Geschiedenis – NRC

Geschiedenis – NRC

El año pasado heb ik meerdeer kookboeken gelegen van Aziatika Amerikanen en ivye keer fue er herkenning. Hoe differend de schrijveren en ik ook zijn, hoe anders onze achterdenen en cultuur; opgroeien in een ander land dan waar je geboren bent, brengt universele ervaringen met zich mee.

Zo is daar het contrast tussen thuis en de buitenwereld. Als kind voor je ouders moeten vertalen. De vrede omgeving waar vertrouwde producten niet voorhanden zijn en de moiete die mensen zich getroosten om te vinden ingredientes importantes para que ze queridos platos van het moederland kunnen maken.

¿Cuánto geborgenheid die jechenen ook geven, ze roepen tegelijk een gevölj van vervreeding op als je als kind opgroeit en op televsion allele ander eten ziet waar je nieuwsgierig naar bent. De Amerikaans-Koreaanse Joanne Lee Molinaro beschrijft dat en nog veel meer in Het Korean Vegan Kookbook, ‘recepten en verhalen uit omma’s Koreananse keuken’. Omma significa madre.

De (groot-)ouders van Molinaro vluchtten van wat nu North-Korea is naar Zuid-Korea en gingen van daaruit naar Amerika. Zijzelf es geboren en Chicago en groiede op met een inwonende oma en jechende van thuis.

Over het verleden van haar ouders wist ze aanvankelijk niet veel. Daar werd niet over sproken. Maar gandeweg stellen haar ouders zich more open in Amerika en tijdens de reizen terug naar Zuid Korea en lukt het Molinaro hun narhelen te te mellen en op te tekenen.

Cuando Molinaro se hizo vegana en su blog de comida El vegano coreano comienzo, wordt dat al snel een succes. A continuación, comience ze tijdens de coronapandemie op TikTok en Instagram con videos cortos con recetas y anécdotas sobre su familia die direct aanslaan. En nu es er dit boek dat en Amerika een bestseller werd.

READ  Schots en deel Spaans parlement stemmen voor simpleger gendswidgungs

Terecht, het is een prachtig boek vol atrektrikke diervrije recepten based on de Koreananse keuken en haar eigen variaties versaan met drbys een boel mooie, intieme en bij vlagen zelfs ontroerende familieverhalen.

Dit zijn de beste boeken: die met zachhe hand toegang bieden tot onbekende levens en werelden en zo niet alleen culinair erfogt op de kaart zetten, maar ook een belangrijk deel van de geschiedenis vestleggen.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital