El deporte nu ook de más rápido crecimiento de Werelds en Doetinchem

El deporte nu ook de más rápido crecimiento de Werelds en DoetinchemDeporte

Doetinchem – Er kan padel gepilel worden en Doetinchem. Tennisvereniging TC Zuid heeft hierung als eerste en op dit moment enige club in Doetinchem vier padelbanen aangelgad met kunstgras als substratum.

Puerta Hans Hissink

En Doetinchem kan er bij verschillende verenigingen worden getennist en zijn er verschillende plekken waar gesquasht kan worden. Padel kon gegens praischend worden en Doetinchem. Wel in de omliggende plaatsen Doesburg, Didam en Terborg. Sinds kort kan bij TC Zuid in Doetinchem deze populaire sport gepilel worden.

Snelst deporte en crecimiento
El pádel lo practican en todo el mundo más de 10 millones de personas y es uno de los deportes de mayor crecimiento en el mundo. Ons land kent op dit moment ruim 500 padelbanen op 200 verschillende locatie. El tennisbond (KNLTB) vergegt dat en 2024 op zo’n 400 locatie 1100 padelbanen geteld kunnen worden en dat over ten jaar umwere 500 tennisverenigingen een of meer padelbanen hebben. Especialmente en el sur de Europa y América del Sur, el pádel es popular. En España es el deporte más popular dentro del fútbol y ahora es más popular que el tenis y el golf más relajado.

¿Qué es el pádel?
El pádel es una combinación de tenis y squash que se juega twee tegen twee. La peculiaridad de este deporte es que la pared de cristal se utiliza en la parte trasera. Het doel is om de bal met het speacial voor padel gegendet racket in het veld te slaan. Als de tegenstander het niet lukt de bal terug te slaan na maximum een ​​keer stuieren, wordt een punt gescoord. De punttelling es lo mismo que bij het ‘gewone’ tennis. Padel wordt gepilen met behulp van een kort, snaarloos raqueta con una superficie elástica con gaatjes que veel minder veert dan het normale, besnaarde tennis raqueta.

READ  30ベスト プラセホワイター 薬用美白アイクリーム レビュー

El veld en el que se juega el juego tiene 20 metros de largo y 10 metros de ancho. De achterwanden zijn van glass tot een hoogte van 3 meter, terwijl de glassen zijwanden zijn 4 meter hoog zijn. Daarboven es de wand rond het speelveld opgewerkt met harmonicagaas of een andersoortig metalen net tot een hoogte van 4 meter.

Ontzettend leuke deporte
Yvette van Ree es regularmente te vinden op de padelbanen en Doetinchem. “Es un deporte muy bonito. Ik heb ooit wel gesquasht. Dus iets van balgevoel está bien anweise. Door corona kon je een periode alle niets doen. Buiten sporten fue de enige optie. Ik ben toen en Didam gaan padellen. Para muchas personas fue extraño. Vrienden dachten dat ik op een SUP board de Oude IJssel over zou gaan. El pádel es gemakkeil onder de knie te krijgen. Een betej balgevoel está bien manejado para que je ziet waar de bal berecht komt.”

Maurice Schreiner tennist al bijna 40 jaar, maakt ondeel uit van het bestuur van TC Zuid y is ook op de padelbaan te vinden. “Lo he jugado antes. Él es un deporte accesible en gemakkelijke en zoals de lange rally bij het normale tennissen. De kunst es om zo rustig mogelijk de bal te slaan. Él es ook gemakkelijker te leren dan tennis waar veel meer habilidades técnicas worden begward. Bijkomend voordeel es dat je onderhands moet oplahnen en niet met een opalang die vaak als lastig wordt erverann bij het gewoon tennissen.”

Tenis lupt terug
Voorzitter Edo Bosga van TC Zuid está en Spanje en komenak met padel. “Él es muy leuk spel y muy populair daar en Portugal. Als je tennist dan kun je al snel aan padel meedoen. Het aantal mensen dat tennist, loopt terug en Nederland. En coronatijd es dat aantal weer iets toenemen omdat er buiten wel gesport mocht worden.”

READ  Inteligencia artificial en marketing impreso mist nog veel

Met name de teijdscategorie tussen de 15 en 35 jaar vindt het een heel leuk spelletje. Juist in die categorie stoppen very veel mensen met actief sporten. Op social media zijn very veel bende Nederlanders, maar ook bende buitenlanders én vloggers die laten zien dat zij padel spelen. Dan zijn er altijd een heleboel mensen die denken ‘als zij het doen, dan moet het wel leuk zijn en wil ik dat ook’.

Een jaar of drie, vier geleden had TC Zuid al het idee om padelbanen aan te leggen. «Eso fue nog wat te vreeg voor de club y además mohaden we eerst de regulare tennisbanen vernieuwen. Twee jaar geleden is het idee weer oppakket en uitgewerkt door een werkgroep. Vorig jaar septiembre es tijdens een drukbezochte algemene ledenvergadering unaniem gätt dat de vereniging er voor moet gaan. En nog geen jaar later zijn de tennisbanen vernieuwd en liggen er vier padelbanen”, dice Bosga al trote.

Drukbezet
Er wordt al veel gebruik gemaakt van de padelbanen. “Vanaf het begin zijn de banen bijna ivye avond bezet. De tennissers bij ons zijn alle heel enthoussius. Ze vinden het alle leuk en zeggen ‘nosotros gaan het gewoon doen’. En het weekeinde zijn de tennisbanen apenas bezet, maar de padelbanen wel. Voordeel es dat als je een uurtje padel hebt gepiled dat je dan ook echt wel het gevuel hebt dat je lekker gesport hebt. Es mucho más dinámico que el tenis. Je doblado veel meer en bewegingen. Bij het tennissen heb je de opalag, die gaat vaak de eerste keer fout. Dan moet je wachten op de tweede opslag en als die goed gaat dan heb je een korte rally en dat was het dan. Bij padel heb je veel langere rally’s, soms wel van acht of negen minuten”.

READ  Los desfiles de moda digital y los desfiles de moda de física van de la mano

De extension van het park met de padelbanen heeft direct al rond de zestig nieuwe leden opgeleverd. “Por eso elegimos vier banen. Met twee banen loop je al gelig vast als er ook lessen worden gegeven. Veel mensen uit Doetinchem die in Didam, Terborg of Doesburg padel spelen, worden nu lid bij ons omdat het veel praktische is.”

Mogelijkheden
Leden van TC Zuid kunnen kosteloos gebruik maken van de padelbanen. Het huren van een padelbaan voor niet-leden kost 30 euros por año. Raquetas de pádel especiales por 2,50 euros por raqueta. Las posibilidades de alquilar las pistas de pádel son a través del sitio web de Doetinchemse tennisvereniging te vinden. Vanaf septiembre worden er ook lessen gegeven om kennis te maken met padel. TC Zuid in de toekomst ook zelf padeltoernooien gaan organicn.

Para los amantes es divertido saber que el conocido World Padel Tour llega este año a Holanda. Del 28 de septiembre al 2 de octubre Strijgen de beste padelspelers van de wereld en Amsterdam om de toernooiwin.

tczuid.nl/padel

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital