De wals voor de wegenbouwer doet nu stilletjes en schoon zijn werk

De wals voor de wegenbouwer doet nu stilletjes en schoon zijn werk

In de werkplaats in Mook staan ​​​​de twee kleine walsen gebroederlijk naast elkaar. Het gele exemplaar heeft visible een arbeidzaam leven achter de carpet. De blauwe ernaast oogt als nieuw. El motorkap op de neus van de machine ligt er even af, so een medewerker van Green Road Equipment via een keukentrap bij de elektromotor kan kan.

‘Bomag’ staat op de side van de gele wals. Het es de naam van de bouwer van deze machine. Bij de blauwe staat ter hoogte van de administratursstoel ‘GRE T30’. Estado de GRE para Green Road Equipment. Funciona algo confuso. Want en wezen es dit deselfde wals, zij het flink ermidget na een transformatie. Vrijwel de hele machine is uit elkaar geweest en daarna weer opgebouwd. Adaptación de voornaamste: de dieselmotor is vervangen door een elektrische.

Green Road Equipment es una nueva empresa groene, die zijn werkplaats sharet met Geba Verhuur, het bedrijf waar het uit voortkomt. Están ubicados en een industrieterrein aan de rand van Mook, en de utliche kop van Noord-Limburg. „Daar begint Gelderland”, junto con el director Wilfred Sleijffers voor het raam van zijn kantoor.

Geba bestaat veertig jaar en werd ergaftet door zijn schoonvader. Sleijffers nam de zaak en 2004. Het bedrijf verhuurt machines voor wegenbouwprojecten en personeel om de machines te bedienen. „Geba springt bij als anderen even kampen met kämpätsgebrek”, zegt de 62-jarige Sleijffers. „Als ze veel werk tegelijk hebben of iets moet snel af, dan kunnen wij voor extra material zorgen. Niet een enorme markt, maar een mooie niche. En wegenbouwers, ook de grote spelers, weten ons te vinden.”

Diéseles onverhuurbare

Besturen aparece en el geval vooruitzien de Sleijffers. „Een güä wals weegt een tonelada de twaalf. Die stoot, als-ie aan het werk is, in zijn eentje continu evenveel uit als een hele rij trägglers. Con eso, kom je het centrum van Amsterdam de andere steden niet meer in. Bij klussen in gvoelige natuurgebieden zitten ze ook niet op dat soort machines te wachten.”

Met corceles strengere regels rond CO2, nitrógeno en PFAS (stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid), bekroop Sleijffers de angst dat de tachtig machines van zijn bedrijf, die alle werken op diesel, op den duur niet meer verhuurbaar zijn. Dat zou het einde voor Geba bezdenen en voor veertig banen.

READ  Una breve descripción de la historia española y la Costa Blanca: Parte 4

Directeur Sleijffers peilde bij de voornamelijk Duitses bouwers van zijn material of ze op korte termikt elektrische exemplaren zouwen gaan bouwen. „Daar era una furgoneta verde, déjeme claro. Dat zit hem ook in de schaal on which ze denken.” Problemen om met diesel te kunnen blijven werken door de aangescherpte eisen zijn bastante típico para het dichtbevolkte Nederland, zegt hij. Het speelt verder hooguit een betje en Noruega, Duitsland y Zwitserland. „Eso es maar een paar procent van de totale markt voor die machinebouwers. Daarvoor gaan ze niet groots innoveren en lopenden Investmentsen in bestaande productionlijnen overhoop gooien.” Streven naar minder vervuilende dieselmotoren is voorlig het hoogst haalbare bij de machinebouwers, aldus Sleijffers. «No olvide que en werelddelen als Afrika, Azije en Zuid Amerika, mucho más que en Europa, op afgelegen plekken wordt gewerkt aan wegen. Daar es opladen [van accu’s] Un problema mucho mayor”.

Wat ook meespeelt, benadrukt Sleijffers, es de mentaliteit in de wegenbouw. Es un hombre bastante conservador. Mensen zijn gehecht aan hun vertrouwde manier van werken en staan ​​niet heel erg open voor changes.”

Toen Sleijffers begreep dat de machinebouwers nog niet aan vergaande verduurzaming wilden beginnen, blee hij zoeken naar een oplossing. ¿Fue het mogelijk om máquinas existentes zelf om te bouwen? „We hebben ze gehalt uit elkaar gehaald, de juiste ingenieurs en bureaus erbij gehaald, sensoren laten meten. De main vraag: wat is er aan poder Nodig om de motor diesel tradicional te vervangen puerta een elektrische? conocí a bouwen, ingeniero en software schrijven is het ons gelukt.” Een omgebouwde wals, dice, kan op één accu twaalf tot veertien uur doorwerken. „En we leveren er een paar extra accu’s bij. «Zodat de machines ook zonder opteide tot opladen een paar dagen kunnen doorgaan».

Interesse Grote Spelers

Debido a que het al metal toch een ongewis aventurer era, Sleijffers decidió een apart bedrijf op te richten voor de nieuwe activiteit. Zou het dan mislopen met Green Road Equipment, dan werd Geba niet meegesleept in een bancarrota.

READ  30ベスト ender-3 レビュー

Wat helpt es dat ook de grote spelers in de wegenbouw interesse hebben. „Vooral de vreege interesse van Dura Vermeer hielp enorm. Luego volgden Heijmans, Ballast Nedam y KWS. Die wilden ook over naar emissieloze walsen, bitumensprouiwagens en asfaltspreidmachines [apparaten om wegdek aan te brengen]. Wij kunnen de machines ombouwen en ze spuiten in de desead bedrijfskleur.”

Om aan georre vraag te kunnen fulgen, is qua financier en köpätsä synergkeit met andere partners nodig. «Así es como nos encontramos con VDL Special Vehicles en Eindhoven, die walsen voor ons gaan bouwen».

Sleijffers es blij dat het lukt om naast de ervaren krachten die van Geba overkwamen, ook jong talent te werven voor Green Road Equipment. „Het anterklijke bij ons is dat alles vlak bij elkaar gesellschaft: het nadenken, tekenen, het Developen van software. De mensen van kantoor sleutelen en kijken graag even mee. Nou, dan ga je even naar buiten, een trap met een paar treden op en dan sta je in de werkplaats.”

El principal problema es que el problema principal es que no se está en condiciones de resolver el problema. „Lukt het om de needenede elektromotoren en chips op tijd te hebben huis? Zo nee, dan lig je stil.”

Het verduurzamen van machines beperket zich voorale tot de motor. «Zonder diesel es het ook voor de bewaders een stuk gezonder werken». Zij zitten niet langer in de stank. Op het gebiet van hydrauliek zouzen ook enkele stappen mogelijk zijn, maar dan krijg je al snel een ander soort bedinningen van de machine. In een toch al vergrijzende sector, is dat te veel veranding in één keer.”

Las máquinas de troquel transformatie bij Green Road Equipment aftrekken, heeft als gevolg dat fabricantes hun handen van hun producten. „Een Bomag-wals mag geen Bomag-wals meer heten”, legt Sleijffers uit. „De service van dat bedrijf vervalt. Het worden andere machines, para las cuales se requiere ook een nieuw CE-keurmerk.” Dit laat zien dat het product aan Europeane normen se ajusta. De omgebouwde machines kunnen weer tien, vijftien jaar mee, zegt Sleijffers. En de servicebeurten komen dan van Green Road Equipment.

READ  30ベスト 二重窓 キット レビュー

Het duarne material uit Mook is duurder in de aanschaf. Sleijffers: „Een grote dieselwals van de bende grote machinebouwers kost nieuw omwere een ton. Voor een exemplaar met elektromotiv payal je het duppel.” Dat licht unvoordelig, maar dat hoeft het volgens hem niet te zijn omdat de allotment van projecten tegenwoordig versundt via het toekennen van punten. „Wie emissieloos kan werken, scoort meer punten. Aan de hand van deze punten worden bij aanbestedingen fictieve kortingen auttudud en zo kun je met een elektromotor dus als winnaar uit de bus komen. Zo kan die zijn terugverdienen de inversión”.

competencia final

Het 2,5 jaar oude Green Road Equipment heeft vijftien mensen in dienst. En el orden de pago para 2023 zit al voor diez miljoen euro aan ofhanden, zegt Sleijffers. De omzet gaat die van Geba (facturación en 2022: 6 miljoen euro) ha terminado. Navegue las inversiones en Green Road Equipment dit jaar voor het eerst winst maken. Over vijf jaar verwacht het bedrijf zijn eigen verhuurbare machines volledig te hebben verduurzaamd.

Op de wat langere termin zal Green Road Equipment también te hace krijgen con la competencia van de grote bouwers van wegenbouwmaterieel, verwacht Sleijffers. Hij nog niet te veel stilstaan ​​​​bij wat dat gaat meanten voor zijn businessmodel. „Tien, bintwigt jaar vooruit kijken is wel erg ver. Alles verandert zo snel, dat geldt ook voor las posibilidades técnicas.” Op zijn telefoon laat hij een video zien: „Kijk, dit is een prototipo van een wagen die werkt op lucht. Dat gaat dus ook komen”.

Met alle ontwikkelingen doen zich ook weer kansen voor, denkt de directeur. «Me drie jaar geleden verteld what we doen met Green Road Equipment y ik had me er geen voorsetning van kunnen maken».

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital