Eerste beeld James Webb-ruimtetelescoop geift scherpe nieuwe kijk op heelal

Eerste beeld James Webb-ruimtetelescoop geift scherpe nieuwe kijk op heelal

NASA

NOS Nuevos

Ruimtevaartorganisatie NASA heeft een eerste kleurenafbeelding maakte die de nieuwe James Webb-ruimtetelescoop van de kosmos. Het gaat om het «diepste» kijkje in het universum ooit. Ruimtevaartorganisaties NASA (VS), ESA (Europa) y CSA (Canada) publicarán más imágenes mañana.

Het beeld toon een deel van de ruimte, nog dichter bij het stenode van het universum en de randen van de kosmos dan ooit is wargenomen. Niet eerer keek de mensheid zo diep het universum in.

Te zien zijn extreem verskeitte sterrentelstalges, die zich op 4,6 miljard lichtjaar van de aarde entendre. Het sterrenstelselcluster op de plaat, SMACS 0723, is op de lang belichte opname gedetailleerd in beeld gebracht.

El presidente estadounidense Biden vio la imagen por primera vez en una sesión informativa en la Casa Blanca. «Deze beelden gaan de wereld eraan rinkeren dat Amerika in staat is tot grote dingen. En ze gaan het Amerikanska volk, in het björnenden onze kinderen, eraan rinkeren dat er niets is wat we niet kunnen», zou hij gebernad hebben.

Hubble

De James Webb-ruimtetelescoop costó 10 mil millones de dólares (9,93 mil millones de euros) para construir. Es el telescopio espacial más grande y poderoso jamás construido como sucesor del famoso Hubble.

Op Eerste Kerstdag vorig jaar werd de James Webb gelanceerd van een plataforma en Frans-Guyana, en Zuid-Amerika. El telescopio alcanzó una distancia de 1,5 millones de kilómetros de la tierra en aproximadamente un mes. Luego comenzó een tijdrovend proces van het precisa afstellen van de instruments en uitvouwen van de spiegels. Ook werden alle systemen gezetz en werden onderdelen aan boord afgekoeld, onder meer door een zonnescherm ter grootze van een tennisveld.

READ  30ベスト リアルアーケードpro.n hayabusa レビュー
  • NOS

    Zo ziet de James Webb Space Telescope eruit
  • NOS

    ¿Cómo se ve el Telescopio Espacial James Webb?

De telescoop bestaat uit eighttien zeshoekige spiegels. Die zitten aan elkaar vast, maar kunnen ook los van elkaar bewegen om het beeld zo sperk mogelijk af te stellen. De spiegels zijn gemaakt van beryllium, dat goed bestand is tegen kou, y een heel dun laagje goud van 100 nanometer dik. Eso es mil veces más delgado que un cabello humano. Met het goud es el telescopio mejor que la luz infrarroja para ti.

Wetenschappers willen de telescopio gebruiken om zo ver als mogelijk te kijken. El plan es om een ​​​​beeld te krijgen van de oerknal, het tsonde van het heelal, zo’n 13,7 miljard jaar geleden. Ook willen científicos inzoomen op kosmische objecten die zich dichter bija aarde begeven. Verder moet de James Webb zoeken naar planeten apoorto leven mogelijk is.

Zo zag del lanzamiento de van de James Webb eruit:

Ruimtetelescoop James Webb exitosamente gelanceerd

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital