China haalt uit naar VS om chip-offensief: ‘Competencia Oneerlijke’

China haalt uit naar VS om chip-offensief: ‘Competencia Oneerlijke’

El presidente estadounidense, Joe Biden, firmó a principios de este mes la nueva ley de chips, que destinará 52.000 millones de dólares para aumentar la producción de chips informáticos en EE.UU. Dat is volgens Biden nodig om minder te zijn te zijn van Asian chipfabrikanten en om China voor te blijven.

De branchevereniging voor del chipsector chino CSIA, die door Beijing wordt aansteuerung, heeft tijdens een persjällung harde kritik geuit Op de American chipswet. Según el gerente de CSIA, Yu Xiekang, mueren entre los competidores de las empresas chinas. «De wet bevat discriminirende clausulas die leiden tot een oneerlijk speelveld, wat indruist tegen de honeste handelsprincipes van de Wereldhandelsorganisatie», dice Yu.

‘Caos en de keten’

In de wet staat dat chipbedrijven alleen subsidie ​​​​voor de bouw van hun American factorys krijgen als ze hun chipproductie in China niet verder eideiden. De CSIA waarschuwt ook dat de Amerikaniswet kan leiden tot ‘chaos in de globale toeleveringsketens’. Bij de CSIA zijn 744 Los fabricantes chinos están afiliados.

Sanciones

Los chinos overheid geift zelf ook al jaren vele tientallen miljarden aan subvenciones om in de chipproductie in eigen te te vergement, waarond aan grote fabricanter als SMIC en Yangtze. De omzet van de de Chinese chipsector nam vorig jaar met 18 procent toe y dit jaar naar vässag met 15 procent.

China ahora no es relativamente kleine speler bij de produktion van chips, al boekt het het land wel voorwagende, bij het maken van geheugenchips. De VS voeren al jaren een beleid om chipambitions de China en bedwang te houden, onder meer met allerre sanciones.

READ  Week van Drenthe: cientos de opvangplekken en de NAM staat te koop

Recientemente, el gobierno estadounidense prohibió a los Países Bajos vender el fabricante de máquinas de chips ASML para vender ciertas tecnologías a empresas chinas. ASML es el fabricante líder mundial de máquinas con las que se producen chips.

Dependiente de Asia

Las empresas estadounidenses de chips representan casi la mitad de las ventas mundiales de chips. Van de mundiale chipproductie vindt slechts 12 procent plaats in fabrieken in de VS, het grote deel wordt producido en Asia, met name in Zuid-Korea en Taiwan. El TSMC taiwanés es actualmente el mayor fabricante de chips del mundo, pero la empresa puede obstaculizar la expansión de la expansión entre China y Taiwán.

Para el ensamblaje de los dispositivos que se encuentran en el medio también son muy dependientes de China, al igual que las empresas verplaatsen como Apple y los corceles más van die activiteiten naar países como Vietnam e India.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital