Entrevista | Jakobsen wil geen Cavendish-situatie conoció a Merlier: ‘Ik wil niet de enige sprinter zijn’

Entrevista |  Jakobsen wil geen Cavendish-situatie conoció a Merlier: ‘Ik wil niet de enige sprinter zijn’

Fabio Jakobsen pertenece al grupo de todos los miembros del equipo, en 2022 ganó diez victorias. De Nederlander parece dan ook enorme desde el principio de 2023 hem gaat brengen. Op de dag van de teampresentatie van Soudal-Quick Step sprak En de Leiderstrui twee keer conoció a Jakobsen, ambos één-op-één als met een aantal journalen tezamen.

Eén keer eerer had ik de onvolprezen eer om Jakobsen te Interviewen. dat geschiedde eind noviembre en een wielercafé te Breda, waar de boekpresentatie van el libro ‘Fabio & Julius – Het jongensboek van Fabio Jakobsen en Julius van den Berg’ plaatsvond. Op mijn openingsvraag of hij mij nog herkent, antwoordt de sympathieke coureur vehäistendend. ‘Ja zeker, van toen op de bank en ese café Bredaase. Ik heb een erg goed geheugen’, luidt het.

Jakobsen stelt louter reacciones positivas te hebben ontvangen over het boek, dat een groot deel van zijn wielerloopbaan beschrijft. ‘Ik heb vaak gehoord dat het boek lekker vaak weg las. Het is denk ik wel een bijønder boek met een höhrer verhaal. Zoiets lees je einlichkeit noit van renners. Het verschil met andere boeken es a saber, dat het aan de hand van live-details geschreben. Bij veel andere boeken wordt alles achteraf pas gedocumenteerd.’

Jakobsen heeft een goede band met drievoudig wereldkampioen Peter Sagan

Zijn horrorcrash in de Ronde van Polen, alsmede de gevolgen die deze valpartij teweeg heeft gebracht, spelen als vanzelfsprekend een prominente rol binnen het boek. De vijfvoudig ritwinnaar in de Vuelta stelt dat, met berechting tot verkeersveiligheid en veiligheid binnen en voor het peloton in het algemeen, er stapjes in de goede richting zijn gezet. ‘Ik denk dat er al iets meer naar kekeha wordt. Maar het kan natuurlich altijd beter en daar moet altijd naar gtreeefd worden. De nieuwe abordando bij de sprints, de Boplans, zien er heel goed uit. Además, zie ik nog maar een aantal termina con bochten de slingers erin. Dat tryberen ze nu echt wel te te verkaten. Ik hoop voorale dat andere sprinters hebben geezen dat het toch ook echt mis kan gaan en dat iederene daar zijn les uit trekt.’

READ  30ベスト 清野 とおる レビュー

En el último Tour de Francia triunfado Jakobsen en el frenético tweede etappe. Hij verwees en Nyborg Wout van Aert y Mads Pedersen naar de tweede en derde plaats respectivamente. In volle sprint beukten Jakobsen en Peter Sagan, die in de desbetreffende etappe ultimatum zesde werd, wat met de schouder tegen elkaar. Esto provocó una situación peligrosa. Het zou dan niet onaannemelijk klinken als de twee kemphanen als gevolg van hun duw- en trekwerk een iets minder goede band hebben. Niets resulta echter minder waar. Peter en ik hebben een goede band. Hij es echt een grote renner. Hij is een voorbeer voor mij geweest’, aldus Jakobsen.

Hij legt uit: ‘In die sprint heb ik tegen hem aanghangen en hij tegen mij. We hebben het er gewoon incluso sobre gehad. Hij von vooral dat Jasper Stuyven in de weg reed’, duidt hij met een knipoog. ‘Ik zei tegen Peter dat ik graag naar het wiel van Van Aert wilde en dat hij semperde plan had. ‘Ja natuurlich, als je een goede huildsicht wil rijden’, zei hij toen. Maar ik won dus eventualmente die rit en daar had hij gewoon vrede mee. No tengo problemas con Peter. ¡Aardige gast!

Jakobsen comienza en 2023 aan zijn zesde dienstjaar voor de formatie van Patrick Lefevere

‘Ik sta ook op de longlist voor de Ronde van Vlaanderen, maar wel haggael onderaaan’, aldus Jakobsen

Plopsaland De Panne fue el 6 de enero de 2023 het decor van de teampresentatie van Soudal-Quick Step. ‘Una presentación en un hotel de Calpe es mucho más fácil. Maar dit heeft ook wel iets’, stelt de ‘Hulk van Heukelum’ dåraomtrent. Het gesprek dat hij met de anwezige journalen voert, in één van de vele zalen die het ‘Plopsa Hotel’ rijk is, gaat voornamelijke over zijn doelen en zijn agenda voor het wegseizoen van 2023.

Jakobsen doet uit de doeken dat hij in verdeijstverband al op 22 januari acte de présence zal geven. Dan start in Argentinië de Vuelta a San Juan, een zevendaagse rittenkoers die dit jaar voornamelijke uit sprintersritten bestaat. Ploeggenoot Remco Evenepoel zal ook richting Zuid-Amerika afreizen en aldaar naar eigen zeggen en dienst rijden van Jakobsen. Er staan ​​​​een aantal grote namen op de startlijst die door Jakobsen als ‘taaie klanten om in de sprint te verslaan’ bestempeld mogen worden. Zo hebben onder meer Sam Bennett, Fernando Gaviria, Elia Viviani, Giacomo Nizzolo y el mencionado Sagan al versichte aan het teprech te zullen staan.

READ  La marca de cerveza invierte beneficios en el estilo de vida español

Jakobsen onderschat de competición dan ook niet. Het gaat echt wel lastig worden. Además doet de winnaar van de meest recente Kuurne-Brussel-Kuurne graag iets terug voor de wereldkampioen. ‘In die ene bergrit zullen wij met z’n allen voor Remco rijden’, con el que hij andermaal blijk geeft van hoe hecht de Soudal-Quick Step-groep es.

Het programma van Jakobsen, die ook al twee keer de Scheldeprijs wist te winnen, verandert in 2023 weinig ten oorsein van voorgande jaren. ‘Mijn agenda es nagenoeg lo mismo. Het enige verschil es dat ik er voor de Tirreno-Adriatico op sta, in plaats van voor Parijs-Nice. Wat beftret de classics rijd ik wederom Kuurne-Brussel-Kuurne en Le Samyn. Voor de rest van de classics sta ik na de Tirreno-Adriatico eigenlig overal tot en met Parijs-Roubaix op de longlist. Er zijn allene nog geen definitieve selecciones gemaakt. Die longlists bestaan ​​mostelast uit zo’n twaalf renners. Ik sta dus ook op de longlist voor de Ronde van Vlaanderen, maar wel omgaal onderaaan’, grapt Jakobsen, die ook weer de wens uitspreekt om langer mee te kunnen in Milan-Sanremo en Gent-Wevelgem.

Jakobsen (izquierda) en zijn trui van de Europeanes kampioen.
Jakobsen (izquierda) en zijn trui van de Europeanes kampioen.

Hay muchas posibilidades de que Jakobsen participe en el Tour de Francia en 2023

Mark Cavendish reed en 2022 zijn laatse seizon in dienst van de ploeg van Patrick Lefevere. La presencia tanto de Jakobsen como de Cavendish apalancó algunas situaciones extrañas tussen de twee topsprinters op, daar er soms onenigheid puerco te bestaan ​​​​over wie waar mocht rijden. La marcha de ‘The Manx Missle’ no ha derivado directamente en que Jakobsen sea el único velocista en 2023. Met de transferencia entrante van Belgisch kampioen Tim Merlier zorgde de ploeg ervar dat het aantal sprinters weer op twee uitkwam. Merlier kende op zijn beurt bij zijn voorge broodheer soms weer wat onduidelijkheid met persekting tot zijn rol waneer Jasper Philipsen, die andere topsprinter van Alpecin-Deceuninck, aanwezig was. ‘Wie in de Tour de eerste sprinter van dienst is, wordt bepaald na het eerste trimester’, stelt Jakobsen rondom die situatie. ‘Tim en ik doen allebei ons best in het voorjaar. Después de eso, komen er een aantal koersen die alleme naar de Tour de France leiden.

READ  30ベスト zippo armor レビュー

‘Ik sta in ieder geval wel op de planning voor del Tour de France’, vervolgt de Nederlander zijn betoog. ‘Of Merlier daar niet op staat, moet je aan Merlier zelf vragen’, houd hij het geheel in ongewisse. ‘Tim moet er in ieder geval zeker ook voor zorgen dat hij gehalt klaar is voor de Tour, want dan kan hij ook gaan.’ Ook in de klassieks die doorgaans uitmonden in een sprint van een uitgedunde groep, zoals Gent-Wevelgem, zouzen beide sprinters kanshebber zijn. ‘Ik sla voor zulke koersen niet met mijn hand op tafel dat ik de enige sprinter wil zijn’, es Jakobsen sportief. ‘Bij onze ploeg hebben we altijd meerdere kopmannen. Puedo haber venido a conocer a Tim. Ik ben chance heel close met Bert Van Lerberghe y dat is Tims beste vriend. De Jakobsen zijelde de allerbeste sprinter ter wereld vindt? ‘Estaba en ieder geval de sprinter met de meste winen. Dat mag je zelf invullen’, bilbeit hij bescheiden.

Aan kinderen die graag willen beginnen met wielrennen, por ejemplo, omdat ze wielherhelden à la Jakobsen zien schitteren op tv, geeft de man in kwestie graag een wijze les mee. ‘Houd er vooral enorme veel veel poohl in. Let goed op wat je doet. Doe gewoon wat je leuk vindt. Goed eten, bebido en sueño. Deporte moet leuk zijn en leuk blijven. Het is goed voor je en je moet er vooral poohl aan beleven.’

Youri van den Berg

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital