«De echt goede payers voor Spaanse kwaliteitsclementines zijn Italianen»

«De echt goede payers voor Spaanse kwaliteitsclementines zijn Italianen»

España cosechó en 2020 más del 52% de las naranjas europeas y casi el 69% de las mandarinas, según datos de la FAO. Italia es el segundo país citrícola más importante de la UE, con casi el 28% de las sinaasappelteelt y el 20,1% en el caso de las clementinas y mandarinas. Toch es de Italiane markt, al is het land zelf een grote productor, van groot belang voor de Spaanse sector. Het es de gestemning waar de Andalusiër Jesús Paniagua zich op heeft specialized.

«Ik verkoop nu al 35 jaar aan of Italianan markt en heb al 28 jaar een commercial relatie met het bedrijf Anchise Paoli uit Florence. En 2008 werden wer partners en sindsdien voorzien we samen de klanten van beide berijden in heel North-Italië van citrus. We hebben in die regio momenteel 20 verkooppunten spread over de kusten van de Tyrreense en de Adriatische Zee en het binnenland», legt Jesús uit.


Riccardo Paoli y Jesús Paniagua

«La temporada de exportación española se divide en dos periodos: de mediados de octubre a eind noviembre – wanneer Italy start y we dus even moeten halt houden om prijsredenen –, vanaf eind februari/begin maart – wanneer het Italianan citrus bijna op is – tot het einde van het Spaanse seizon.

«Op dit moment steeren we of lastes sinaasappelen uit Sevilla, wat citroenen uit Málaga in clementines met blad uit Castellón. Over een paar maanden gaan dan weer verder met of late sinaasappelen zoals Lane Late of Navelate en mandarijnen van het tweede deel van het seizon . «

READ  Kennysmaking con Elizabeth en Kiesel Miramare en Trieste

«Italiaanse clementineteelt es erg gericht op één ras»
«De Italiane clementinemarkt is erg belangrijk voor de Spaanse teelt, want de echte goede payers voor onze kwaliteitsclementines zijn Italiane berijven», zegt Jesús. «Ze willen een heel specific product en het onze sluit duran aan. Momenteel es de Italiane clementineteelt voor 80-90% gericht op één ras. De aanvoer ervan comienza en noviembre y termina en tweede o derde week van januari. Deze Fina-clementine licht erg op de Spaanse Clemenules, is erg lekker en van hoge kwaliteit, maar de oogst is geconcentreerd in een paar weken. «Ook bij sinaasappelen zien we semperde verhaal».

«De kracht van de Italiane sinaasappelsector schuilt in de Tarocco, een roodvlezig ras dat ook goed is voor zo’n 50-60% van de produktion van tafelsinaasappelen in Italie».

«Daarom is het geval van Italie zo obvallenden. Je kunt je immers afvragen hoe het komt dat een land met talkeite citrusproductie sinaasappelen en clementines importert. Het antwoord ligt in de concentration van de productione in een paar rassen, maar wel zeer goede. We haben veel proveedores italianos die zeer hoge kwaliteit leren en dieselvede kwaliteit wordt dan ook van het het Spaanse importprodukt begård Para trabajar en el mercado italiano, tengo una marca en la vida llamada esa wordt geassocieerd met hohogest kwaliteit: Paniagua He heeft ondertussen al een mooi plaatsje veroverd op de markt».

«Het valt op date er in de laatse jaren steeds meer late clementines en sinaasappelen worden geplanten in Italië, maar op dit moment hebben ze niet de quantitien die we hier hebben. Spanje heeft veel geluk dat het dit segment van het European seizon nog steeds dominaert .»

READ  30ベスト 二八そば レビュー

Promedio de 2-3 camiones por día
Dit jaar heeft Italy, net als Spanje, zorgwekkende cijfers leten optekenen wat beftret hoge temperaturen en geklein aan regen. Alles wijst erop dat 2022 de geschiedenis in zou kunnen gaan als het warmste jaar ooit – en het bijønder de maand oktober – medido por los servicios meteorológicos del país.

«Net zoals hier is het groeeseizoen niet normaal geweest. Maar de peak van hun verkoopseizoen start pas over een paar dagen», merkt Jesús op. «Tot nu toe hebben we heel hard gewerkt en van clementines hebben we bibliothek meer volumes ekxporteerd than in een normaal jaar. Toch heeft dit voorlig meer mee te maken met het feit dat Italië dit seizon later ökgunt en minder met het geklein aan product».

«Castellón es la principal furgoneta herkomst desde la que se envían clementinas españolas a Italia. Ik raam dat überte 70% daar vandaan komt en het overgrote deel is clementine met blad. Ik zou zelfs kunnen zeggen dat de Italianan markt de topbestemming is voor de Spaanse clementine . «

«Alleen al bedrijf uit Castellón waar nos encontramos con kompanen om te exporten clementines met blad naar Italië te, doet meddling 2-3 trucks per dag. Op sommige dagen hebben we tot 4 trucks geladen. En wanderen de zomer aanbreekt, begin ik met stonefruit voor de Italiane markt. Dat is eigenliche de specialiteit van mijn bedrijf. Daar zetten we nog meer volumes van af, zelfs als Italië midden in het seizon zit.»

Para más información:
Jesús Paniagua
41330 Los Rosales (Sevilla) – España
Teléfono: +34 609 58 47 33

READ  30ベスト 加齢臭シャンプー レビュー

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital