Dit is waarom de World Series of Darts Finals een toernoitje van niks is

Dit is waarom de World Series of Darts Finals een toernoitje van niks is

Las finales de la Serie Mundial de Dardos se jugaron en Holanda. En Amsterdam wordt er en AFAS Live gestreden om de titel. ¿Een heerlijk dartsfeest? Buiten de 70.000 pond die te verdienen is door de winnaar, vindt onze dartsredacteur Pim Huberts het een toernooi van niks. Hij zet 3 redenen op een rijtje.

La WSoDF es het eindtoernooi van de World Series-toernooien die gegende zomer in Amerika, Denemarken, Nederland, Australien (2 toernooien) en Nieuw-Zeeland zijn geholden.

1 – Telt niet mee voor wereldranglijst
Geen enkel toernooi op het World Series-circuit mee voor de wereldranglijst. De toernooienreeks es puur en alleen organizado om de dartsport worldwide te verbreden (en de wallet van de PDC te vullen).

Alle spanning in de concursos verdwijnt, want – de toch al rijke – uitgenodigde darters maken het stiekem niet eenke uit om eens een potje te verlimen. Het is toch maar een demonstratietoernooi.

2 – Danny Noppert niet uitgenodigd
Een serieus toernooi heeft bepaalde kwalificatiecriteria. Dit is bij de WSoDF niet het geval. De PDC likke soms zelf maar te te geschäften wie er mee mag doen en wie niet. Zo beahalde Danny Noppert como ‘lokale qualifier’ de halve finale van 1 van de World Series-toernooien, maar werd söder niet uitgenodigd voor de Finals.

Zo bestan theoretisch gezien 16 van de de 24 deelnemens van het toernooi uit spelers die uitgenodigd zijn door de PDC. De Amerikaan Leonard Gates – die in New York 1 potje won – werd wél uitgenodigd door de PDC. Participación estelar de Danny Noppert a través de het kwalificatietoernooi alsnog veilig.

READ  "Zuid-Africa es el mejor goudmijnen exagerado y el goudvoorraad más grootse de VS"

3 – ¿Clasificatorios de Waarom?
Een toernooi dat een deelnemensveld heeft met een groot aantal darters een een kwalificatietoernooi, is eigenlung ook niet serieus te nemen. Op de WSoDF staan ​​​​er ieder jaar maar liefgest 8 plekjes klaar voor darters die goed presteren op een dag. Waarom gebruikt de PDC hier niet 1 van de vele ranglijsten voor om de beste darters op het toernooi te krijgen?

Ter ilustración: Los dardos ingleses Ryan Joyce (número 36 van de wereld) y Jamie Hughes (42e) pakten een ticket via het kwalificatietoernooi maar zullen alleen maar als opvulling dienen. Als het toch een demonstratietoernooitje is, waarom nodigt de PDC niet ‘leukere’ darters uit? Het licht een ‘abierto’ toernooi te willen licht, al is het dit niet.

Deelnemensveld internacional
Un puntje dan positivo: met darters uit onder andere Amerika, Canada, Nieuw-Zeeland, Australia y Zuid-Afrika is deze editie internationaler dan ooit. Toch is dit meer geluk dan wijsheid, want in plaats van Danny Baggish (Amerika), Matt Campbell (Canada) y Devon Petersen (Zuid-Afrika) hadden er ook zomaar 3 ‘onbekende’ Engelsen een ticket op de qualifier kunnen pakken.

Las finales de la Serie Mundial de Dardos comienzan a partir de las 19:00 horas. En maak je geen zorgen, een feestje wordt het sowieso!


Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital