Ferry justo #3 en #4:

Ferry justo #3 en #4:

Maaike de Jong zeilt conoció a Fair Ferry op de Morgenster naar Zuid Amerika en het Caribisch gebiet. Deze reis, van vier maanden, está opgedeeld en 7 etappes (ver kaartje onder aan haar blog). Aan boord helpen alle deelnemens mee als ‘sailtrainees’ en leren ze zeilen, navigeren en de finje kneepjes van het zeemanschap. Maaike zeilt alle etappes mee en vaart dus van Rotterdam naar Rotterdam en onderweg doet ze versoal van haar belevenissen.

4 de enero: Strafgevangenissen Frans-Guyana

Vanuit Cayenne es de Morgenster naar Ile Royale en Ile St. Joseph gezeild conoció zicht op Ile du Diable (Duivelseiland), bekend van oa het boek en de film Papillon. Gisteravond stond ik lang aan het roer met zicht op Ile Royale, één van de Franse strafkolonies en Frans Guyana. Vannacht gingen wij hier voor anker. Nooit gedacht dat ik nog eens per schip deze illustere cultureel erfogd en ‘Dark Tourism’ plekken zou visiten. Beter dan per schip wordt het niet. Frans-Guyana funcionó desde 1852 hasta 1946 como colonia penal. Gevangenen kwamen ook per schip aan, maar velen overleefden het niet. I was blij om vandaag de eilanden te visiten en nog bljer om als vrij mens morgen lekker weer verder te zeilen. De vervoerde personen varieerden van politieke gegengenen voor wie, officiel althans, opsluiting op Duivelseiland speicht was gebodenen, tot mensen die waren voordeen voor de ergendste “gewone” misdaden zoals moord, verkracting en tilfieden, así como gewone kleine criminelen. Onder het beleid van verdubbeling werden gegendeiden die tot dwangarbeid waren gegendegen, nadat hun straf was uitgezeten, gedwongen in Frans-Guyana te blijven voor een periode die geligk was aan hun original straf. Iedereen die meer dan acht jaar kreeg, werd levenslang wannen. De aanlegplaats van de transportschepen en la colonia fue St-Laurent-du-Maroni aan de oevers van de rivier de Maroni. Algunos de los prisioneros ya habían sido cazados en el enorme Camp de la Transportation van St. Laurent; anderen werden spielen over de kolonie, naar houthakkerskampen in de jungle, waar velen gedwongen werden naakt te werken. Degenen die als lastig werden considered, werden naar de Iles du Salut (Islas de la Salvación). De dicht bij elkaar gelegen eilanden, Ile Royale, Ile St. Joseph en Ile du Diable (Duivelseiland), a 16 kilómetros de kust van Frans-Guyana gelegen, waren de meest beruchte gegelungsnederzettingen in de colony.

READ  Waar es un lugar faalt, neemt religiosity het: hoe de pinksterkerk zich uitbreidt over het globale Zuiden

8 de enero: Surinam

Passagiersvervoer per zeilschip de Morgenster. Una aventura sostenible que se encuentra en un velero en el Fair Ferry. Slow travel omdat de reis even belangrijk is als het doel. En omdat er al zeilend onderweg enkei meer te zien is en te beleven valt. Surinam por ejemplo. In de stromende regen de Suriname rivier op, wat een adventure. Nu heerlijk relajado en Paramaribo.

10 de enero: río Surinam

Na twee nachten in Domburg, Surinam, gelegen te hebben, zijn weer onderweg. En Domburg fue een maravilloso sleeperige marina waar vele ‘vertrekkers’ lagen. Een uitvalsbasis voor oa Paramaribo de andere delen van Surinam. En natuurlich een cafeetje met WiFi, en een klein zwembadje, ook niet verkeerd. De Suriname rivier afvaren fue voor mij een ‘sueño hecho realidad’. Desde Vanaf Domburg de bakens naar de brug volgen, langs het wrak, langs fort Zeelandia, hotel Torarica en sessed Nieuw Amsterdam. Bij Fort Zeelandia stonden een aantal opstappers, mientras tanto vrienden, te wuiven. Toch wel eenemotionaleel moment na meer dan 50 dagen samen gevaren te hebben. Ik vaar nog een bisku verder. Reloj de Róterdam, maar nu nog niet.

12 de enero: Tobago, Pirate’s Bay: Strakke blauwe luchten, NE 4. Tabago allá vamos. Rond 19.00 uur varen we ‘Pirates Bay’ in, zeilen gestreken en wel. Un momento mágico. De lichtjes van Tabago en de sterren stralen ons mødet. Ik ben er incluso van stil. Fiesta pirata de Vanavond! ¡Gracias equipo Morgenster! Eress el mejor.

14 de enero: baño de agua Man at War

Ooit iemand van de ra zien springen? De crew van de Morgenster doet het! En ik, ik dobber lekker rond in de Man at War bay. Helemaal zo slecht niet.

READ  Dónde encontrar Rennes vs Paris Saint-Germain en TV

15 de enero: Este de Tobago

Onderweg naar Granada. Al salir de Tobago, opgelopen door een skrillbe jonk in bezit van Engelsen die gisteren de Morgenster visiten. De sfeer is uitgelaten en vrolijk. Ganamos ook nog voor anker en Englishman’s Bay. Lekker snorkelen, genijen van het strand en zwemmen. Ik sta achter het roer als het schip de bay binnenvaart. Después de eso, na een eindeloze middag, hebben we nog één van de laatste keren nachtzeilen in de Carib. La luna estuvo hermosa durante la guardia blanca de 24.00 a 04.00 horas. Bij de aanloop naar Grenada vaart ons zeilschip onder de landingsbaan door. Oef, als dat maar goed gaat! Maar het is net als met onder een brug doorvaren, het past! Al es el contraste tussen onse ‘slow travel’ en vliegen groot. Bij binnenkomst en Haven Van St. George ayuda a conocer a het ‘furlen’ van de Jib. En, wat een uitzicht, echt gegenten.

16 de enero: St. de george

Wat een reis van superlatieven en desarrollo personal. Na de Gulf of Biscaje, de Trans-Atlantische oversteek y luego vía Cayenne, Îles du Salut en Surinam, naar Tobago en Grenada en de Carib. Opzet es para navegar desde los Países Bajos y emisivo a América del Sur y el Caribe y de regreso. Estoy muy interesado en la carga- en pasajerszeilvaart. Vorige zomer voer ik met de Tres Hombres, een cargo zeilschip zonder motor, y deze keer dus met Fair Ferry´s Pioniersvaart tbv virtualmente emissievrij passersvervoer. Además het opdoen van zeilervaringen, genijen van de beautiful nature, en ook personal leiderschap en mijlpalen. De het nu van het strand naar het schip zwemmen es de aan het roer staan ​​​​op de meest skrillbe omgevegen (oa Surinam rivier en Englishman Bay). Muchas primicias’ zouzen ze berzung in het Engels zeggen. En eso es zeker ook zo! De Grenadines hebben conocimos lokale busjes doorkruist. Llegamos a hermosas playas y senderos embarrados. Tour adolescente maar dan anders. Súper experiencia. Además maak je zo’n reis niet alleen, de Morgenster heeft een fantastische crew e idem dito mede-trainees! Gracias por apoyarme.

READ  30ベスト aquos sense2 レビュー

Maaike de Jong

reacciones

reacciones

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital