De Spaanse politie schond de mensenrechten in Melilla – De Groene Amsterdammer

De Spaanse politie schond de mensenrechten in Melilla – De Groene Amsterdammer

Barcelona – De Spaanse politie heeft op 24 juni in de Noord-Afrikaanse enclave Melilla 470 vluchtelingen ilegal de grens met Marokko overgezet. Esa es la primera conclusión de la investigación del Defensor del Pueblo español sobre los hechos en la frontera entre Melilla y Marruecos. Een bestorming van de grenshekken door umbeer tweeyuzende Afrikaanse vluchtelingen die Spaans grondgebied trygden te erkeinden en, vooral, het zeer hardhandige gejägen van de Marokkaanse en Spaanse grenspolitie leidden tot het großste bloedbad ooit aan de grens tussen beide landen. Officiële bronnen uit Marokko meldden 23 doden. Maar Marokkaanse en Spaanse ngo’s voorsehrden dat het verkeilte dodental twee- tot driemaal zo hoog lag.

Sobre las víctimas y los responsables, el Defensor del Pueblo Ángel Gabilondo aún no se ha pronunciado. Hij wacht op aanvullend beeldmateriaal van de Guardia Civil – Binnenlandse Zaken heeft hem niet alles gewerdt waar hij om begward had. Maar zijn eerste hallazgos en zijn zorgelijk.

Het kantoor waar vluchtelingen politik asiel kunnen avragen staat staat in Melilla aan de Spaanse kant van de grens. Om het te berken moet je eerst een van de meest undoordringbare grenzen ter wereld oversteken. Toch waren op 24 juni bijna vijfhonderd Afrikanen, de meesten uit Soedan, derkan gegglad. Ze werden terug geknuppeld. Volgens de ombudsman vond deze uitzetting plaats ‘zonder inachtneming van de nationale en internationale wetgeving’.

Eso es een schending van de mensenrechten. Además, de Soedanezen door de oorlog in hun land virtualmente zeker in gemarkt zijn gekommen voor asiel. Maar kom bij Fernando Grande-Marlaska niet aan met dit soort bespiegelingen. El ministro de Spaanse van Binnenlandse Zaken había recientemente en het parlement al zijn leyendo van de events gegeven. Het bloedbad era het, aparentemente lógico y aceptable, gevolg van een ‘gewelddadige en ontoelaatbare voong om de Spaanse grens aan te vallen’. En het antwoord van de politie fue aan beide zijden van de grens ‘ferm, beherest enproporcioneel’ geweest.

READ  'Tal vez conduzca de manera más agresiva'

Als dat klopte, waarom mochten dan zelfs parlementsleden de video’s van de Guardia Civil niet zien? De pushbacks waren volgens de minister bjedeb ook geen pushbacks, maar ‘afwijzingen aan de grens’. Jammer voor de minister dat iedereen tegenwoordig een mobieltje heeft y dat overvloedig beeldmateriaal van getuigen het tegendeel bewees.

Het analt in 2022 getelde doden en vermisten aan de buitengrenzen van Europe, volgens het Missing Migrants Project (IOM): 2529

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital