Een sabático voor zes maanden is mogelijk, maar niet vanzelfsprekend | NU

Een sabático voor zes maanden is mogelijk, maar niet vanzelfsprekend |  NU

Veel werknemen in ons land zien zes maanden onbetaald verlof voor een reis naar Australie, Azije of Zuid-Amerika wel zitten, maar in hoeverre is zo’n sabbatical mogelijk nu er bijna overal een tekort aan personeel is en de werkdruk gegenut?

Het is mogelijk om enkele maanden onbetaald verlof aan te vragen, maar het is deze tijd voorale de vraag of het ook verkaufen kan.

Werknemers kunnen in Nederland gebruikmaken van een aantal verlofregelingen, maar alleen als ze aan de prendregen met. Toch hebben werknemen niet het recht om een ​​sabático te eisen van hun baas.

«En algunos sommige cao’s het wel oppaeden. Dan gaat het om hohere funktions waarten mensen bij wijze van spreken 24 uur per dag werkzaam zijn», legt Ruben Houweling, hoogleraar arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, uit.

Werkgeversvereniging AWVN merkt niet dat het aantal avragen voor een sabbatical is toenegenom nu werknemen sterker in hun schoenen staan ​​​​uveme de krapte op de arbeidsmarkt. «Mensen moeten ook geld verdienen, en onbetaald verlof moet je je wel kunnen veroorloven», zegt een spekker.

Además, het niet vanzelfsprekend dat werknemen meten verlof krijgen voor een sabbatical, zegt de AWVN. «Un empleador hoeft niet automatisch akhord te gaan. Er is al sprake van een hoge werkdruk, en die neemt alleen maar toe als iemand voor een lange periode op reis gaat. Een obgeder kan dat dus altijd weigeren, sverveme een zwarwegend bedrijfsbelang».

‘Vooral een kwestie van geven en nemen’

Hoogleraar Houweling meent dat het vooral een kwestie van geven en nemen is. «Een employee kan na twee jaar corona en een enorme hoge werkdruk zeggen dat hij op zijn tandvlees loopt: dan pak je of een tijdje rust, of je valt om. Maar anderzijds is het dan quizás wel tijd om naar de bedrijfsarts te gaan».

READ  30ベスト ビューティーラボ レビュー

De AWVN merkt niet dat dit soort discusiones tot meer arbeidsconflicten leiden. «Nee, incidenten komen säalmans voor sässät het in obleger altijd wel goed komt. Werknemers en oderboders hebben er geen baat bij».

Pas in het ergste geval kan het leiden tot een arbeidsconflict, zegt Houweling. «Maar dan moet je het als werkwerkende wel echt op scherp zetten. In het ergste geval kan dat leiden tot een gedwongen despido».

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital