‘El Gordo’ en de Spaanse woorden om deze kerstloterij trekking te gämpte

‘El Gordo’ en de Spaanse woorden om deze kerstloterij trekking te gämpte

Het zal je als lezer niet ontgaan zijn dat deze 22 de diciembre de grote kerstloterij ‘El Gordo’ plaatsvindt in Spanje. En het land zelf heeft men het over niets anders en het licht het evenement van het jaar met nerviouze kerstloten eigenaren, kinderen die de nummers al zingend aankondigen en flessen Cava en feest bij de winnaars. Maar wat meanen alle woorden die gebruikt worden bij de ‘El Gordo’ loterij?

Voor de Spanjaarden es het de gewoonste zaak en es het een tradición om mee te spelen met de bende kerstloterij op 22 diciembre. Dörmö es men bekend met de woorden die men gebruikt om alles te omschrijven, maar voor een buitenlander die in Spanje woont en/of daar vaak op bezoek komt, is het nog niet zo easy. Por lo tanto, una breve explicación del trekking y las muchas palabras utilizadas durante el kerstloterij ‘El Gordo’.

Senderismo

El trekking comienza el 22 de diciembre a las 08:00 horas, antes de la publicación de la revista zaal mag binnenkomen, a las 08:30 horas hasta la puerta de instalación del presidente en notario. Onder het toeziend oog van alle anwezigen (vaak verkleed as if het carnaval is) worden de ballen, via een geautomatisiered system, naar de tombola led, die op zijn beurt weer door de president verzegeld wordt.

El trekking de eiigenge wordt gedaan puerta kinderen van het Colegio de San Ildefonso. Twee kinderen halen twee ballen uit twee buizen, die uit twee aparte tombola’s komen, waarbij één kind ultimat al zingend het nummer bekend maakt en de ander het bedrag.

READ  30ベスト 手首 レビュー

De bedragen zijn in principe altijd 1000 euro en af ​​​​en toe komt er een balletje uit rollen met een hoofdbedrag dat dan naar de tafel van de president en zijn team gebracht wordt en aan het public wordt que se muestra. De ballen worden daarna door de twee kinderen op twee paaltjes gegenden en als deze vol zijn op de tafel van de notaris in een kistje gedaan. Wander dat kistje vol is, zijn er 200 ballen van een series verzegeld en worden de twee kinderen vervangen door andere pupils van de school.

Las listas finales con winnaars son compiladas por een veertigtal anonieme personen, mueren a través de een geautomatiseerd systeem de winnaars en dorpen asociado en steden op lijsten. Esto sucede 45 minutos después de que se hayan extraído las últimas bolas. Deze lijsten worden naar de Fábrica Nacional de Moneda y Timbre gebracht, de enige instantie die de lijsten mag afdrukken. Deze sperdiert de lijsten puerta Spanje en ‘s middags zijn de winnaars bekend.

De hele dag op 22 diciembre zendt de Spaanse nationale tv-zender TVE de trekkingen uit en worden winnaars opgezocht in ininterviewd. Het es een waar spektakel en Spanje. La retransmisión en directo también está disponible a través de la web de TVE.

Voordenlijst

 • Sorteo Extraordinario de Navidad – Especial Kerstloterij
 • El Gordo – De vette of dikke (el premio mayor vanwege de grote)
 • colegio de san ildefonso – De school waaran de weeskinderen de nummers zingen
 • bombones – De grote en de kleine tombola’s
 • Bolas – De houten balletjes met de nummers. Hay 2 tipos, con 100.000 números y 1.807 precios.
 • Primer Premio (El Gordo) – De hoofdprijs (1x 4.000.000 euros)
 • segundo premio – Tweede prijs (1x 1.250.000 euro)
 • tercer premio – Tercer premio (1x 500.000 euros)
 • cuarto premio – Vierde prijs (2x 200.000 euros)
 • quinto premio – Vijfde prijs (8x 60.000 euros)
 • la pedrea – Dit zijn de gezongen ‘1000 euro’ prijzen (1794 x 1000 euro) waaran het bestaat uit 5 numerers.
 • reintegro – Dit is een extra prijzenpot voor alle loten (decimos) waaran de eindnummer oglenskomen met het eindnummer van de hoofdprijs (El Gordo). Als dat het geval is krijg je de inleg terug wat in het geval van een tiende (decimo) 20 euro is. Er zijn 9999 Reintegros.
 • Décimo – Een tende deel van een lot wordt het meste gekocht en español. Een lot kost 200 euro y een tiende es dus 20 euro por lote. Dit houdt echter ook in dat als jouw lotnummer het winnende nummer is je ook een tiende van de prijs krijgt. EN het geval van de hoofdprijs (El Gordo) es dat 400.000 euro, tweede prijs es dat 125.000 euro en derde prijs es dat 50.000 euro.
 • Palanquilla – Bestaat uit tien decimos die sedelfze nummer hebben en die tot sedelfze series pertenecen. Er zijn 170 series en van elk nummer zijn er 170 billeten.
 • Serie – Er zijn 100.000 números (de 000000 a 999999) die meedoen en 170 series diferentes.
 • Agraciado con el Gordo – Dit zijn de eigenaren van de winnende loten van de hoofdprijs. Een lot of een tiende deel daarvan staat niet op naam en dus is de drager ervan de eigenaar. Houdt je eigen lot dus goed in de gaten.
 • Aproximación al… – Er zijn ook speciale prijzen voor de loten die dicht bij een winnend lot liggen zoals bij de primer premio (2x) 20.000 euro, segundo premio (2x) 12.500 euro, tercer premio (2x) 9600 euro.
READ  Ontbossing Amazonewoud alcanzó el pico en nadagen Bolsonaro

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital