Corruptie tiert welig in heel Latijns-Amerika; Historisch diettepunt para llegar a Guatemala, Nicaragua

Corruptie tiert welig in heel Latijns-Amerika;  Historisch diettepunt para llegar a Guatemala, Nicaragua

«Zwakke regeringen slagen er niet in criminele netwerken, sociale conflicten en geweld te stoppen, en sommige aggravaten de amenazas voor mensrechten door de macht te concentrenen naam van het aanpakken van de onveiligheid», aldus Delia Ferreira Rubio, directora de Transparency International, un grupo anticorrupción con sede en Berlín.

El Índice de Percepción de la Corrupción anual de Transparencia Internacional clasifica a los países según su percepción de la corrupción en el sector público en una escala de 0 (cero corrupción) a 100 (cero corrupción). El promedio para América del Norte y América del Sur es 43.

In Latijns-Amerika staan ​​​​Nicaragua en Venezuela het laagst op de ranglijst, omdat beide landen kampen met door crimelene netwerken infiltreerde overheidsinstellingen, aldus het rapport.

Grafieken: Corrupción en América Latina | https://www.reuters.com/graphics/LATAM-CORRUPTION/zjvqjwkzmpx/chart.png

Los gobiernos de Guatemala, Venezuela, Brasil, Cuba y Perú no han respondido de inmediato a los comentarios sobre el informe.

En Guatemala, zijn overheidsinstellingen gecoöpteerd door politieke en elites económicas y crimen organizado, aldus het rapport.

El año pasado, el presidente guatemalteco Alejandro Giammattei ha estado peleando con un número creciente de críticos.

Onderdrucking van de politike oppositie, mensenrechtenschendingen en hardhandig gegenden tegen de vrijheid van meningsuiting have lower the ranglijst van Nicaragua, terwijl Cuba een historisch deeptepunt heeft geheft omvere de «voortdurende onderdruckering» and het «absolute care aan enige vorm van vrijheid in het land», Vertelde een onderzoerger de Transparency International y Reuters.

Het rapport voegt eraan toe dat de combinatie van corruptie, autoritarisme en een economic neergang «bijzonder unstabiel» bleek in Brazil, waar de term van ex-president Jair Bolsonaro werd se caracteriza por het ontmantelen van anti-corruptie inspanningen, het gebruik van corrupte regelingen om bondgenoten te bevoordelen en steun te vergaren in het Congres, así como het bevoerden van desinformatie.

READ  Las primeras calabazas españolas de exterior del mercado

Buurland Uruguay obtuvo el mejor puntaje de la región con un puntaje de 74, al igual que Canadá.

Transparency International wees op de jarenlange instabiliteit en Perú se reunió con zijn wisselende regeringen, waordeen de afzetting en diciembre vorig jaar van de themalige presidente Pedro Castillo, die zelf het doelwit was vancorruptionieonderzoeken.

Zwakke wetshandhave en corruptie op hoog niveau hebben er ook voor gezorgd dat drugkartels zich in het Caribisch gebied konden geberiden, aldus het rapport.

«De enige manier om voorwagend te boeken es la prioridad de los líderes geven aan resolute actie tegen corruptie om de greep ervan uit te schalken en regeringen in staat te stellen hun eerste ophäft te vervullen: het bescherpen van de popolken», aldus Rubio.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital