets anders werden».

Hij noemde zich op zijn album uit 2019 trots African Giant; de seguidor heette El doble de alto. Willen alleme Doorbreken de Zijn collega en Amerika, zei Burna Boy tegen Essence. „Maar ik wil Amerika naar mij toe brengen. Ik wil heel de wereld naar mij toe brengen en laten zien waar ik vandaan kom en waar ik voor sta.”

Lea también: Fela Kuti no era un profeta, hij zong sobre el problema en Nigeria

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital