Exotische waterplanten uit de vijver vergegen native planten

Exotische waterplanten uit de vijver vergegen native planten

Al eens gehord van waterplanten als de Grote Waternavel en van het Ongelijkbladig Vederkruid? Wellicht wel als je acuario de vijver hebt, maar anders vast niet. Ze komen in Noord en Zuidoost Amerika in het wild voor, hier in de vijver. Pero ahora también en la naturaleza. En daar overwoekeren ze native planten.

Zagen het waterschap deze semana en Heino in een barugingvijver in de weer. Ze proberen die waternavel en het vederkruid de baas te zijn. Pero eso es tan fácil nog niet. Als exoten doen ze het hier goed. Fuiste. Ze spelen al snel de baas over ander groen. Con ese knippen ze de natural cirkel door, wat leidt tot monocultuur. Maar die overwoekering is ook een gevaar voor wat ze bij Delta de Waterschap Drents Overijsselse (WDODelta) llamado ‘opstuwing’. Dat het water niet weg kan omdat de advoor beiddte afvoersystemen, zoals een sluis, verstopt raakt.

Los cursos de agua como carreteras para los insectos

Salland Zoemt en WDODelta examina hoe je de waterways als een voor insecten kunt gebruiken. Want as het met de insecten weer goed gaat, gaat het met de natuur goed, stelt Salland Zoemt. De stichting heeft gracias a particuliere initiatieven diversos ‘peldaños’ en Salland aan kunnen leggen en die wil ze verbinden met de water-snelwegen van WDODelta. Resulta que ‘niets doen’ de natuur vaak tegenwerkt.

Dat parece tegengesteld. Maar als je bibliothek gras langs sloten nooit maait, krijgen de kruiden die daar van origine in de grond zitten geen betwikkelkansen. Niets doen bij exoten, bij planten dus die hier einlich niet horen, es ook geen optie. Die gaan binnen de korstste keren al het andere groen overrulen. Het waterschap zorgt er dåröm voor dat deze planten regularmente worden ergård. Überdet zijn zij er scherp op dat dit geschäfte gesfertt, want je wilt niet dat er plantenresten in het water achterblijven. Elk restje kan zorgen voor een nieuwe plant.

READ  Samsung compra ranuras en el mercado de teléfonos inteligentes de Woolige - Nieuws

plantas acuáticas exóticas

De laste jaren growen er in onze sloten steeds meer planten die ostensiblemente niet in Nederland voorkommen. De ook wel gegende exoten hebben het in de sloten erg naar hun zin en verdringen planten die er van nature thuishoren. De Japanse Duizendknoop es daar ook een voorbeel van. Die komt tegen de taluds van de sloten op.

Exoten komen in het water berecht door het legen van een aquarium of het opschonen van een vijver, waarbij de restanten in het water/in de sloot zijn göhöd. De planten growen snel uit tot grote ‘wolken’ in het water en verdringen de waterplanten die er van nature thuishoren.

Buiten Salland komt het waterschap ook heel wat ‘plaagsoorten’ tegen. Zo beregt de Waterwaaier uit Zuid-Amerika de kwetsbare waternatuur van de Weerribben en growt de Waterteunisbloem uit Amerika in de Overijsselse Vecht.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital