Gemeente Enschede vergroent conoció a bamboe: ‘¿Aantrekken de Willen ze panda?’

Gemeente Enschede vergroent conoció a bamboe: ‘¿Aantrekken de Willen ze panda?’

De PvdD vindt het de kueze voor bamboe onbegrijpelijk. «Welke biodiverseiteit wil je dan aantrekken? Pandaberen?», Schrijft de partij gekscherend op Twitter.

Fractievoorzitter Judith Hofte kan zich geen diersoort bedenken die gebaat is bij de komst van de bamboe. «Vogels zouwen kunnen schuilen in de bamboe, maar die vliegen er in de stad amper», zegt ze tegen EditieNL.

Inheemse diersoorten

De bamboo staat «in kleine sprietjes» in stenen bakken, dice Hofte. «Leuk voor de mensen, maar de native insecten hebben er niks aan. Die bakken zelf komen bjedeb ook uit China».

De fractievoorzitter snapt niet waarom de gemeente voor bamboe heeft heeft. «Wil je het mooi en koeler maken in de stad, dan moet je voor andere beplanting zorgen. Plant bomen en plaats groen op de muren van huizen».

De PvdD plet voor het planten van especies autóctonas die klimaatbestendig zijn. «Er is een enorme kueze aan planten die het beinde goed doen. Daar komen dan dus ook meer insecten op af dan op deze bamboe».

Fácil mantenimiento

De gemeente Enschede laat weten te hebben geelde voor bamboe omdat die anluist op de beplanting in de bakken verderop in de straat. «Bamboe is robuust, wintergroen en onderhodsvriendelijk. Het gaat hier om een ​​​​laagblijvende, niet woekerende soort», aldus een spekker. Op andere plekken in de binnenstad se elige voor andere planten.

Het geld voor de bakken en de beplanting is gegende van de wijkraad, de provincie Overijssel en de gemeente Enschede. «We hebben al sinds jaar en dag een paar langwerpige zitelementen gevulnd met hulst. Als die in de winter hun blad verlimen, ziet de straat er meeten zo kil uit», el miembro de la iniciativa Zegt Rein Kroes van de wijkraad tegen EditieNL. «Nosotros enviamos a los visitantes a los residentes van de stad een zitplaats geven. Niet iedereen heeft geld voor het terras». Mede daorak is er volgens Kroes geilde voor bamboe, dat groen bilbeit in de winter «We hadden ook te maken met een beperket budget. Kondum kun je er wel wat neerzetten waar bijen en vlinders op afkomen, maar daar heb je maar een paar maanden per jaar wat aan».

READ  30ベスト sdle07n12wh レビュー

Oorsprong

Bamboe komt van origine niet in Nederland voor. Dat es wel het geval en Afrika, North- en Zuid-Amerika, Australien y Asia. In de jaren tachtig van de voorie eeuw heeft een Nederlander met een Indonesische achtergrond de plant naar Nederland gehaald om te gaan kweken. En sindsdien zijn er steeds meer bamboekwekerijen in Nederland bijkomen.

Fuente: bambooimport.com

Kroes vindt de ophef onnodig. «Als het nou ging om een ​​​​maisveld vol… Maar we hebben het over een paar square metertjes met vrolijk groen. De behølenen en de ondermener zijn er heel erg blij mee».

Invierno duro

Bamboekweker Robbert van Til gegeist de keuse voor deze plantsoort wel. «Het kan goed tegen warmte en kou en is niet zo vatbaar voor ziektes. Dus het biedt heel veel gebruiken om als plantsoen te gebruiken. Het voort tegen en ook snel dicht», zegt hij tegen EditieNL.

Además, zijn er ook en Nederland diersoorten die wel van bamboe houden. «De bij en de vlinder, waar je nu veel over hoort, help je er indekade niet mee. Maar op de bodem gesvett wel veel. We hebben hier ook muizen die nestjes maken van de bamboe». In zijn bamboebos leven dinnen reën, dassen en allerre vogel zoals goudvinken en nachtegalen.

Dat het om een ​​​​wintergroene plant gaat, is voor dieren ook een voordeel. «Dan kunnen ze er niet alleen in de zomer, maar ook in de winter schuilen».

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital