Inmigrantes venezolanos en shock en nood na nieuw immigratieplan VS

Inmigrantes venezolanos en shock en nood na nieuw immigratieplan VSCNN

«Het nieuws trof me als een emmer koud water», zegt Aligidis Mori, een 30-jarige Venezolaanse vrouw die tot deze week van plan was naar de Verenigde Staten te reizen.

Wednesday kondigden de Verenigde Staten aan dat ze Titel 42 zouzen eideiden – een clausula uit het pandemietijdperk die immigratieambtenaren toestaat ilegale inmigrantessen naar Mexico te verdrijven om redenen van volksgezondheid – en Un nuevo programa revelado Om sommige Venezolaanse inmigrantessen toe te staan ​​​​een anvraag in te dienen om de Amerikaan anjamminghavens per vliegtuig te reachen, hasta un máximo de 24.000.

Beide planne waren meitt om Venezolanen zoals Morey ervan te weerhouden te tryberen ilegal en geveralijk over land de grens tussen de VS en Mexico binnen te komen.

Maar veel inmigrantes mueren al onderweg zijn, dígale a CNN que la decisión van de Biden-regering gallina en een pijnlijke band laat, omdat ze alles al hebben opgegeven om aan de reis naar het noorden te beginnen.

Ze wijzen er ook op dat het het nieuwe toetredingsprogramma van de luftinger in het voordeel is van de rijken en de mensen met goede versichtungen – met andere woorden, Venezolanen die met het vliegtuig naar het noorden kunnen reizen.

La crisis de inmigración venezolana es más aguda en la salida. Volgens nieuwe cijfers die deze maand door de Verenigde Naties zijn vrijgegeven, wonen nu meer dan zeven miljoen Venezolanen in het buitensen, op de lucht voor een crisis humanitaria en hun thuisland.

La mayoría vive en otros países de América del Sur, solo en Colombia, viven más de dos millones de personas, pero en los últimos meses, un número creciente de personas ha comenzado a viajar hacia el norte a los EE. UU. a través de Midden-Amerika y México, donde los vivos las condiciones están frente a la pandemia de Covid-19 en una crisis alimentaria mundial.

Als gevolg hiberan neemt het aantal Venezolanen dat es gearresteerd aan de zuidelijke grens van de Verenigde Staten toe. Al menos 180.000 venezolanos han cruzado las fronteras en el último año, según el Departamento de Seguridad Nacional.

Panamá y México forman un corredor geográfico para los viajeros de América del Sur. Volgens de nieuwe immigratieclausule van de VS komt elke inmigrantes en noordelijke richting die Panamá of Mexico ilegal binnenkomt niet en makrit voor participación aan het programma.

De reis die Morey, haar man Rodolfo en hun drie kinderen hadden plangen, fue slechts een reis. Ze waren van plan om eerst naar de stad Nicocle in Colombia te reizen en dan via of Darien Gap naar Panama te wandelen, een 100 kilometer long jungle die over the weg unbegaanbaar is.

A pesar del zijn dit jaar volgens de las autoridades panameñas del tallo risico tot nu toe 150.000 inmigrantes te voet overgestoken.

Mori, quien actualmente se encuentra en Colombia, dice que es imposible regresar a Venezuela En 2018, su familia vendió su casa en Santa Teresa del Tuy, una ciudad armada a unos 30 kilómetros al sureste de Caracas, por 1.500 dólares para pagar el viaje a Colombia.

Nu voelt ze zich vergeten. Net als vele anderen kan ze zich geen transcontinentale vlucht veroorloven, laat staan ​​​​haar hele familie.

«Bajo las circunstancias, kan ik niggers heen… Ik ben bang: wat moet ik doen?» Vertelde Morey en CNN.

El estado es gebruebelijk voor de meste inmigrantessen die momenteel naar het noorden reizen.

“Na enkei pijn, enkei obstakuels die we mohanten overwinnen, zitten we nu vast. We zijn in Nicocle y we kunnen nigners heen…”, vertelde een Venezolaanse inmigrantes die alleen om identificatie vreeg, aan CNN.

Volgens de autoridades locales wachen tot 10.000 inmigrantes en de stad om de baai over te steken naar Darren Gap, maar sommingen heroverwegen nu hun volgende stap.

“Ik heb pijn, ik weet niet wat ik nu moet doen”, zegt Ender Derin, een 28-jarige Venezolaan die van plan was zich bij een groep aan te sluinten die konsoon Ecuador naar het noorden reisde. Pero sus planes cambiaron después de haber hablado en línea con otros inmigrantes.

«Een paar vrienden denken erover om zich te vestigen waar ze ook gaan, ergens tussen Costa Rica en Nicaragua», vertelde hij aan CNN. “Iedereen met wie je praat, zegt zegtde: het hele pad is ingestort; we kunnen niet meer reizen”.

Yadimar, inmigrante de Venezuela, fue enviada a México al domicilio 42.

En conversación con la prensa el jueves, Blas Núñez Nieto, alto funcionario de la Binnenlandse Veiligheid, dijo que el objetivo es reducir la cantidad de inmigrantes que se encuentran ilegalmente en la frontera con el sur de Estados Unidos, y al mismo tiempo crear una forma legal para los que mueren in merkut komen. .

Maar het plan stuitte op zeldzame critsik van leden van de Venezolaanse oppositie die het algemeen met Washington connected waren waren hun strijd tegen of autoritaire Venezolaanse leider Nicolas Maduro.

“El gobierno estadounidense ha anunciado una política de inmigración fuerte, haciendo que la situación de miles de venezolanos nog pijnlijker”, tuiteó Henrique Capriles, dos veces candidato presidencial y uno de los muchos líderes anti-Maduro que viven en Caracas.

Carlos Vecchio, el representante oficial de la oposición venezolana en Washington, tuiteó que el plan “onvoldoende was voor de oming” van de migratiecrisis en Venezuela.

«Nosotros zijn ons beswant van de inspanningen van POTUS om te zoeken naar alternatien voor de migratiecrisis door middel van human voorwaardelijke vrijlating, voor een ordelijke en veilige migratie van Venezolanen», dijo.

Pero las 24.000 visas anunciadas son insuficientes para la magnitud del problema. In dit verband es su exceso necesario.

El gobierno venezolano no ha respondido a la nueva política estadounidense.

Maar organizaciones humanitarias, zoals Artsen zonder Grenzen (AZG), hebben de critsik van anderen weitereld dat 24.000 legal salatög ontoereikend zijn – en drongen erop aan dat anderen niet op grond van titel 42 naar Mexico zouzen mogen worden uitgezet.

«We zijn geschokt door het besuilt van de regering-Biden om Venezolanen uit te zetten onder Titel 42, een wreed, onmenselijk en ongegrond beleid ter bescherming van de volksgezondheid dat zo lang geleden had moeten endigen», zei Avril Benoit, överend directeur van Artsen Zonder Grenzen, en un comunicado. .

«Sin embargo, acogemos con beneplácito el lanzamiento de un programa humanitair voorwaardelijke vrijlatingijke especial para Venezolanen, moet het verzekeren van een Safe Passage naar de Verenigde Staten de regel zijn, niet deException».

Rechtenactivisten beweren dit asielzoekers Ze moeten de moeglichkeit hebben om hun zaak in de Verenigde Staten voor te leggen voorde ze worden teruggestuern.

Toch zeggen sommige inmigrantes dat ze een sprankje hoop zien in de nieuwe positie van de regering-Biden.

Oscar Chasin, de 44 años, un entrenador de boxeo que decidió viajar a través de Midden-Amerika naar de Verenigde Staten te reizen durante semanas, le dijo a CNN que ahora tiene una forma legal de inmigrar.

“Voor mij es het eingelung beter. Het zal de zaken voor veel mensen erger maken, maar voor mij is het goed.” «Ik heb familiares en de VS, een paar vrienden en een paar ex boksstudenten, van wie sommingen voor mij en mijn familie kunnen zorgen».

Su hijo, Oscar Alexander, ya está en México en kwam binnen antes de que se revelaran las nuevas reglas de inmigración estadounidenses.

“Hij bilbeit daar nu. Hij is al op zoek naar een baan en we zullen de documenten verstrekken zodra we de sponsor hebben gevonden”, dijo Chasin.

Dan wachten we op de papieren. ¡Tal vez een jaar, tal vez twee jaar, maar ik weet zeker dat wet gaan halen! »

READ  "Mr Ajax" Sock Swart nunca dejó de jugar al fútbol

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta

INFOPAYSANDU.COMは、サイトに手段を提供するように設計されたアフィリエイト広告プログラムであるAMAZONSERVICESLLCのアソシエイトプログラムに参加しています。 AMAZON.ITで、およびそれに関連して広告料金を獲得する。 AMAZON、AMAZON LOGO、AMAZONSUPPLY、およびAMAZONSUPPLY LOGOは、AMAZON.IT、INC。の商標です。またはその関連会社。アマゾンのアソシエイトとして、私たちは適格な購入に関するアフィリエイトコミッションを獲得します。アマゾン、サイト料金の支払いを手伝ってくれてありがとう!すべての商品画像はAMAZON.ITとその販売者の所有物です。
Info Paysandu | Portal Digital