hoe anders dan en Holanda de Bélgica?

hoe anders dan en Holanda de Bélgica?

Een Spaanse dag ziet er anders uit dan een Nederlandse of Belgische. Por la mañana, para trabajar en un snel een stuk fruit of een snee bread en een kop koffie. Tussen de middag in je pause nog wat meer brood. In de avond als je thuis komt van een lange dag werken (bijna) direct eten. Después de eso, tal vez nog incluso sporten, tuinieren o televsion kijken. Dan es het toch echt tijd om naar bed te gaan. Ok, dit es tal vez iewat stereotyperend. Maar wel hoe de meste Nederlandse en Belgische dagen eruit zien. En español es dit dus anders. Wil je weten hoe anders? Lees dan vooral het verhaal van het makelaarskantoor internacional Casalunya dat op een eigen ervaring se basa.

Als Nederlander de Belg voor langere tijd in Spanje komt met heel veel nieuwe indrukken. Niet alleen es de taal heel anders dan het Nederlands, ook verschilt het tempo van leven enorm. En Spanje gaat alles een bisku langzamer. Wat vandaag niet komt, komt morgen wel. En wat morgen niet komt, komt overmorgen wel. En dat is voor een Nederlander/Belg, waar alles altijd snel, eficiente en praktisk gaat mejor incluso adaptarse. Als Nederlander/Belg is het aljasen gelig om te denken dat de manier van Spanjaarden lui of fout is. Maar die gedachte moeten incluso nos adaptamos, porque kunnen nog veel leren van de Spanjaarden.

Een Spaanse dag voor Spanjaarden

Soms voelt het like een Spaanse dag meer uren heeft dan een dag en Holanda de Bélgica. Een Spaanse dag voor een Spanjaard (kan natuurlich varian) ziet er umperne zo uit: Werk begint rond 9 uur. Als je 9 uur niet haggaal redt, dan is 9.15 uur ook prima. Rond half 12 uur wordt er koffie gedronken met colega’s buiten de deur. De lunch staat rond 15 uur planeado. De meeste Spanjaarden gaan hieru naar huis o ze gaan naar een restaurant. La mayoría de los restaurantes tienen un ‘menú ejecutivo’ o ‘menú del día’. Aquí puedes conseguir un menú de 3 platos por unos 8 euros. Entonces wordt er doorgewerkt tot 21 uur om de ‘siesta’ te compenseren. Avondeten wordt naimen toch pas rond 22 uur gedaan.

READ  'Dramatische' achteruitgang antallen trope vogels en Panamá - en dat in beschermd natuurgebied

Een Spaanse dag voor niet-Spanjaarden

Toch ziet een dag voor de meest buitenlanders in Spanje er anders uit. Nu kan er niet spreken worden voor alle expats of buitenlanders, daorak wordt er geschreven uit eigen ervaring. Un día español para uno expatriado en tarragona ziet er über zo uit. De werkdag ziet er net zo uit als we die kennen in Nederland of België eigleng. Het startt tussen tussen 8 en 9 uur, kan different porque het bilbeit Spanje natuurlijk. El almuerzo es principalmente niet langer dan drie kwartier. En rond 18 uur is de werkdag wel gegende. Omdat er dan nog niet gegeten wordt, heb je nog drie uur tijd over om te doen wat je wilt. Una bebida con vrienden, sporten de schoonmaken. Het kan alle.

Uitzondering op de regel

Toch zijn er ookExceptionen op het stuk wat hiervegen geschreven wordt. Zo wordt er van een zakenlunch echt een feestje gemaakt. En Nederland en België zou je dit dan ook nomen lunch meer, maar meer vroeg avondeten. El almuerzo es toda la comida incluida durante todo el día. Wat ook obvallenden is, is dat er hier vaker een potijen gedaan wordt ‘s avonds. En Holanda de Bélgica heb je natuurlijk wel de studenten die ik elke avond op het terras zitten. Maar loop hier een random pleintje op en je ziet alle søreen mensen aan een caña (biertje) zitten.

Wat kunnen leren?

Terug naar het vorsehen dat we nog veel kunnen leren van de Spanjaarden. En Holanda y Bélgica, a veces parece que la vida gira en torno al trabajo y la carrera. En español es dit anders. Tuurlijk es hier werken ook belangrijk, maar gelukkig zijn in het leven buiten het werk no es más importante. En dat es preciese wat we als (soms stugge) Nederlanders of Belgen niet mogen vergeten. Een betej vaker laat eten en een betej meer tussendoor jejenten.

READ  'Le doy al paciente la medicina que necesita'

Casalunya es un makelaerskantoor de servicio completo especializado en el verkoop van unieke woningen en el segmento superior. Vanuit de Oud-Romeinse kuststad Tarragona verkoopt Casalunya La villa más exclusiva y exclusiva para disfrutar en la Costa Dorada. Ir para más información Casalunya.nl.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital