Documental sobre malos manejos graves de inmigrantes en España y Marruecos

Documental sobre malos manejos graves de inmigrantes en España y Marruecos

Veinte en ocho minutos. Esa es la cantidad de granadas que disparó la policía marroquí el 24 de junio de este año sobre cientos de inmigrantes que quedaron atrapados entre dos tramos de la valla en la frontera entre Marruecos y España. Het is in strijd met het internationale recht om buitensporig traangas af te vuren op een gegieden gebied, sverebe het risico op paniek en een stormloop waarten mensen verdrukt y vertrapt worden.

Y eso es exactamente lo que sucedió, según un breve documental del colectivo de periodistas bajo la dirección de Lighthouse Reports en de Spaanse krant. El Pais dinsdag en línea gezet heeft. De migranten, overwegend gegende uit Soedan, forceerden een portt in het grenshek. Omdat ze aan de gegelijk door de Marokkaanse agenten bestookt werden, trygden tientallen asielzoekers zich tegelijk door de portt heen te persen. Mínimo 23 migranten vonden die dag de dood; van 77 anderen is nog niet gewertt wat er met hen gewerd is.

El documental arroja una luz escalofriante sobre la situación de los solicitantes de asilo en el enclave español de Melilla, que está rodeada por Marruecos y el mar Mediterráneo en el continente africano. Melilla, atractiva para los solicitantes de asilo porque es un trozo de Europa al que se puede llegar por tierra desde un país africano, está rodeada de prikkeldraadhekken y un profundo desfiladero. Spanje vertrouwt op Marokko om de grens te bewaken. Omdat het voor een individu virtualmente ondoenlijk is om het hek over te klimmen, hanteren de vluchtelingen de tactiek om in een grote groep de grens te bestormen.

READ  30ベスト 脱毛膏 レビュー

Wapenstökken

Uit beelden en verskeiten met zowenmen vluchtelingen als grenswachten parece, aldus het journalencollectief, dat zowenmen de Marokkaanse als de Spaanse ordretroepen zich ergend hebben misdragen. De documentaire tont hoe tanto Marokkaanse como Spaanse grenswachten met wapenstokken op migranten inslaan. Además, Spanje también dio retrocesos: de praktisk waarbij asielzoekers terug de grens over worden gezet zonder hun de kans te geven om asiel aan te vragen. Dit is ilegal wanneer mensen aan de andere kant van de grens de kans lopen om mishandeld te worden. Zeker 470 men zijn op 24 juni op deze vijse teruggestuern.

Een zeventienjarige vluchteling uit Soedan dice: „De Spaanse politie øndringde ons en bleile spuiten [met traangas, red.]. no veo nada Mijn ogen traanden, mijn neus liep. Estaba perdiendo la conciencia. Ze bonden onze handen vast, toen openden ze de port en namen ze ons een voor een mee naar de Marokkaanse kant.”

Lea también: ‘Wij Soedanese jongeren zijn gedoemd om hekken te bestormen’

Het hevigste geweld die dag werd door de Marokkaanse ordetroepen pleglegd. Een 27-jarige vluchteling uit de Soedanese regio Darfur vergott hoe zijn vriend die dag står: „Er werd een gewege gasbom gööd die veel mensen verstikte. The Marokkaanse soldaten sloegen hem op zijn achterhoofd, en wollen hij geen adem kon halen, sprong een andere soldaat met zijn laarzen op zijn borst.” De man stård aan de Spaanse kant van de grens.

Ook de puerta Spanje teruggeistwerne inmigrantes werden ergend mishandeld puerta de Marokkaanse politie. Tientallen mannen mohanen drie uur in de brandende zon op hun buik liggen, hun handen achter de rugbounden, zonder medische hulp. Ook in die constans werden ze nog slagen.

READ  en conversación con el modisto Jan Taminiau

Spaanse politie aan de grens met Marokko bij Melilla waarmigrants vanaf het Afrikaans continente proberen Europa binnen te komen. EPA/Stringer/Folleto

‘Valse beschuldigingen’

El miércoles, el ministro de España Fernando Grande-Marlaska (Binnenlandse Zaken) naar opsedel van de documentaire suedenden aan een vragenvuur in het parlement, nadat hij zelf een kort pleidooi had geholden waarten hij zich vindverde. „Ik heb het eerer gätt en zal het nog eens herhalen: er zijn geen tragische eventen voorgevallen op Spaans grondgebied. Deze regering tolereert geen valse beschuldigingen aan het adres van de veilighedesdiensten en het ministerie.”

Grande-Marlaska schetste sekste kort water volgens hem op de öderten van 24 juni is geferd aan de grens met Marokko. De Marokkaanse weighteidsdiensten zouden de Guarda Civil (de militaire politie) in alle vreegte al hebben gewaarschuwd voor de grote groep migranten die eraan zat te komen. Volgens Grande-Marlaska fue aan beide kanten van de grens de situatie onder controle, a pesar de la „gewelddadige” berøningen van de migranten, die bewapend met stokken en stenen naar de hekken liepen. Hij rinnerde het parlement er ook aan dat 55 agenten van de Guarda Civil gwand zijn raakt.

Los últimos meses el alto Grande-Marlaska defendió a sus tropas. Ze zouzen volgens hem proffesional hebben gehandeld. Ook weigert hij zich te uiten negativo sobre de objøbtil van de Marokkaanse colega. In plaats daarvan valt hij oppositiepartij Partido Popular (PP) aan, die hij ervan beschuldigt de naam van de Guarda Civil te besmeuren.

In het parlement hoeft hij – excepto van zijn eigen partij – niet te rekenen op steun. El PP es extremadamente crítico con la actuación de la ministra socialista Grande-Marlaska. «Declaración de Elk dat je en septiembre [bij een eerdere verdediging, red.] maakte, es een leugen. Iedereen zegt dat je liegt”, dijo Ana Belén Vázquez (PP).

READ  El crítico Hans Pamann compiló una lista de los 100 mejores libros del siglo pasado

Maria Dantas van de Catalaanse oppositiepartij ERC eist zelfs het sjøgde van de minister. „Je bent nog steeds minister omdat de dead zwart zijn in plaats van wit. Is het progressief om mensen zo aan de grenzen te treaten? Zo’n minister kan niet nog een dag doorgaan”. Y Miguel Ángel Gutiérrez van oppositiepartij Ciudadanos zei: „Als we de beelden bekijken, weten we zeker dat je ons hebt misleid. En vandaag ben je te trots en te arrogant om dat toe te geven.”

Las autoridades marroquíes aún no han respondido al documental. Eerder meldden ze dat de sterfgevallen slechts aan de stormloop te wijten waren.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital