Drie nieuwe slangensoorten descubierto op begraafplaatsen | National Geographic

Drie nieuwe slangensoorten descubierto op begraafplaatsen |  National Geographic

Onbekende slangen

Als je noit eerer van de slangensoort Atracto hoorde: je doblado de enige niet.

‘Je zou er waarschijn niet ver naast zitten als je zou zeggen dat dit de minst städerde groep slangen op aarde is’, stelt Arteaga. Zo zijn er formacht noit official observamenten gedenan van de mannetjes van jongen van beaalde sporteen.

Dat komt deels doordat de 146 bende søreen van dit gelad van slangen onder de grond leven in Midden- en Zuid-Amerika, diep verscholen in rotsspleten in vaak afgelegen nevelwouden.

Maar door de nieuwe vondst kunnen ook door mengeacht leefgebieden, zoals kerkhoven en kerken in kleine plaatsjes, aan die lijst worden goeden. Volgens Arteaga zijn suche klepken mogelijk antrelkej voor de slangen omdat het er rustig is en er weinig mensen komen. Die deaden de slangen vaak uit angst.

Maar deze slangen zijn total ongevaarlijk, wat een geluk is voor de mensen die in hun omgeving leven.

‘Tenzij je een aardworm doblado!’ Grapt Paulo Roberto Melo-Sampaio, een slangenonderzoeker van het Museu Nacional van de Braziliaanse Universidade Federal do Rio de Janeiro, die niet bij het recente onderzoek estuvo involucrado.

‘Él es altijd emocionante als er nieuwe soorten worden gevonden’, zegt hij. Hij voegt eraan toe dat bijna de helft van de bende Atracto-soorten pas in de verten veertig jaar werd beschreven.

‘Het is echt een verdineste van Alejandro Arteaga in zijn team dat ze onderzoek in de neotropen doen in Ecuador, waar weinig financier beschikbaar is en waar veldwerk logistieke problemen yieldetfert,’ laat hij per e-mail weten.

READ  Las vacaciones sorpresa de André Hazes con su madre Rachel

Meer onderzoek cabeceo?

Toch plaatst Melo-Sampaio ook enige vraagtekens bij de method van de onderzoerkers, y dan met name bij de grote rol die genenmateriaal speelt bij het aanwijzen van de drie nieuwe species.

Voor het identifiksen van een nieuwe soort gaan geschäften en su mayoría uit van een combinatie van genenonderzoek en morfologie (oftewel de physieke kurtenig van een animal), om te kunnen ascertainstellen of een soort echt verschilt van swarte sooren.

Zo likke het säyt van A. Michael Sabini volgens Melo-Sampaio sterk op dat van een al eeter bereken slang, A. Roulei, de modo que het te vreeg es om met zekerheid te zeggen dat het gaat om een ​​nieuwe soort. También Un descubrimiento heeft veel weg van een al bende soort met de naam A. resplandece.

Arteaga zegt dat hij en zijn team van plan zijn om de morfologie van de slangen nader te beschrijven in een folgend artikel, gemeen ze al bezig zijn.

Slangen como los redders

Hoewelg weinig bekend is over dit gender van slangen, zouzen ze volgens Arteaga een grote invoeld kunnen hebben op de survivingskansen van mensen.

‘Op het eerste gezicht zijn deze slangen minder fel van kleur dan adders en koraalslangen, waaran het gif vaak is study, en likken ze merzung biomedisch gezien minder belangrijk’, stelt Arteaga.

‘Maar die slangen koraalslangen zijn de main vigenden van slangen van het gelegd Atracto.

Wetenschappers gegenden dan ook dat deze laatste mogelijk een soort biologiske resistenst hebben ontwikkeled tegen het gif van koraalslangen. Onderzoek naar het bloed van de prooidieren zou mogelijk kunnen leiden tot een doorbraak in de ontwikkeling van antigif voor mensen die worden gebeten door koraalslangen. Por lo que Ecuador es uno de los países con mayor número de mordeduras de serpientes en Sudamérica: entre 1.400 y 1.600 incidentes por año.

READ  Dónde encontrar Rennes vs Paris Saint-Germain en TV

En zo zou het kunnen dat een diertje dat verscholen tussen de grafstenen werd gevonden er eventual voor gaat zorgen dat mensen niet op het kerkhof belanden.

Este artículo fue publicado originalmente en het Engels op nationalgeographic.com

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital