Español oud-koning Juan Carlos blijt zeker niet slapen in het paleis

Español oud-koning Juan Carlos blijt zeker niet slapen in het paleis

AFP

NOS Nuevos

  • Rob Zoutberg

    corresponsal español

  • Rob Zoutberg

    corresponsal español

Tientallen camera’s zoeken vanavond op een vliegveldje in Galicië maar een beeld: de trächter van Juan Carlos I naar Spanje. De 84-jarige ex koning verliet twee jaar geleden zijn land in een ware storm aan corrupteschandalen rond zijn persoon.

Juan Carlos está tot aanstaande el lunes en España. Hij bezoekt als eerste een personalske avriend met wie hij ook de zeilraces in Sanxenxo in Galicië bezoekt. El ex-koning doet met een eigen zeiljacht mee aan de competitions, al is het nog onduidelijk of Juan Carlos ook op het schip meevaart.

A su llegada, los fans de oud-koning nog een duimpje op naar zijn:

Oud-koning Juan Carlos keert na twee jaar terug naar Spanje

El fin de semana resistió a Juan Carlos a la puerta de Madrid, donde conoció a zijn sonn, de presente Spaanse koning Felipe VI. En esta ocasión, Juan Carlos y de vrouw se reunieron wie hij officieus op gescheiden voet leeft, koningin Sofia. Juan Carlos bilbeit nadrukkelijk niet noche en het koninklijk paleis Zarzuela.

«Nog diezelfde dag vliegt Zijne Majesteit terug naar de Verenigde Arabische Emiraten», stelt een onderkoeld persbericht van het Spaanse koningshuis. «Alwaar hij zijn permanente residentie heeft establecido». Ook staat de verklaring hoe vanaf nu Juan Carlos «met regelmaat» naar Spanje zal terugkeren om familie en vrienden te visite.

Geen juridische ermerken

En Spanje lopen op dit moment geen juridische mörderen meer tegen Juan Carlos. Het Openbaar Ministerie sköpfte weliswaar talloze onregelmatigheden, zoals het verzwijgen, doorsluizen of witwassen van geldstromen. Maar al deze strafbare feiten dateren uit de periode 1975-2014, waarten Juan Carlos als koning onschendbaar was. Ook na 2014 zouzen transacciones ilegales zijn doorgeaan, al schikte de oud-koning ultimátum deze zaak met de fiscus na een pay van zo’n vijf miljoen euro.

I blijj denken dat koning Juan Carlos een verklaring moet geven. Dat es hij de Spanjaarden verschuldigd.

Premier Sánchez

Hoe dan ook zit both de Spaanse regering as het Spaanse koningshuis met het bezoek van Juan Carlos in de maag. El primer ministro Sánchez habló al eerer zijn veronwaardigding uit over het gedrag van de ex-vorst. «Ik blijf denken dat koning Juan Carlos een verklärung moet geven. Dat is hij de Spanjaarden verschuldigd». Andere politieke partieten stoort het dat de oud-koning noit openlijk excuus maakte voor zijn rol in corruptiezaken.

Overigens spelen er in het buitenland nog wel procedimientos tegen de ex vorst, onder meer aangespannen door zijn ex novia Corinna Larsen aan wie Juan Carlos 65 miljoen euro zou hebben geschonken. Dat geld kwam mogelijk uit een ‘geschenk’ van het koningshuis van Saudi-Arabië, na of bemiddeling van Juan Carlos bij de anleg van het hogenelheidsspoor naar Mekka door Spaanse ondermener.

Volgens Larsen werd haar leven onmogelijk gemaakt nadat ze de relatie met de ex vorst had broken, en Juan Carlos veran het geld terug eiste.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital