‘Geweldig om mijn ex-ploeggenoten te zien schitteren en Zuid-Afrika’

‘Geweldig om mijn ex-ploeggenoten te zien schitteren en Zuid-Afrika’

Ajax heeft in de roemrijke geschiedenis spelers van 51 nationaliteiten in dienst gehad. Prachtige spelers, van wie velen ook voor hun land zijn uitkomen. Hun land staat conoció a een nieuwe generation voetballers op het eindtoernooi. Nu het WK 2022 is losgebarsten vinden wij het een mooi moment om enkele van onze oud-spelers weer eens aan het woord te laten. En este episodio: Mauro Rosales.

‘Ajax fue mijn thuis’
Rosales, die tussen 2004 en 2007 het Amsterdamse rood en wit droeg, bewaarat mooie reminissen aan zijn periode als Ajacied. «Het was een tremendo tijd», zegt hij sin ninguna duda en su voz. «Ik mocht partel uitmaken van een waanzinnig team en heb mijn spel verder kunnen devdelgen. I zal Ajax voor altimed gratikten zijn voor deze beautiful periode. Ik heb mijn kwaliteken kunnen etaleren op het hoogste Europeane podium, de UEFA Champions League. Además heb ik Mire intensamente a los bateadores genoten van mijn en de Klassiekers tegen Feyenoord».

Maxwell jugó un papel muy importante en el período inicial de Rosales en Amsterdam en het leven van de Argentijn. De ex-Ajacied kon altijd terugvallen op de Braziliaanse linksback, die ook Spaans sprak. «Ik sprak op het moment dat ik in Nederland Arrivalerde nog geen Engels en hij hielp mij deze periode bijønder goed». Maxwell, die zelf al enkele jaren voor Ajax play, liet zijn Argentijnse ploeggenoot alles zien en gaf hem advies.

‘Mijn ploeggenoten waren mijn familie’
«Daarna nam ik mijn veranbånd om wat meer op eigen benen te gaan staan. Ik begon beter te communikatoren met mijn ploeggenoten en kreeg hechte banden met jongens als Klaas Jan Huntelaar, John Heitinga, Hedwiges Maduro y Yannis Anastasiou». Rosales se mudó de Sudamérica a Europa a los 23 años, por lo que veía mucho menos a su familia. «Ajax fue op dat moment mijn thuis en mijn ploeggenoten waren mijn familie. Zij hebben mij geholpen in het proces een échte man te worden».

READ  30ベスト 三鷹の森の女子会 レビュー

Ex-ploeggenoten Huntelaar, Heitinga, Maarten Stekelenburg, Wesley Sneijder y Rafael van der Vaart llegaron a la WK en la final de 2010. Die prestatie maakte ook Rosales trota. «Toen ik bij Ajax pelteite waren dit allele nog jonge jongens. Het was mooi om de ontwikkeling te zien die zij doormaakten, vanaf het moment dat ik in Amsterdam Arrivalerde tot aan de WK-finale. Geweldig om mijn ex-ploeggenoten jaren later te zien schitteren en Zuid-Afrika».

Wereldkampioen met Argentinië O20
Rosales se ve y se encuentra con sentimientos de calidez durante su período internacional en Argentina. Jugó junto a las vedettes argentinas Gabriel Batistuta, Hernán Crespo, Carlos Tevez y Lionel Messi. El ex-Ajacied werd en 2001 wereldkampioen met Argentinië O20, behalde de gouden medaille tidzens de Olympische Spelen van 2004 y fue ese mismo año también actief op de Copa América, waar de Argentijnen na verlenging de strafschopenserie lost van hostland Brazil.

Bendición fatal
«Jugamos zes tot zeven jaar lang con casi el mismo y fantastische ploeg. Ganamos bijna alles, fue echt echt een un período impresionante. Seventy procent van de spelers uit the team with which we wereldkampioen werden in 2001, won ook de gouden medaille in Atenea», Aldus Rosales.

Na de verloren Copa América-finale mohende de Argentijnen zich preparaden op het WK 2006. «Ese fue het moment dat ik naar Ajax kwam. Ik liep de verdijste tegen Willem II een geweise enkleblessure op, geum ik het het WK in Duitsland aan me vorbirj moest laten gaan. Ik kijk terug op een mooie interlandcarrière, maar het is erg jammer dat ik nooit een WK heb kunnen spelen.»

READ  El sentido de Internet 'Spanish Laughter Guy' falleció a la edad de 65 años

Diego Armando Maradona es volgens Rosales samen met Messi of beste Argentijnse voetballer die zijn vaderland ooit heeft voortgebracht. De voormalig rechtsbuiten van Ajax conoció a zijn grote idol ‘Pluisje’ ooit en het Argentijnse Rosario. Maradona vino a ver a Newell’s Old Boys, el club que eligió Ajax Rosales en 2004. El director técnico de Maradona mijn shirt wilde signeren.

‘Maradona me regaló su camiseta’
«Een aantal jaar later ik op bezoek bij een vriend in Buenos Aires. We gingen naar een ‘Super Bowl’-werdstrijd waar voormalig Argentijnse voetballers het een een udgemenl duel oppanen tegen andere landen. Ik zag Maradona bij de kleedkamer en wilde hem groten , maar toen gaf hij zijn shirt aan mij. Hij signeerde het shirt en het hangt nu in mijn huis. Zo hebben we ultimatum toch nog onze shirtjes kunnen ruilen».

A pesar de que Argentina perdió su eerste groepsduel por 1-2 ante Arabia Saudita, Rosales quedó muy impresionado. Ze hebben een goede Copa América spielen en er loopt veel kwaliteit binnen het team. Het zeer solide, de jongens spelen al zo’n drie jaar samen. Maar er zijn dit WK meerdere goede landen die op jacht zijn naar de wereldbeker».

Nico Tagliafico y Lisandro Martínez zijn erg geliefd en Argentina. «Nico spelet más que Lisandro, maar iedereen ziet de potentie van Martínez. Gracias a su buen juego en el Ajax, tuvo la oportunidad de dar el salto al Manchester United», dice Rosales. De mentaliteit van de ex-Ajacieden wordt voorale geroemd in Argentinië. «Het zijn echte strijders, ze drijven zimmernijde tot het uttrische. Het zijn hele betrobewerbe spelers».

READ  30ベスト vip line レビュー

‘Ik hou van spelers como Frenkie en Matthijs’
Rosales también está bajo la influencia del elftal holandés. Hij kent de assisten van bondscoach Louis van Gaal goed. «Danny Blind fue mijn coach bij Ajax y Edgar Davids is een oud-ploeggenoot», zegt de Argentijnse ex-Ajacied die erg gecharmeerd is van Frenkie de Jong y Matthijs de Ligt. «De spelers zijn individualmente erg goed, maar als team is Oranje ook erg sterk. Je ziet deselfde structuur bij het Nederlands elftal als toen ik bij Ajax playing. Dat maakt Nederland zo sterk, denk ik».

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital