Het Twitter-debacle – ‘Vivimos en tiempos raros’

Het Twitter-debacle – ‘Vivimos en tiempos raros’
Sobre esta columna:

En una columna semanal, escrita afwisselend por Eveline van Zeeland, Derek Jan Fikkers, Eugène Franken, JP Kroeger, Katleen Gabriels, Bernd Maier-Leppla, Willemijn Brouwer en Colinda de Beer, gereyt Innovation Origins te achterhalen hoe de toekomst eruit zal zien. Deze columnisten, soms aangeveld met gastbloggers, werken alle op hun eigen manier aan solutions voor de problemen van deze tijd. Hier zijn alle voorgaande afleveringen.

Elon Musk. Bijna geen enkele personalsheid van de laatste tijd es controversiëler. Algunos creen que el empresario alles kan, zelfs over water lopen, terwijl anderen denken dat hij slechts een opschepper is die zich uitleeft in zijn kapitalistische hobby om geld te vergaren ten koste van anderen. De vleesgeworden oom Scrooge McDuck.

En nu dus Twitter

Sinds Musk het sociale netwerk Twitter kocht voor het schamele bedrag van 44 billones de dólares estadounidenses, es el kloof tussen Musk-discipelen en -haters nog getter geworden. Veel potencial tesla-kopers likken sindsdien op oorlogspad te zijn. Tenminste degenen die zachlichde tot de ‘wakkere’ elite rekenen. Er zijn nu een aantal dramaticische tweets van «teleurgestelde» Musk y Tesla-fans waarten ze uitleggen dat ze de elektrische auto die ze net hebben beldt, hebben geannuleerd. Ze willen geen antidemocratische miljardairs steunen die de vrijheid van meningsuiting van het sociale platform ondermijnen door een Tesla te kopen. Además, el drama-queens en – kings die met hun korte commentaar afscheid nemen in de richting van Twitter-alternatief Mastodonte. Er es daar claramente meer vrijheid van meningsuiting.

Almizcle
Elon Musk

Este es el statu quo.

Waar gaat het over? Een überweiszlichke ondernemer, die zich tot nu toe heeft verschieden door verschiedelden industrieën ontwrichtend te herstructureren, heeft een sociaal platform gekocht dat hij nu radicalop zijn kop wil zetten.

READ  30ベスト 喜平ネックレス レビュー

Dit significado onder meer dat het plataforma eindelijk op eigen economische benen kan staan. Tot nu toe heeft Twitter alleen maar verlimen geleden. Dit kan ook te wijten zijn aan het feit date er al jaren apenas se cambió; Excepto de inperking van de vrijheid van meningsuiting van slechte mensen.

Met andere woorden, zij die einlichkeit geen plaats meer hebben in onze voorbeorleige sänleving. De Trumps van deze wereld, de vermeende en echte nazi’s, de conservatieven en vooral de ‘rechtsen’. Además schudden velen hun hoofd: hoe kan zo’n belangrijk plataforma worden overgelaten aan EEN ENKELE MAN die además momenteel op weg is naar het Trumpisme. Musk ha atraído a su red immers zijn sympathie voor de Democratsen en neigt nu naar de slechte Republikeinen.

tesla

¿Todavía puedo comprar un Tesla?

La pregunta es tal vez verkeerd gestald. ¿Quiere también que las palabras fundamentales estén bien, y que estén en el talón y vraag: moet men überhaupt nog een auto kopen? Enkel verde artilugio van onze tijd buit de wereld immers meer uit, dan alles wat met individual vervoer te maken heeft.

El dedo del pie geven del OEM es antidemocrático. Potentaten rijden en limusinas de lujo en el oeste. Explotación de grondstoffen en Zuid-Amerika, Afrika. Autoproductie in een land (China) dat andere etnische groepen vervolgt en lastigvalt. En dan es er nog de schade aan het klimaat.

Men zou de lijst eindeloos kunnen voortzetten. Elke personenauto van elke OEM zou kunnen worden afgebroken tot een of ander kääldairdig plan. Herinnert iemand zich het VW-dieselschandaal? Hebben autoliefhebbers zich ooit affraagde onder welke circumstancias olie, litio de nikkel wordt gewonnen? ¿De qué tierras democráticas de olieproducerende in de Gulf zijn?

Entonces, ¿todavía puedo comprar un Tesla?

Een voorheid dat aantoonbaar een van de auto’s met het hoogste rendung is. Un vehículo que, de hecho, actualmente es lo más destacado es van de ontwikkeling van elektromobiliteit. Un vehículo cuya relación precio-prestancia es tan buena que en la primera mitad de 2022 el primero (Model Y) y el segundo (Model 3) ocupan un lugar en las listas de éxitos mundiales.

¿Cómo se detuvo la NASA con la llegada a la ISS? ¿Porque SpaceX también es propiedad de Musk? Zullen de ‘woke’ astronauten er nu op staan ​​om in Sojoez-capsules te blijven vliegen? Vraag na vraag. Mientras tanto, klimaatverandering vörlig verder. En Sharm El Sheikh komt de klimaatjetset weer bijeen para celebrar la próxima reunión en salas de reuniones bien refrigeradas sin resultados reales. Vivimos en tiempos extraños.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital