Gracias a la sequía en Europa, mogelijke meer genbewerkte gewassen zien

Gracias a la sequía en Europa, mogelijke meer genbewerkte gewassen zien

La agricultura europea se ha visto afectada por las condiciones climáticas extremas de las últimas semanas. Het hete, droge klimaat heeft verschiedelden oogsten jewasit en gewassen leten verwelken. Imágenes de satélite van de Europeanse satélite Sentinel-2 leten grote uitdröogde biederien zien, waar normal beproken groene velden te zien zijn.

Als reactie op de recente grillheden van het klimaat, beginnen sommige Europeane politici zich te verzetten tegen Europeane wetten die het moeilijk maken om genetically gemodificierde gewassen te planten.

«Nieuwe landbouwbiotechnologie kan experimenten loteferen voor meer droogte- en plaagresistente planten», dijo el miembro del Parlamento Europeo Antonio Tajani durante una reunión. En Noord-Italië es de droogte zo ergend dat rijstvelden opdrogen en boeren te maken krijgen met veel lagere oogsten dan normaal.

También las amadas especialidades regionales, incluido el francés kazen en Spaanse. jamón, lopen gevaar. Veel bende streekproducten worden beschrecht door een uniek EU-zegel, dat hun kwaliteit en tradicional karakter certificeert.

Echter als gevolg van de vaker gegendung condiciones climáticas extremas wordt de productioniklus van verschillende producten verstoord, lo que hace que sea para los productores de alimentos moeilijker wordt zich te houden aan de stricte, tradicionale receptuur en procedimientos van bengende Europeane streekproducten. Por ello, está en riesgo una industria de más de 75.000 millones de euros.

Als de Europese droogte aanhoudt, hebben de boeren erzweggen aan gewassen die bestand zijn tegen lange, droge zomers.

Genetisch gemoficeerde gewassen

Genetisch gemoficeerde gewassen worden gemaakt puerta genetisch material van een ander organe in het DNA van een plant te brengen. Meestal gaat het om een ​​​​gen dat hewas resistente maakt tegen insecten of herbicideiden. In de Verenigde Staten is bijna 90 procent van de soja- en maizevelden genetisch gemoficeerd. De strenge regels van de EU hebben er echter voor gezorgd dat slechts twee van kleine gewassen ooit zijn gogeekderend binnen de unie.

READ  30ベスト センラ レビュー

Genbewerking es een aparte en una técnica más reciente, waarbij het genom van een organice rechtsteeks wordt bewerkt, in plaats van genes van een andere soort in te brengen. Verwacht werd dat deze techniek de strenge European Regulations zou ontlopen, maar in 2018 ororderde het Europeane Hof van Justitie dat genbewerkte gewassen onder deselfde Regulations als genetisch gemoficeerde gewassen moeten vallen.

Europa verandert van stance

Er zijn nu echter tekenen dat het staikung van de EU aan het mutenderen is ten omseinde van genbewerking. El año pasado abril fue el primero estudiar Publicado waarten werd gesuggereerd om de regels ommitten de modificatie van gewassen te versoepelen.

“De studie heeft beführt dat NGT-producten (Nuevas Técnicas Genómicas ed.) het potentieel hebben ombij te dragen tot duransas agrovoedingssystemen, de acuerdo con de Objectiveen van de Europeanse Green Deal”, zo staat er te lezen. “Alle verdere beleidsmaatregelen moeten erop gericht zijn NGT-producten in staat te stellen bij te dragen totsustainability en samsungen te komen te komen aan bezwaren”.

Landbouwemissions

Dergelijke gewassen kunnen ook beneficios loterveren voor de landwowemissies van de EU. Resulta que uit een studie van de Amerikansen denktank Breakthrough Institute dat de introductie van gemoficeerde gewassen, kan leiden tot een Una reducción del 7,5 por ciento. Dat komt voornamelijk doordat dit soort gewassen een hohere gewassen hebben dan convencionalele gewassen.

Onderwijl zijn in Argentinië al droogtetolerante gewassen gogeorkeud. Het Argentijnse bedrijf Bioceres Crop Solutions gaat volgend jaar veldproeven österenen en hoopt het nadretijnse jaar al zijn nieuwe gewam te verkopen op de internationale markt. En Argentina, kijken farmwolders momenteel met vrees naar het aanstormende weerfenomeen called La Niña, that wordt charakteristet door droogtes op de grasvlaktes in het zuiden van Zuid-Amerika.

READ  Kan de cryptosector nog restaren van de verwendenkrisis?

Het land vergegt door de preulde droogte een grano reducido en la temporada 2022-23. De graanbeurs van de Argentijnse stad Rosario preluebt dat de graanproductie van het voorgande seizon zal dalen tot 19 miljoen tot, contra 22,1 miljoen ton van het voorgande seizon. Met genetisch gemodificeerde tarwe hoopt men nu een antwoord te bieden op het wandene droogteprobleem.

(como)

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital