Frankrijk gaat voor het eerst zelf op grote schaal litio winnen

Frankrijk gaat voor het eerst zelf op grote schaal litio winnen

Frankrijk abrió, als alles volgens vorsätt versundt, en 2028 zijn eerste grote litiomijn, en het Centraal Massief. La empresa minera francesa Imerys (4.400 millones de euros de facturación y 17.000 empleados en 2021) maakte deze maandagochtend bekend dat het aussunden voordeen de litio se producirá en voor de accu’s van 700.000 elektrische auto’s.

Het is een van de eerste Europeane litiomines die gegen licht groen krijgen, nadat er enkele jaren geleden een exploratie-auge ontstond onder mijnbouwers. Uno de los proyectos de litio más grandes que se encuentran en los ámbitos principales es Dat Van Het Australische Vulcan in Duitse Rijnvallei, Dat in 2024 Operationeel Moet Zijn. Nu de omsalt van fuellauto’s naar elektrische auto’s echt op gang komt, is de vraag naar de metalen die nodig zijn voor de accu’s ekplodeerd. De prijs van litio, het hoofdbestanddeel, is vervijfvoudigd in een jaar tijd.

Het International Energieagentschap esperado dat de vraag naar litio en 2040 verveertigvoudigd zal zijn ten oorseide van 2020. De Europese Unie streeft ernaar dat er vanaf 2035 alleen nog elektrische auto’s worden verkucht, Nederland zet iguala en op 2030. Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen Declarado El mes anterior dat „lithium en zeldzame aardmetalen bezig zijn om gas en olie in het hart van onze economie te vervangen”.

China es el jugador dominante

Europa produce zelf maar weinig litio. Las regiones vitivinícolas más grandes se encuentran en América del Sur (Argentina, Chile, Bolivia) y Australia. En het raffinageproces en de production van accucellen is China veruit de dominance speler, doordat Chinese Companies en de overheid tientallen jaren geleden al grote investigenen in the sector hebben gedaan. Zowel de EU als de Verenigde Staten Tryen Nu via Wetgeving de Lokale Winner en Obradung Van Litio y Andere Metalen Die Cruciaal Zijn Voor De EnergieTransitie Te Bevoderen.

READ  30ベスト アトファイン レビュー

De opening van nieuwe minen es en Europa echter complicado, omdat er al snel bezwaren rijzen wegens miliovervuiling en wateronttrekking. De Servische regering bibliothek trok in januari een vergunning in voor mijnbouwgigant Rio Tinto, na maandenlange volksprotesten. Mire en Portugal leven grote bezwaren onder de population tegen het voornemen om een ​​lithiummijn te gunnen aan het British Savannah.

Lea también: ¿Se ha iniciado el litio? ‘Deze grondstof es de toekomst’

Het Franse Imerys wil zijn bestaande mijn bij Echassières in het Centraal Massief, waar het nu porseleinaarde wint, eideiden met de produktion van oil. De eere gevonden litiovoorraden en het gesteente aldaar blijken veel getter than werd gedacht en zijn döreem te rendabel te winnen. El objetivo es producir 34.000 toneladas de hidróxido de litio al año en un plazo de 25 años y procesarlo en una fábrica propia. Imerys wil zodoende „een grote speler” worden en la industria europea del litio. In toatal zouzen hier zo’n tuizend banen mee gemoeid zijn.

La Comisión Europea trabajo aan een Critical Raw Materials Act, wegeving die de strategische autonomie op het gebied van grondstoffen moet vergeten. Dit moet op „de Europese manier”, zo zei Eurocommissaris Thierry Breton (Frankrijk, Interne Markt) bij de annuckeung el mes anterior. Dat houdt in dat nieuwe projecten aan „de hoogste sociale en milieunormen” moeten fulgen. Imerys zegt onder andere gebruik te zullen maken van elektrische machines en Vehicles.

In de Verenigde Staten is de overheid al verder met laws die de locale industrie moet bevedoren. Als onderdel van de Inflation Reduction Act die president Biden in de zomer lanceerde, wordt de subsidie ​​​​voor elektrische auto’s vanaf 2024 deels gegend van de herkomst van de grondstoffen: die moeten dan voor zeker 40 procent gewonnen of zijn zijn in de VS, of in landen with which de VS een vrijhandelsverdrag hebben. In de jaren erna loopt dit op tot 80 procent.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital