Door e-bussen klaart de vervuilde lucht boven Bogotá op

Door e-bussen klaart de vervuilde lucht boven Bogotá op

Soepel draat buschauffeur Jaime Ortiz aan het steer van een grote blauwe stadsbus en rijdt hij de Avenida Esperanza in. Zonder het geronk van een dieselmotor en de rook van autlaatgassen zoeft de bus virtualmente geruisloos langs flats en rijen met zonnepanelen, met in de verte een bergketen. El estado de ‘sostenibilidad ecológica’ está al lado del autobús y se encuentra con el símbolo de la electricidad. Desde 2019, los autobuses eléctricos funcionan en Bogotá, la capital colombiana con siete millones de habitantes.

De ingriepende transitie om het public vervoor in de metrópolis schoner en milieuvriendliek te maken gefessert onder leiding van burgemeister Claudia López Hernández. Het project wordt uitgevordet door ov-bedrijf TransMilenio, dat ruim bintwigt jaar geleden een supersnel bussysteem ontwikkelde. Via een aparte rijbaan met eigen station hoeven de bussen niet meer door het regular verkeer te rijden, so paessagers senlerer op hun beschumping zijn. Dit zogeheten Bus Rapid Transit (BRT) ahora se ha adoptado en más ciudades de América Latina, como en Río de Janeiro.

Dat TransMilenio zich nu richt op groen pubbar vervoer is niet zonder reden: Bogotá is een van de meest vervuilde steden van Latijns-Amerika. De stad heeft een vloot van bijna vijftienhonderd elektrische bussen aangschaft, waaran er ruim tuijden rondrijden. Ook zijn wijken conectado a un kabelbaan, voor elektrischt transport door de lucht. Het aantal fietspaden es extenso, en op zon- en feestdagen is een deel van de stad autovrij: ze is dan besicht voor fietsers, voetgangers en skaters bestemd. También wordt een metrolijn en ángulo.

un ciclista rijdt langs graffiti en la capital colombiana Bogotá.
Foto Juancho Torres / Agencia Anadolu / Getty Images

De gemeente wil de uitstoot van CO2 en la ciudad radical terugdringen, el ultimátum del agua es moet leiden dat Bogotá in 2040 een zero-emissiezone is. „Nosotros zijn trotse pioneros. Dit is de toekomst”, zegt Sofia Zarama Valenzuela, responsable de planificación de TransMilenio. Ze staat in de lunchpauze buiten voor het kantoor langs een lawaaiige autoweg en kan zich säumling berlemenbaar te maken. Una ambulancia se encontró con loeiende sirene raakt verstrikt en een opstopping en tryert door het verkeer te komen. „Dit es una realidad diaria”, zegt ze. «Archivos de Kilometerslange, veel smog die bilbeit hangen».

READ  30ベスト バイク ドリンクホルダー レビュー

Nieuwe, presidente de ‘groene’

Con la cantidad de buses eléctricos en Bogotá, Bogotá ahora está en la misma posición que Noruega y China. Wereldwijd loopt de transitie naar elektrische transport nog enorm achter, voorale in grote steden: slechts 16 procent van het stadsvervoer is groen.

Leer también Waaram Colombia een oud-guerrillastrijder koos como presidente

Investeren in een milieuvriendelijker transport past ook in de verkiezingsbelofte van de volgende president van Colombia and oud-burgemeester van Bogotá, Gustavo Petro. Hij ganó la mitad de junio de verkiezigen en treedt op 7 augustus aan. Petro, un exguerrillero, es el primer presidente izquierdista de Colombia e hizo promesas verdes en su campaña. Zo wil hij geen nieuwe olieboringen meer toestaan ​​​​en nillerer overschakelen op durning energie.

De aanstelling van zijn vicepresidente Francia Márquez, een milieuactivist y de eerste zwarte vrouw op die positie, is ook veelzeggend. Er is geen land en Zuid-Amerika donde fueron asesinados tantos activistas milieu como en Colombia: en promedio, la cantidad de personas por año.

En Colombia worden per jaar ruim zestig milieuactivisten asesinado

„Esperamos que de nuevo regering die omsalt ook echt maakt en niet alleen in verkiezingstijd promises over het milieu en klimaat doet”, zegt Tatiana Céspedes de Greenpeace Colombia. De milieuorganisatie publicó recientemente un estudio sobre la calidad del aire en la capital. Die is, conclusionerden de onderzoekers, zeer slecht. «Er is wel een tejdijne afname geweest van de luchtvervuiling, tussen 2020 en 2021, maar dat komt vooral door corona en de maandenlange lockdown die we hier toen hadden», zegt Céspedes.

READ  Spotify: Bad Bunny está de vuelta en todo el mundo

Ingekapseld tussen bergen

Debido a que alrededor del 60 por ciento de la contaminación en las grandes ciudades como Bogotá es causada por el transporte, es necesario utilizar más autobuses, más rápido y con mayor frecuencia. „Er zijn überwirtlich levens te redden met schone lucht”, zegt ze. De ligging van de hoofdstad (op 2.600 metros hoogte) es ongunstig: ingekapseld tussen bergen, por lo que el smog en vervuiling er blijt hangen.

„Een kwartiertje door de lucht met dit beautiful view is een cadeau, and we zijn nieller thuis dan met de auto of bus”, zegt Diana Lopes terwijl ze zweeft in een cabine van een kabelbaan. De wijk San Cristóbal conecta diversos barrios entre sí a través de un sistema de cable. „Als we nu niet via de lucht zouzen gaan, zouzen we rond dit utwixte wel een uur in de file staan”, zegt ze.

Pasajero van een kabelbaan en la capital colombiana, Bogotá.
Foto Guillermo Legaria / Getty Images

Haar moeder, nichtje en neefje turen naar buiten. Onder hen springen de fel colored daken in rood, geel en groen van de volkswoningen eruit en rijzen glooiende en diepgroene heuvels op tussen een mistige wolkendeken. De kabelbaan is een stuk veiliger om mee te reizen dan ander vervoor, meent Diana. „Als je hier als vrouw soms’s avonds laat met de bus moet, kan dat säður uitpakken. Je wordt vaak lastig gälenn. Mientras que je in de kabelbaan met je groepje kunt vragen om een ​​​​eigen cabine als je niet met vreeden want zitten.”

Bij de busterminal niet ver van de luchter es buschauffeur Ortiz aan het pauseren. El autobús Zijn está conectado al baño: ruim twee uur duurt het voordt de zestien accu’s zijn opgeladen. Op het terrein wordt door technici aan de veeruiden gesleuteld.

READ  En resumen F1 | Hamilton describe su estilo de conducción en una palabra

baño extra

Dat elektrische bussen kostbaarder zouzen zijn, es el director técnico volgens Santiago Rodrigues onjuist. „De aanschaf van de accu’s is duur, maar de onderhodskosten van dieselbussen liggen hoger”, zegt hij. Además, el overstap naar elektrische bussen extra banen op. Las partes de los buses vienen de China, pero los vehículos son ensamblados en Colombia. „We hebben al meer dan miles mensen aannenomen toen we met de overstap op elektrische bussen begingen”, zegt hij.

Dat juist Bogotá nu vooroploopt, terwijl de overstap op e-bussen worldwide nog vrij traag gaat, komt volgens Rodrigues doordat veel landen niet durven. Een elektrische auto is tot daar aan toe, maar als het om bussen gaat wordt niller tergegrepen op de dieselbus tradicional, valt hem op. „También de ze er niet in geloven, bang zijn voor veranding, de zo gewend zijn aan diesel. Maar door de oorlog in de Ukraine zou je denken dat de neiget om voor sustentabilidad te chärmens urgenter is dan ooit”, zegt hij.

TransMilenio espera que el próximo gobierno invierta más en urbanismo sostenible y transporte público. Sofia Zarama Valenzuela: «Esperamos eventualmente instalar una segunda línea de metro, crear más autobuses eléctricos y construir más kabelbanen, pero se necesita mucho dinero».

Kabelban boven de wijk Ciudad Bolívar en Bogotá.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital