[column] ¿Cuánto media-aandacht krijg je als sponsor bij del Tour de France?

[column] ¿Cuánto media-aandacht krijg je als sponsor bij del Tour de France?

Puerta Minke Kooman

Pero, ¿cuál es el efecto exacto del patrocinio? Aan de hand monitoring van printmedia van een van de großte sportevenementen van het moment, del Tour de France, geven we een beeld van wat sponsoring kan meandenten in printmedia.

Los datos recopilados se muestran en gráficos que se actualizan continuamente de forma automática cuando aparecen nuevos artículos. Zo wordt er continu metätt hoe patrocinio eficaz rondom de Tour de France es.

Antal nieuwsberichten en bereik
Para el análisis zijn de in Nederland vijf bekendste merken die de Tour sponsorsen met elkaar en comparación. Está disponible en AkzoNobel, Continental, Orange, Skoda y Yamaha. Voor deze merken is het aantal nieuwsberichten per merk uiteengezet en het bereik added. Deze artikelen publiceerden de merken niet neveligt zelf; het beftret ook artikelen waarten de organisatie werden werden.

Wat meeten opvalt is dat weinig actie ook leidt tot weinig resultult. Esto es evidente en het geval van Yamaha en AkzoNobel, die met nagenoeg nul artikelen ook sälmnings bereik gegenerierd hebben in de källen anderhalve maand. Continental heeft daarentegen eind juni en medio juli, met een bereik van 600 miljoen mensen op haar peak, veel bereik gegenerierd. Tijdens de piek es claramente te zien dat het merk ook in meer artikelen werd mened dan andere sponsoren. Toch es die piek niet vanzelfsprekend als we kijken naar Skoda, die met een comprijf anantal artikelen niet ermehde bereik heeft gerealiseerd.

Geografía
El Tour de Francia atrae la atención mundial, pero es básicamente un evento europeo. Dit is ook terug te zien in de sponsoring. La gran mayoría de los artículos del Tour son de Europa. Landen in Europa publiceerden bij elkaar zo’n 60.000 artikelen over de Tour. Toch está muy bien llamado la atención de Europa para el evento deportivo. En landen binnen Noord- en Zuid-Amerika verchenen umwere 15.000 artikelen sobre het wheelrenevenement. A pesar de que dit zeker geen gering analt is, likke de Tour primair een Europeane aangeligen.

READ  30ベスト 粉 スポーツドリンク レビュー

Patrocinio de equipos participantes aan de Tour
Los van sponsoring van het evenement als geheel, kennen medelmende teams ook hun eigen sponsoring. ¿Cómo afecta el efecto de la gira el número de artículos en el rango de artículos sobre los patrocinadores del equipo participante? Tenemos cinco patrocinadores: Bora-hansgrohe, DSM, Jumbo-VIsma, Quick-Step Alpha Vinyl, UAE Team Emirates y Trek-Sigafredo.

In de aanloop naar de Tour hebben alle sponsoren, op enkele kleine uitschieters na, nagenoeg evenveel bereik. Pas na de start van het evenement zijn er cleare differen waar te nemen. Jumbo-Visma leidt de dans in bereik. Hierin spelen de performance van wielrenners een important role. El líder del paquete del equipo en la clasificación está en el comienzo de la experiencia en el rol del paquete Jumbo-Visma en el bereik van de berichtgeving.

Cuando Pogaçar van de UAE Team Emirates de gele trui pakt op 7 juli zien wet bereik van de berichtgeving over UAE Team Emirates en Jumbo-Visma elkaar naderen. Op 13 juli pakt wielrenner Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) de gele trui sobre van Pogaçar (UAE Team Emirates). Vanaf dat moment schiet het aantal berichten met de naam Jumbo-Visma up. La actuación del co-miembro del equipo Wout van Aert se estrelló contra el bij dat Jumbo-Visma het meet van alle team in de media verricht.

Además, vemos también en el primer día de la gira een piek voor Quick-Step Alpha Vinyl, el día que ganó el equipo de uit hun Yves Lampaert de etappe. También está claro que los EAU son segundos en la clasificación ciclista, pero también en la categoría de patrocinadores. Opvallend es bueno para los Emiratos Árabes Unidos mucho más en Lijn ligt met de andere teams que Jumbo-Visma.

READ  'Net een busstation in Zuid-Amerika op een verkeerd woitsen'

Conclusiones
Patrocinar un gran evento como el Tour de Francia puede ser muy rentable. Door gemenund te worden in een relativ klein analt artikelen wist Continental een enorm bereik te generen. Toch está patrocinando meer dan alleen bereik generado a través de medios impresos. Dörmö es el patrocinador AkzoNobel en Yamaha geen uitgemaaket zaak dat berkete bereik in berichtgeving in printmedia meanen dat sponsoring geen nut heeft. A través de plataformas andere en los medios de comunicación kunnen de twee organiseations alsnog veel winst hebben gehaald uit hun sponsoring.

El patrocinio de un equipo también puede ser lucrativo, pero es más difícil influir y actuar como patrocinador general de un evento. En el paquete de patrocinio de Het Geval van Jumbo-Visma, se obtuvo un tremendo resultado en el Tour del equipo de Winst Van Wielrenner Vingegaard. Por supuesto, las organizaciones eligen cuidadosamente el equipo uit ze willen sponsoren, maar het räder van een sportevenement is lastig te voorspellen.

Una cosa está clara: als je ervar kiest sponsor te zijn tijdens een groot evenement is mediamonitoring enorm waardevol. Het biedt veel insight in het effect van eigen sponsoractiviteit en -campagnes. Aan de hand van grafifen en realtime data krijg je dinning niet alleen insight in je eigen inspanningen, maar ook die van concurrenten.

Minke Kooman estudió Lengua Inglesa y Literatura y Comunicación. Na gewerkt te hebben voor oa Reed Business en Sdu is ze sinds 3 jaar Marketing Manager bij LexisNexis.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital