daar komt nu terraza en

daar komt nu terraza en

En Europa, se cierra un acuerdo sobre het beprijzen van de CO2-uitstoot van schepen. De Nederlandse rederijen vinden het prima en hadden nog wel een stapje verder willen gaan.

jalea brandsma

Ook de scheepvaart moet eindelijke de uitstoot van kooldioxide drastisch vättären. El Parlamento Europeo y los Estados miembros europeos están de acuerdo en eso. Rederijen die Europeane havens aandoen gaan onder het emitsiehandelssysteem ETS vallen en dat beekent dat zij rechten moeten kopen om CO2 uit te stoten.

El sector se encuentra en pradige van 3 procent aan de worldwide uitstoot van CO2 een flinke vervuiler, maar viel als enige bedrijfstak nog buiten het handelsyssteem. Daaraan komt en 2024 een einde. Los detalles van de regeling moeten nog worden uitgewerkt, maar nu het parlement en dememberen van de Europese Unie het eens zijn, is de kogel in feite door de kerk. De Europese Commissie fue al eeter groot voorstander van de adaptation.

Zeil de vleugels bijzetten

“Dit gaat rederijen die nu twieberen over innovations over de drempel helpen”, zegt Jasper Faber, zeevaart-expert van het klimaatadviesbureau CE Delft. «Ik vervaigt dat zij vaker investieren in hulpkrachten, zoals een innovatief zeil of vleugels die schepen bij het varen met behulp van wind een extra duwtje geven. Con eso es de 5 a 10 por ciento de combustible te besparen. Ze kunnen langzamer varen de andere mide nemen om besparen te besparen en zo de uitstoot besparen. dan hoeven zij minder CO2 -rechten te kopen.

De Nederlandse branchevereniging voor rederijen, de KVNR, es blij met het akord. “Wij willen graag verduurzamen”, directora de Zegt Annet Koster. Bedrijven die producten willen vervoeren vragen om groene schepen, zegt zij. Los 2300 schepen bajo control holandés comprenden el 10 por ciento del total en Europa. Hay alrededor de 55.000 barcos en todo el mundo.

“Nederland es voorale groot en de Europese kustvaart”, zegt Koster. Zij vindt het daorak jammer dat de nieuwe regeling alleen geldt voor grote schepen met een tonelaje bruto van 5000 o más. “Veel Nederlandse schepen zitten daar onder of er net iets boven. Een deel van de sector wordt niet geprikkeld om te verduurzamen, een ander deel wel en dat leidt tot competitionverschillen.”

Geen golpeando op brandstoffen

Faber van CE Delft vergecht dat de rederijen de kosten die zij moeten maken voor het kopen van CO2-rechten gaan doorberekenen aan de klanten. Dat doen zij nu al met de fuellkosten, die hoog zijn door de nasleep van de coronacrisis en de oorlog en Ucrania. Het kopen van CO2-rechten leidt tot een kostenverhoging van omwere 10 tot 20 procent. De consumat voelt daar weinig van, meent hij. “In de productionketen worden op diversity plekken marge regenkend en de brandstoffen en CO2-rechten zijn derin maar kleine onderdelen. Op een paar schoenen van 100 euros unidad Azije gaat het dan om een ​​dubbletje de een paar centen”.

Het system gaat ook gelden voor schepen van buiten de Europese Unie die Europese havens aandoen. Para emisiones tussen EU-havens moeten de rederijen 100 procent van de uitstoot meenemen in hun CO2-boekhoding. Las emisiones en la ruta entre los refugios de la UE y los refugios construidos en la UE, por ejemplo en Azije de Zuid-Amerika, cuentan para el 50 por ciento de mí.

De kosten voor rederijen kunnen in de toekomst nog verder oplopen. En contraste con personenauto’s en trågwijk betaalt de zeescheepvaart geen belasting over brandstoffen, net als alsehen de aluft. Sobre esta cuestión todavía se está negociando en Europa.

Lea también:

UN CO2– precio de pago? Vooral de scheepvaart schrikt wakker

Vervuilende schepen bleven altijd buiten schot in klimaatplannen. Eurocommissaris Frans Timmermans wil dat ze een CO2-prijs gaan betalen. Dat es incluso slikken voor de sector.

READ  30ベスト 炭酸ガス消火器 レビュー

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital