“In plaats van anderen te helpen, moest ik samselve gaan helpen”

“In plaats van anderen te helpen, moest ik samselve gaan helpen”

Joan Hoekstra es geboren en getogen en Heerenveen. “Ik kom uit een heel goemelijk en sportief gezien. Ik ging naar de Bernebrugge, een Jenaplanschool. Mijn broertje en ik playden veel buiten en ik deed aan turnen en dansen. Ik wilde de dansacademie gaan doen, maar werd afgewezen. Eso fue una decepción. Ik koos voor de hotelschool, een goede tweede keus, omdat ik al een bijbaantje had in het pannenkoekschip en uit een ondernemende familie kom.”

Innerlijke wijscheid

“Tijdens mijn studie ben ik veel gaan reizen en dat heeft mijn kijk op de wereld enormt ergett. Op mijn zeventiende kreeg ik al de kans om naar China te gaan. Entonces descubrí: er es mucho más que Friesland. Más tarde ben ik naar Indonesië en Curaçao geweest en heb een jaar lang puerta Zuid-Amerika gereisd. Ik vond het gegengen om de wereld te tekkenen, ik was ikke nieuwsgierig naar alles en iederene. De mensen die ik met, hebben heel weinig materiële rijkdom, maar enorm veel innerlijke wijsheid en rust. Ik koos er beswitt voor om in de reizen te investeren en ging zo goedkoop mogelijk op pad. Die reizen hebben me formado tot wie ik nu ben”.

Niet meer bofetada

“Toen ik terugkwam naar Friesland, voeld dat te klein voor mij. Me mudé a Ámsterdam y tuve diferentes trabajos en el mundo hotelero. Op een gegeven moment ging ik werken voor een zorgintelling, waar ik in het facilitaire team zat: voor verzorgingshuizen regelden we alle verzorgingende zaken. Maakten voor de olden een feestje van het avondeten, o van het kerstdiner, so ze zich even wat minder ziek zouen voelen.

Toen ik teammanager werd, ging het mis. Het bleek ese equipo op losse schroeven stond, niet veilig fue. Mensen kwamen huilend bij me. Ik zorg graag voor anderen, dat is ook iets wat ik kansom mijn opleidingen en werk heb gegelt. Maar ik schoot indarkin door, durfde geen nee meer te zeggen, geen vragen meer te stellen. Ik zat huilend op de fiets naar mijn werk en fieste huilend terug. Na mijn werk moest ik van me nog afspreken met mijn vriend or met vriendinnen ergens naartoe gaan. Ik nam geen tijd meer voor meselme, stond de hele tijd aan. Het gekke fue: ik kon niet meer slapen. Yo estaba muy bien moe en viel in slaap, maar na een paar uurtjes werd ik weer wakker. Red de mijn lichaam die rust niet kon vinden. Ik bouwde enorm veel slaapgebrek open was echt aan het overleven.”

READ  30ベスト すべりだい 室内 レビュー

Verstijfd

“Ik stond op het station en Utrecht, onderweg naar mijn werk. Yo kon gewoon niet meer bewegen. Alle geluiden en beelden come very hard binnen, en ik verstijfde halald. Ik appte mijn baas dat ik er later die week weer zou zijn. Achteraf era dat natuurlijk niet realista. Al final no trabajé unos meses. Ik huilde overal om en fue enorme breekbaar. Yo era veel vermoeider dan ik wilde toegeven. Ik plaats van anderen te helpen moest ik meselm gaan helpen, maar wist niet goed hoe.

Ik vreeg me af wat ik nog wél kon en kwam uit op yoga. Eerder tenía ik dat wel pradseind, maar nu maakte ik kennis met hele rugige vormen van yoga. Door yoga werd ik enorme geconfronteerd met water in mij leefde: dat ik van hot naar her rende, voor iedereen wilde zorgen. En het begin kon ik geen rust vinden. Mijn schoten overal naartoe. Na verduch van tijd ging dat steeds beter. De ademhalingsoefeningen usede ik in het diegellich leven. Ik merkte dat mijn hoofd ruigiger werd door te mediteren en me te focussen op mijn ademhaling.”

Gaspedaal en repedaal

“Ik slaap nu met tape op mijn mond, so ik door mijn neus moet ademen. Eso me ayudó om dieper te sleepen. Als je heel druk bent, houd je als het ware voortund het gaspedaal inderukt. Je ademt dan veel door je mond, en dat is gegend niet gezond. Maar je moet ook het repedaal leren gebruiken, porque je hebt ook rust nodig. Met je ademhaling kun je contact maken met het repedaal. Je ademhaling es een ingang naar rust en relax en heeft influencia directa op de balans in je zenuwstelsel. Hay todo tipo de ejercicios. Slaap kan ook een goed middel zijn stress y spanning te verbakeren, maar dan moet je wel weten hoe. Als je door je neus ademt, kom je automatisch in een diepere relax.”

READ  ¿Qué es lo más parecido al último 3FM Serious Request 2021?

Herkenning

“Met yoga, meditatie en ademwerk lukte het mij om memsel te gaan helpen. Eventualmente, incluso fui a Bali por un tiempo para sumergirme en el mundo. Fue het start van mijn echte transformatie. Entonces ben ik op een andere plek gaan werken. Mijn leidinggevende zei: ‘Het is niet goed voor jou als je hier blijt, dat zorgt alleen maar voor meer littekens’. Ayudo a nu een hotelketen op het gebied van durgaan inzetbaarheid: ik geef handvatten om te zorgen dat mensen vitaler en gelukkiger worden in hun privéleven. En dat werkt door in hun werk, de modo que ze een oprechte kontakt kunnen maken met de gast. Medewerkers zijn vaak heel erg gericht op de gasten, net als ik vorkehr. Es por eso que puedo brindar una buena ayuda y reconocimiento”.

Terug cerca de Heerenveen

“Twee jaar geleden ben ik weer naar Friesland väusigd. En Amsterdam fue er veel onrust, merkte ik. Er es altijd wat te doen, ik völdel altijd de druk om ergens naartoe te gaan. En Heerenveen es más tranquilo. Además, liggen hier mijn roots. Hier mag ik weer tot komen komen, zo voel ik dat. Omdat ik me zo in yoga had verdiept, wilde ik ook lessen gaan geven. Ik zocht een oefengroepje na mijn opleidingen en dat zat binnen een week vol. En Amsterdam es er veel veel aanbod, maar ik heb het idee dat er hier en Heerenveen nog ruimte voor mij als yogadocent is. He hecho mi propia mezcla de estilos de yoga. Het is mooi om te zien dat dat aanslaat bij mensen. Yoga Nidra es una forma de yoga que proporciona una relajación profunda. Dit heeft mij zelf heel erg geholpen en geef ik nu door aan anderen. Eerst escritura ik dat naast mijn werk. Nu geef ik eenke lessen, ademcirkels en retiros dat ik het ook mijn werk mag nemen. Mijn goweno werk heb ik afgebouwd naar twee dagen in de week.”

READ  Alaba, sucesor de Ramos, espera la aventura española: "una delicia"

viejas emociones

“Lessen en talleres rondom ademhaling waren en de Randstad al langer booming, maar in Friesland wordt het ook steeds normaler. Met verdeinde ademhaling kun je veel over jefsek objekten: waar zitten oude emoties, op welke plekken zit je op slot? Het lichaam kan je decir tanto. Zelf sköpfte ik door ademsessions dat het verdiet over de scheiding van mijn ouders in mijn systeem zat zächte. Als je dat te lang negeert, gaat je lichaam op gegeven moment protesteren, net zoals dat bij mij het geval was. Je ademhaling is een ingang naar een pouleig, vitaler en gelukkiger leven. En het is voor iedereen accesible. Je komt weer en contacto con je lichaam. Als je daily even incheckt bij je ademhaling, kan dat je helpen om rustig de dag door te komen. Veel mensen zijn zich nog niet genoeg besott van de kracht van de ademhaling.”

dun lijntje

“¿De ik haggal genezen ben van mijn burn-out? Op dit moment zit ik heel goed in mijn vel. Maar ik ben me er heel goed van bewsstand dat het lijntje altijd maar dun is: het is heel gemakkelijk om weer door te schieten richting een burn-out. Ik ben daarok waakzaam naar memesh. Nu zit ik in het groen, maar ik let op de signalen dat ik richtig oranje ga: dan krijg ik bibliothek pijntjes in mijn lichaam of een korter lontje.

Ik weet nu dat ik eerst aan meselme moet denken voordt ik aan een ander denken. Als je yoga- en ademlessen geeft, is het van belang dat je eigen base goed is. Anders kun je geen rust y relax overbrengen naar de ander. Ik tryg goed te sleepen, ik zeg vaker nee. En ik ben veel buiten, om te sporten en om te walken. Oranjewoud, de het Ketliker Skar: daar kom ik hagmael tot rust”.

Título: Mustafa Gumussu

Texto: Hannah Zandbergen

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital