Exposición abierta de Dat Bolwerck sobre het gendervraagstuk

Exposición abierta de Dat Bolwerck sobre het gendervraagstukCultura

ZUTPHEN – In Dat Bolwerck es del 16 de julio al 18 de septiembre het verstellungsproject Trilogía de género te zien conoció a la fotógrafa y artista visual Diana Blok. Het project laat op een sorprendente wijse zien dat alles in de natuur vrouwelijk en malenke kwaliteiten heeft en nodigt uit om die jefez aan te spreken.

Puerta Emy Vesseur

de exposición Trilogía de género bestaat uit foto’s en video’s die onze estereotipo denkbeelden over man- en vrouw-zijn op loose schroeven zetten en de grenzen tussen gällgen doen vervagen. Además, la artista Diana Blok hace uso del tweeslachtigheid en la naturaleza y de los actores que se meten en la piel de una figura de diferente género. Blok: “Er zitten mahrne en vrouwelijk sijnen in ieder van ons en we kunnen pas een voledlig mens zijn, als we die accepteren. Jongeren denken al veel minder binair, maar oderen kunnen er nog wat van leren”.

Auto retrato
Kunstenaar Diana Blok groeide op in een diplomatengezin en woonde als kind in verschillenden landen in Zuid-Amerika. Het verruimde haar blik en maakte haar al vreeg nieuwsgierig. “Ik stellte altijd vragen, ook over de traditionale roleverdeling tussen man en vrouw, waar mijn ouders het toonbeeld van waren.” The sex rolls tussen haar Nederlandse vader en Argentijnse moeder heeft ze gegengen in een zelfportret verkleed als haar vader met een adorerende vrouw aan haar voeten. La foto cuelga en el hal van Dat Bolwerck en vormt een alleszegende inleiding van de exposición.

READ  Transmisión en vivo España: Mallorca Walters @ Zaragoza Hurricane, 11 de abril, 13:00 (1:00 p. M.) CET (07:00 a. M. Y ET)

Gedaantewisselingen
De exposición bestaat uit drie series, die tezamen de ontwikkeling en continuïteit in het werk van Blok laten zien, van de jaren negentig tot nu. Para fotoserie Aventuras en Cross-Casting (1997-2018) usó Blok personalsheden uit de Nederlandse theaterwereld. Ze vreeg hen welke rol van het andere geld ze graag eens wilden spelen of wie van het andere geld ze zouwen willen zijn als ze geboren geboren zouwen worden. Nosotros zien onder andere Albert Mol como la reina Elisabeth I van Engeland y Kitty Courbois como Don Corleone. Los retratos cuadrados son hermosos, kleur en detail en komen allgemeet tot hun recht in de ruimte van Dat Bolwerck, waar de tijd stil heeft steandan. Maar ze zijn meer dan een mooie verkleedpartij. De acteurs zijn zó diep in de huid van hun figur gekropen, dat ze zijelder voledlig hebben losgelaten. Hun geedante- en darit gealdswisselings toant aan dat geseksual identiteit geen vaststaand iets is en dat gealdsgrenzen niet altijd gehalt zijn.

Archivo mundial
En la videoinstalación Monólogos de género (2016-2022) Gaat de artist nog een stapje verder: Nederlandse, Braziliaanse, Spaanse en Surinaamse acteurs kruipen hier in de huid van een personage van het andere gender en brengen deze tot leven door een zelfgekozen monoloog. Los dos personajes hablan en medio de los esquemas verticales derramados en los fragmentos eléctricos de Dat Bolwerck. Onder de oude gewelven kijken ze je aan en geven om de beurt zes minuten lang een poëtisch commentaar op de wereld. Overal waar de video-installation naartoe reist, vallen steeds twee portraiten af ​​en worden twee nieuwe goeden, gepilend door acteurs uit de regio. «Op die manier ontstaat een steeds getter wordend archive met cross-casted icons uit different culturen, niang ik allerre combinatie kan maken», legt Blok uit. Para la exhibición en Dat Bolwerck speelt Kharim Amier van Toneelgroep Oostpool uit Arnhem het personaje Antigone uit de geliknamige Griekse tragedie en verbeeldt de uit Zutphen gegendeige actrice Serah Doku Meijboom del rapero estadounidense Tupac.

READ  Steeds minder praatpalen langs de Spaanse sewewegen te zien

Bladeren
De personajes en monologen zijn zó fascinerend, dat je gebiologeerd bilbeit luisteren en pas na drie kwartier de kelder värt. Op de zolder wacht een nieuwe sorpresa bij het derde deel van de exposición, Más allá del género (2021). Hiervoor liet Blok zich inspireren door de natuur. Tijdens de laste lockdown in Brazile ze min or meer noodgedwongen bijsonde boombladeren die ze in de omgeving vond. Met haar Iphone 12 legde ze de opalvelle bladvormen en complexe nerfstructuren in close-ups vast. Ze doen ons beseffen dat elk blad uniek en queer is, net als ieder mens. Mooi detalle: de op papier geprinte foto hangen als leaferen aan de balken van de zolderruimte, as if ze hun weg naar de boomtak weer gevonden hebben. Bij één foto uit de serie heeft de Iraanse componiste Aftab Darvishi recientemente hizo un muziekstuk gemaakt. La instalación van dit blad es te zien in een aparte ruimte, waar de ‘Requiem for one leaf’ valt te beluisteren met een koptelefoon.

regalo
Als toegift es er en de zijvleugel nog de exposición adicional Dibujar las olas (2022), una reciente colaboración de Diana Blok con la artista israelí Ruthi Helbitz Cohen. Tekeningen die Helbitz maakte op page’s van Virgina Woolfs roman The Waves zijn door Blok special belicht en neergelgad in de branding van de Nederlandse Noordzee en de Griekse Middellandse zee. De unverwachte transformaties die dit lofert y de influence van golven, schuim, wind, zout y geluiden werden door haar gegende op foto en film. Het werk staat symbol voor de kracht van de zee, die spelet met onze kwetsbare werelden van imbeijsing, fantasieën en dromen, in alle talen en culturen.

READ  30ベスト ゴルフ ケース レビュー

Leer más
Geïnspireerd op het werk van Diana Blok zal jongerentheatergroep Woest Oost in Dat Bolwerck een theaterstuk opvoeren, komen jongeren van Beeldbrengers filmen es er een synneking met Walhallab. Además, Maaike Meijer, emeritus-hoogleraar genderstudies van de Universiteit van Maastricht, een lezing en schrijft de Zutphense philosoph Peter van der Boom een ​​​​mini-essay over het onderwerp.

Busque el programa en el sitio web.


www.datbolwerck.nl

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital