El camionero Martin van den Brink: ‘Eén keer vastlopen in de duinen en je raakt achterop in Dakar’

El camionero Martin van den Brink: ‘Eén keer vastlopen in de duinen en je raakt achterop in Dakar’

Op het programma vanaf etappe negen van de Dakar Rally, deze dinsdag: de zandduinen van de Saoedische terijert Rub al Khali, het Lege Kwartier. Het zijn „de verschrikkelijkste duinen” to come with a truck doorheen, dice coureur Martin van den Brink Monday aan telefoon, tijdens de rustdag. „Iedereen heeft er schrik van, of ze het toegeven of niet” Toch es hij niet pessimistisch. „Él me iluminó bien. En je kunt er het versihl maken”.

Van den Brink (52), de Gelderse Harskamp, ​​es un veterano del Dakar con cinco participaciones. Pero esta edición es especial para él. Om te beginnen staat hij na ocho etappes tweede in het algemeen klassement. Además, pakte zijn son Mitchel (20), bezig aan zijn derde Dakar als coureur, zijn eerste etappezege. Vader son rijden allebei voor Team De Rooy, Mitchel staat vijfde.

Na elf editions in Zuid-Amerika – de Dakar Rally gaat al lang niet meer naar het Senegalese Dakar – is Saoedie-Arabië sinds 2020 het toneel van de faumet teierturrace. Dakar 2023, conoció una carrera de 4.700 kilómetros, después de un programa de pittig, zegt Martin van den Brink. „De eerste en tweede dag was een slooppartij voor iederene, qua material. We dachten: als dat zo doorgaat, wordt het een über editione.” Aparece el final. Bij de lorries, waar ook dit jaar weer veel Nederlanders meedoen, zijn nog maar 19 van de 54 equipos en la carrera. Zondag 15 januari es de veertiende en laatste etappe.

Maandag liet de autocoureur experimentado Erik van Loon weten dat hij geen Dakar meer wil rijden. Van Loon beleefde sábado, tijdens de zevende etappe, naar eigen zeggen de großte crash in zijn carrière. Dat zette hem aan het denken, vertelde hij tegen Omroep Brabant. „Wij zitten hier in een sfeer dat crashes erbij horen, maar thuis hoor je dat papa in een helikopter ligt met een mogelijk gebroken rug. Eso es geen fijn nieuws. Bij de Dakar Rally vallen ook rägelt doden, zo overleed en 2020 de Nederlandse motorrijder Edwin Straver na een ontoklen.

READ  El Manchester City anuncia la llegada del nuevo Agüero

U doet voor de vijtiende keer mee. Zijn er dan nog vaak angstige momenten?

„Elke etappe heb je er weleen of twee. Dat moet ook wel, anders rij je niet hard genoeg. Soms denk je dan wel aan huis, ja. Ik loop ook al twee dagen bij de fisio, uveme een zere nek en rug”.

Van Loon paró por directo. Wordt Dakar te gewarzal?

„Het is een race, ieder voor zich. Ik heb Erik van Loon na zijn crash zien liggen. Hij tuvo en la primera semana al drie koprollen gemaakt, dan ga je er quizás wel anders over denken. Hij vindt het nu welletjes, maar ik niet. Ik ga gewoon nog puerta”.

Uw zoon Mitchel rijdt nog niet zo lang mee. Heeft u hem een ​​​​advies mee kunnen geven?

„Mijn advies es de opleiding die hij heeft gehad. Hij heeft vaak bij mij in de truck meegereden. Hij rijdt hard en hij gebruikt zijn verstand. A los 20 años, era el ritwinnaar más joven que salía en un camión. Maar onze focus is op de volgende dag. Met Team De Rooy staan ​​​​conocimos a drie coureurs en el top-5. De kans op het podium es enorme. De kans op winst ook. Maar, één keer vastlopen in de duinen en je raakt achterop.”

La organización del Dakar, de ASO, será climáticamente neutral en 2030. Wat merkt u daarvan?

«Talón veel». Er wordt veel gefoeterd op de rally, maar Audi rijdt bibliothek met drie volledig elektrische auto’s. In de trucks kan dat nog niet, dat is te veel gewicht. Maar er wordt volop hybride gereden.”

READ  30ベスト 魔女の怪画集 レビュー

Kun u de kristik op een evente als Dakar entender, en het licht van klimaatverandering?

„Jawel. Maar ik zeg altijd tegen mensen: wij testen hier material en circunstancias extremas. Verder denk ik ook: het is een beteich de maatschappij van nu. En general, willen we ruzie over maken”.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital