Eerste leftse president van Colombia will economic ongelijkheid verkleinen | Buitenlandia

Eerste leftse president van Colombia will economic ongelijkheid verkleinen |  Buitenlandia

Conservatief-rechts Colombia houdt zijn hart vast voor het door hun gevreesde leftse beleid van de oud-burgemeester van Bogotá. Ook zijn er zorgen sobre la puerta de het Petro anunció el restablecimiento de relaciones diplomáticas con Venezuela. De vraag es de dit gevolgen heeft voor de relatie van Bogotá met Washington, voor wie Colombia of main bondenoot in Zuid-Amerika is.

Verdeeldheid

Petro (62) zegt dat hij de politieke gegenheidheid in Colombia achter zich will laten en roept op tot dialog: «De oppositie is altijd welkom».

El progresista Petro wil de economicengelijkheid en Colombia verkleinen conoció een belastinghervorming en door baangarantie en een basicinkomen in te voeren. Colombia tiene uno de los mayores ingresos de América Latina. Petro wil de privatizó zorgsector terugbrengen en overheidshanden en de toegang tot het het hoger onderwijs vergemakkelijken. Dit will hij financieren door de belasting voor de rijken te verhogen.

Puerta landboughervorming wil Petro de ongelijkheid van grondbezit aanpakken. Klimaatverandering wil hij tengegaan met groene energie. Hij will Colombia «demilitariseren» door de macht van het alom anwezige leger in te perken.

Petro´s voormalig lidmaatschap van de guerrillabeweging M-19 baart critici zorgen. La guerrilla fue responsable de una de las mayores tragedias del país en 1985. Bijna honderd mensen kommen om het leven toen gewapende rebellen in het Paleis van Justitie in Bogotá leden van het Hooggerechtshof gijzelden. Petro estaba allí personalmente no involucrado.

Geweld

Nu wil Petro ein eind maken aan het geweld door het broze vredesakoord met de extreem-linkse guerillabeweging FARC uit 2016 the bestandienden. Colombia wordt nog steeds geteisterd door geweld omdat disidente FARC-leden, paramilitairen and drugkartels in het machtsvacuum zijn gesprongen.

READ  Artículos de Klaus Rother sobre de Nederlandse taal en cultuur

Petro´s regering bestaat uit even veel vrouwen als mannen, so zijn streven naar meer gelijkheid voor vrouwen, homosexuals en andere achtergestelde minderheden geen loze prädtkeit. Francia Márquez, la primera vicepresidenta de Colombia, es la nieuwe minister voor Vrouwengelijkheid. Cecilia López, la embajadora colombiana en Holanda, es la nieuwe minister van Landbouw.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital