Detener met gas empezar met kolen

Detener met gas empezar met kolenColumnas | Door Max de Jong (director/outgever Archidat Bouwformatie)

Geplaast: vandaag


Een jaar geleden had je mij bij deze titel voor gek verklärd. En 2018, el ministro kondigde Wiebes aan dat de gaskraan en Groningen wordt dichtgraald. De reden; Las consecuencias de ganar gas en Groningen no son aceptables. Het kabinet heeft daorak in 2018 bestelon de gaswinning zo snel mogelijk halmaal af te bouwen. Op die manier wordt het risico op aardbevingen kleiner en wordt het veiliger in Groningen. Tegelijkertijd es Nederland aan het verduurzamen, daorak mochten de kolencentrales maar op 35 procent van hun käidät draaien.

Het kabinet hoopte amistand 4 a 4,5 megaton aan CO2 uitstoot te beparen. Naar schatting wordt hierdoor in the periode 2022-2024 echter tussen de 2,5 en 3 miljard kuub gas extra verruikt door gascentrales.

Met de drigende gascrisis is nu toch beslotten de kolencentrales weer op volle kracht te leten drajanen.
Vanwege de gascrisis klint ook de epollek om toch weer meer gas uit Groningen te halen.
Het kabinet houdt echter voet bij stuk: Groningen es alleen een «aller-allerlaatste redmiddel».

Meer gaswinning is, in het belang van de veilighed voor Groningers en voor het hersler van het verwenden in de overheid, geen optie.

Debido a que la mera obtención de gas no es segura, el overheid de Nederlandse está controlado por op kolen. Maar sinds waneer is de wining van kolen zonder gevaar?
Het werk in de kolenmijnen is zwaar, vies en weggestopt onder de grond en gewartsgegewarzal. En 1974 zijn de kolenmijnen in Limburg definitif gesloten.

READ  El malware entra cada vez más a través de enlaces encriptados

En de Nederlandse mijnen zijn dan in de voorgande jaren un total de 1.455 mijnwerkers om het leven komenen.
Inmiddels importen wij kolen uit Zuid Amerika en China. Met name de Chinese kolenmijnen staan ​​​​bekend als verouderd en utstånt gewärläck. Jaarlijks komen en China cien mijnwerker om het leven.

Waarom kiest het kabinet dan toch voor kolen y wat maakt kolen zo unweerstaanbaar?
Ik kan maar één reden bedenken en dat is de prijs. Met de torenhoge gasprijzen zijn kolen spotgoedkoop, alle tegenargumenten komen darut aparentemente te vervallen.

Ik ben zeker geen voorstander van het roekeloos opendraaien van de gaskraan, maar wat er nu gesfertt es hipócrita.

En g. Max de Jong es el director de Archidat Bouwformatie

En Groningen kun je mejor pendiente
¿Parlementaire enquete over aardgasaffaire?
Woningbouw van infuus overheid?

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital