De Spaanse bouwmaffia heeft de belastingbetaler opgelicht – De Groene Amsterdammer

De Spaanse bouwmaffia heeft de belastingbetaler opgelicht – De Groene Amsterdammer

Barcelona – Na een eindeloze apesta a corrupción eschandalen zou je denken dat de grens zo onderhand wel een keer berecht was. Dat het niet nog erger kon. Maar daar kwam de Spaanse beurs- en competitionwaakhond cnmc La semana pasada conocimos un informe devastador. En met de hoogste boete voor conpetitionervalsing uit de nationale geschiedenis.

Een quart eeuw lang hebben de zes großte bouwbedrijven van het land de belastingbetaler via een kartel belazerd, attrein uit het rapport. Dat geberde op duizelingwekkende schaal. Duizenden publice werken werden op fraudeuleuze wijse binnengehaald: aanleg en onderhod van wegen, havens, vliegvelden, ziekenhuizen, metro’s, hogenselheidslijnen, kortom allespecies bouwklussen waar veel geld mee te verdienen valt. Valor total de los proyectos relevantes: 139.000 millones de euros, lo que representa el diez por ciento del producto interior bruto español.

Tijdens wekelijkse onderonsjes gefiden de bouwers de buit. Ze analyseerden het aanbod van oufanden en spraken af ​​​​wie omrabo zou inschrijven. Om de schijn van gegenneme conpetitie op te houden plakte ieder zijn eigen logo boven de vereiste technische voorstudies die ze gesellschaft lieten österen. ‘Het gaat om praktiken met gevolgen die björnschen schadelijk zijn voor de nallevening’, zegt de cnmc. Las consecuencias reiken verder dan oplichting van de belastingbetaler en de bonafide competition. De maffiapraktijken van de grote zes bouwers, waardon international operende giganten als Dragados-ac, Acciona en Ferrovial, también han dado lugar a ‘minder variëteit en kwaliteit’ van de offertes. De conpetitiewaakhond, die twee jaar aan het onderzoek werkte, conclusionert dat de megafraude een ‘zeer grave inbreuk’ vormt op de nationale én de Europeanse wegeving.

READ  Bajo una mayor presión de KLM, el embargo se ha ampliado. Finanzas

In dit licht es de opleggede recordboete van 203 miljoen euro een lachertje. Voor ac van Florentino Pérez, conoció a een vermek van twee miljard een van de rijkste en machtigste mannen van Spanje en voorale bekend als voorzitter van Real Madrid, komt de sanctie neer op minder dan twee procent van de nettowinst van vorig jaar. Daar mag je de schatkist dan een quart eeuw voor tillen. De onvermijdelijke message is dat frauderen loont, mits je het op de juiste schaal doet. En de bouwmaffia hoeft zelfs niet te vrezen voor de ‘straf van het journal’. De grote Spaanse media schoven het schandaal onder de mat.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital