Hier Canal Parade, daar de doodstraf: in 71 landen is homosexualiteit strafbaar

Hier Canal Parade, daar de doodstraf: in 71 landen is homosexualiteit strafbaar

En alle elf de landen met de doodstraf es de criminele wegeving en parte o volleyd basado en de islamitische sharia. En de islamitische religiosa boeken wordt homosexualiteit niet expliciet geumen, maar er zijn wel pasajes die door conservatieve muslims intepreteerd worden als dat homosexualiteit niet de significado es.

Zo komt het dat ook en Afganistán de doodstraf staat op homosexuale handelingen. Dat stond het al voorad de Taliban daar vorig jaar de macht overnamen. Wel wordt er gevreesd dat de Taliban fanatieker is in het navolgen van deze wegeving.

Británicos Gemenebest

En última instancia, en la mayoría de los países donde la sharia juega un papel en la legislación, la homosexualidad es punible. Maar lang niet alle landen waar homosexualiteit strafbaar is, zijn islamitisch of baseren hun wegeving op de sharia. Zo zijn er ook in het Caribisch gebied negen landen waar flinke gegelungstraffen staan ​​​​op homosexualiteit.

Jamaica, por ejemplo. Het land is onderdel van het Brits Gemenebest en heeft zelfs koningin Elizabeth als staatshoofd, maar op seks tussen mensen van semtde geeld staat tien jaar celstraf. También en Antigua en Barbuda, Granada, San Cristóbal, Santa Lucía y San Vicente en Granadinas está Elizabeth het staatshoofd, maar homosexualiteit strafbaar.

Die strafen werden invoeder onder Brits bewind, dat van oudsher christelijk is, toen de landen nog koloniën waren. Maar waar deze wetten in het Unedik Konriknijk cientos de años después weer werden geschrapte, geferde dit nog niet in alle voormalig koloniën. 35 de los 69 países donde la homosexualidad es punible son antiguas colonias británicas.

READ  Los empresarios de 'Canarias y Baleares a Orange' no tienen problema en trabajar horas extras desde casa

Rechten voor trans personen

Tot slot significa que niet dat als homosexualiteit niet strafbaar está en una tierra, automáticamente un lugar seguro es voor homosexuale mensen. Zo sterven er en Brazili anualmente cientosen mensen aan anti-LHBTI-geweld.

Voor transgénero personen geldt dat er dertien landen zijn waar hun geldsverandering is strafbaar, maar in veel andere landen kunnen ze ook berecht worden onder de wetten die homosexualiteit strafbaar stellen.

Helemaal negativo es la imagen actual: er wordt in sommeige landen ook gegendet. Zo zijn in Bhoetan, ingeklemd tussen China e India, eind 2020 juist strafen op homosexualiteit uit het wetboek gehaald. Ook worden in steeds meer landen homosexuale mensen grondwettelijk beschrecht.

En un video deze de 2019, zie je meer sobre la joya anti-LHBTI en Brasil:

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital