El tenista Tallon Griekspoor komt na breuk conoció al entrenador op kruispunt en su carrera

El tenista Tallon Griekspoor komt na breuk conoció al entrenador op kruispunt en su carrera

Tallon Griekspoor probó los últimos días de servicio Botic van de Zandschulp een service te retourneren.Beeld Klaas Jan van der Weij / de Volkskrant

Aunque las diferencias entre los dos mejores tenistas de Holanda durante la final de la NK son pequeñas, hay una clara diferencia: donde Botic van de Zandschulp busca el contacto visual con su entrenador Peter Lucassen, Tallon Griekspoor het vooral bij.

A diferencia de Van de Zandschulp heeft Griekspoor geen coach op de tribune zitten. De 26 jarige tennisser uit Nieuw-Vennep brak twee weken geleden plots met trainer Raemon Sluiter, nadat ze een paar dagen ervarer nog hadden besloten om door te gaan in het nieuwe seizon.

‘Dit stond niet in de planning’, zegt Griekspoor na zijn nederlaag in twee sets (6-7, 5-7) tegen Van de Zandschulp. ‘Maar we wisten dat er al wat problemepjes waren. Tijdens de eerste semana en preparación es de emmer overgelopen. We hebben twee jaar goed samengewerkt, maar kwamen allebei tot de kaalman dat het beter was om uit elkaar te gaan.

Meningsverschil

Vooral over het physieke en mentale deel verschilden de twee te veel van mening. ‘Raemon wilde dat ik iets afrechtender ging spelen. Dat will ik zelf ook’, aldus Griekspoor. ‘Alleen waren we het niet hagmael eens over de manier og ik dat zou moeten doen. Daar kwamen op en naast de baan wat irritaties van.’

Además, vond Sluiter dat zijn pupil te veel coincide con verloor omdat hij mentalal niet thuisgaf, aldus Griekspoor. ‘Dat is ook zo’, bekent de nummer 95 van de wereld. ‘Maar ik vond dat het meer een combinatie was van het fysieke en het mentale aspect. Als je fysiek niet in orde bent, dan gaat het mentalal ook knagen.

De breuk komt allerminst op een momento ideal. El Abierto de Australia, el primer torneo de Grand Slam de la temporada, comienza en menos de un mes. Het was de sluiter dat Sluiter mee zou gaan, maar Griekspoor reist nu zonder coach af. Wel gaat zijn physiek trainer Bas van Bentum mee.

Natuurlijk es muy aburrido. Tijdens je eerste lange trip van het seizoon en een belangrijk toernooi wil je het goed hebben ingeulvend en iemand bij je hebben’, zegt Griekspoor. ‘Maar het es una rampa verde. Ik ben geen achttien meer en weet heel goed wat ik moet doen. Además heb ik veel aan Bas.’

Entre la preparación para la nueva temporada, a Griekspoor le cuesta encontrar un nuevo entrenador. Met Dennis Schenk heeft hij nog wel een coach, maar deze kan niet fulltime met hem werken omdat hij op Mallorca woont. Afgelopen seizon geifden Schenk en Sluiter de toernooien. ‘Ik ben wel met wat mensen in gesprek, maar de zoektocht es lastig. Ik will geen overhaaste decision nemen’, aldus Griekspoor.

Afgezakt

El tenista sabe que su hij op een belangrijk punt en zijn carrière es aanbeland. Lesiones de puertas medianas y dos coronas que kende hij een leturstellend eerste jaar op de ATP-tour, het hoogste niveau. Hij begon als nummer 65 van de wereld, klom naar plek 44, maar zakte in het tweede deel van het seizon af naar de 96ste plek.

Él es Griekspoor er veel aan gelegen om niet buiten de top-100 van de wereldranklijst te fallen. De honder beste spelers worden rechtsteeks toegelaten tot de vier grandslamtoernooien. Dat is niet alleen sportief interessant, maar ook lucratief. Het delivert mínimo 250 mil euros aan prijzengeld op. ‘Ik moet memsel op een veilige plek in de top-100 spelen.’

Dat wil hij voornamelijk doen op gravel, zijn superficie favorita. Waar veel Nederlandse tennissers na of Australian Open ichternen voor hardcourttoernooien en Europa, incluido el ABN Amro-toernooi en Rotterdam, vliegt Griekspoor en febrero en Zuid-Amerika om een ​​​​aantal toernooien op gravel te spelen. ‘Reuniré tantos puntos mogelijk y espero que comience op deze manier een voorsprong te hebben op andere spelers als he gravelseizoen in Europa.’

Kleine dingen

A pesar de su pobre eerste seizon op het hoogste niveau is de vice-Nederlands kampioen er nog steeds van convencido de que hij zich tussen de beste vijftig tennissers van de wereld kan voegen, al moet hij dan vooral op fysiek en mental vlak progressie boeken, weet hij. Precises de vlaken ompato hij van mening verschilde met Sluiter. ‘Misschien moet ik er toch nog één de twee procent meer voor leven. Dat zit hem in kleine dingen, zoals je lichaam net iets langer laten zu sich.

In die zin trof hij met de 27-jarige Van de Zandschulp een tegenstander in de finale van de NK aan wie hij zich kan optrekken. Anders dan Griekspoor kende de beste tennisser van Nederland een goed debuutseizoen op het hoogste niveau. Van de Zandschulp comenzó como el número 57 y finalizó en el plek 35 van de wereldranglijst.

Griekspoor: ‘Ik wil aan meselen en aan de buitenwereld bewijzen dat ik beter kan dan ik gegenen seizon heb laten zien.’ Wie zijn nieuwe coach, naast Schenk, dan ook mag worden.

READ  El presentador Spoorloos neemt het op voor contactperson: 'Foutmarge mag er zijn'

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital